Bachelor of science i mat og ernæring studier
Carson-Newman University
Nøkkelinformasjon
Velg plassering
Campus plassering
Jefferson City, USA
Språk
Engelsk
Studieformat
På universitetsområdet
Varighet
Be om info
Tempo
Fulltid
Studieavgift
Be om info
Søknadsfrist
Be om info
Tidligste startdato
Sep 2023
Stipend
Utforsk stipendmuligheter for å finansiere studiene dine
Introduksjon
Bachelor of Science i matvarer og ernæring Studier
The Mission of Foods og Ernæring stor med eller uten Dietetics vekt (Didaktisk Program i Nutrition and Dietetics) er å gi studentene en høy kvalitet faglig forberedelse i matvarer og ernæring som gjør at nyutdannede til å lykkes skaffe en rekke relaterte arbeidsplasser og samtidig tilbyr service kurs og kompetanse til andre deler av universitetet mens søker faglig dyktighet og Christian integritet.
Potensielle Karriere i Mat, ernæring og Dietetics
Fagfolk i dietetics gjelder prinsippene om mat og ernæring for å opprettholde helse, bedre eller leder kronisk sykdom, forbedre idrettslige prestasjoner, og hjelpe folk gjøre sunn mat valg. Dette feltet er en voksende yrke som kan tilby mange spennende og givende karriere stier. Dietitians arbeid i en rekke innstillinger og kan være spesialisert innenfor feltet.
Noen eksempler er:
- Clinical and Medical Nutrition Therapy
- Fellesskapet ernæring og folkehelse
- bedrifts~~POS=TRUNC Velvære
- Næringsmiddelindustrien, forskrifter, og produktutvikling
- Catering og ledelse
- Media og journalistikk
- Forskning
- Private Practice og Konsultasjon
- Sports Nutrition
Bildet over: Dr. Kitty Coffey og Dr. Kimberly Johnson stede Senior, Maddie Reynolds med 2016 Roberts Award for Outstanding Graduate i Dietetics.
The Academy of Nutrition and Dietetics (AND) hjemmeside www.eatright.org gir også tilleggsinformasjon om karrieremuligheter. For å forberede seg godt kvalifiserte kandidater for yrker innen mat, ernæring og dietetics, Carson-Newman University tilbyr en streng program utviklet for å møte dagens faglige standarder og oppfylle kunnskaps kompetanse som kreves av registrert kostholdsekspert.
Non-Dietetics majors kan velge karriereveier som ikke krever RDN credential men utnytter en persons ferdigheter og kunnskapsbase i mat og ernæring. Posisjoner kan være i forbruker fag, forlengelse, offentlig helse, ernæring forskning, journalistikk, food service og mat produksjon.
Bildet over: Møtende CN didaktisk Program i Dietetics (DPD) lunsjen på 2015 Foods & Nutrition Conference & Expo i Nashville var seks DPD studenter, tre DPD alumni, og tre FCS Advisory styremedlemmer sammen med fakultetet arrangerer Dr. Kitty Coffey og Dr. Kimberly Johnson.
Akkreditering Status for DPND:
Den nåværende didaktisk Program i ernæring og Dietetics (DPND) ble akkreditert av Akkreditering Council for utdanning i ernæring og Dietetics (ACEND) i 2006. ACEND ligger ved Academy of Nutrition and Dietetics (AND) hovedkvarter i 120 South Riverside Plaza, Suite 2000, Chicago, IL 60606; 800-877-1600, ext. 5400; www.eatrightacend.org, [email protected]. ACEND etablerer et komplett sett av standarder, kunnskap og kompetanse uttalelser som må oppfylles av alle akkrediterte Dietetics programmer. Gjennomføring av DPND tillater elevene å være kvalifisert til å søke etter en akkreditert Dietetic Internship (DI) i løpet av sine siste år hvis de har møtt den nødvendige kumulativ GPA på 2.8 eller høyere, og har fullført (eller pågår) alle nødvendige kurs for å motta graden i matvarer og ernæring med vekt på Dietetics.
Bildet over: Akkreditering Council for utdanning i ernæring og Dietetics nettsted besøkende for reaffirmation av didaktisk Program i Dietetics besøke CN 21 til 23 februar 2016.
Fra venstre: Dr. Kitty Coffey, direktør DPD på CN; Dr. Astrid Inniss, DC Dept. Helse, Washington, DC; Dr. Kimberly Johnson, førsteamanuensis CN DPD; Ms Kelli Killingsworth, MPH, Universitetet i TURABO, Puerto Rico; Mrs. Susan Brantley, MS, II CN DPD; Dr. Betty Larson, Concordia College, Moorhead, MN Institutt for mat og helse har også en ikke-dietetics spor i matvarer og ernæring program fagområde. Dette programmet krever ikke ACEND akkreditering og derfor innrømmer studenten å ha en mer fleksibel studium som kan forberede en for en rekke karriereveier i mat og ernæring.
All mat og ernæring majors (DPND spor og ikke-dietetics spor) er en av syv spesialitet studieretninger innen mat og helse disiplin. Derfor er alle FND studentene gis mulighet til å bli sertifisert i mat og helse (KFK) i løpet av siste semester av sine siste år som Carson-Newman American Association of Family og forbrukere Sciences akkreditert Instituttet tilbyr læreplaner i hvert programområde som oppfyller nødvendige standarder og en kjerne kropp av kunnskap for FCS nyutdannede. FCS fakultetet kan hjelpe enhver student interessert i å tjene KFK legitimasjons i løpet av siste år.
Mål og målbare resultater av DPND 2011-2016 Cycle: Den DPND program / fakultet ved CN arbeider for å møte eller overgå følgende mål og målsettinger som er viktige for å lykkes av våre kandidater:
MÅL 1: Programmet vil gi en høy kvalitet Bachelor of Science i mat, ernæring og dietetics som vil sette studentene i stand til å få en beherskelse av de kunnskaper, ferdigheter og kompetanse som kreves for entry-level akkrediterte dietitians og ernæringseksperter. Programmet vil forberede kompetente og omsorgsfulle kandidater som aspirerer til faglig vekst og utvikling ved å tilby et program som oppfyller 2012 akkreditering standarder fastsatt av Akkreditering Council for utdanning i ernæring og Dietetics (ACEND).
Over en femårsperiode:
- 70% av registrert DPND studenter i tredje året av bachelornivå DPND programmet vil fullføre programmet / grad krav innenfor 150% av tiden planlagt ferdigstillelse.
- 60% av DPND nyutdannede vil gjelde for veiledet praksis programmer samme studieår de fullføre programmet.
- 80% av de som søker til veiledet praksis programmer studieåret de fullfører programmet vil bli akseptert.
- 50% av DPND nyutdannede ikke fortsetter videre til veiledet praksis vil være ansatt i en oppføring nivå posisjon eller deltar på et avansert utdanningsprogram.
- Kravet for å bestå DPND akademikere tar registreringen eksamen vil være 80% på første forsøk.
- 70% av DPND kandidater som fullfører veiledet praksis programmene vil bli ansatt i entry level stillinger.
- 100% av de 2012 akkreditering standarder vil bli integrert i DPND kursinnhold og evalueringer.
- 80% av kandidatene i undersøkelsen vil vurdere sin kurs som god eller utmerket forberedelse for faglig arbeid i mat, ernæring og dietetics.
- 80% av DPND studentene vil delta som medlemmer av CN Student Academy of Nutrition and Dietetics (SAND) og student medlemmer av Association of Nutrition og Dietetics.
MÅL 2: Støtte andre programområder innenfor høgskolen blant annet studentlivet, sykepleie, pre-helse yrker, mosjon vitenskap, og atletisk trening ved å gi nødvendige og valgfrie emner samt service læring.
- De innledende mat og ernæring kurs vil tjene et gjennomsnitt på 80 studenter årlig fra helserelaterte yrker og andre majors (ikke FCS / DPND).
- 75% av elevene fra helse- / sports relaterte majors vil rangere de innledende matvarer og næringsstoffer kurs som generelt god til utmerket i en exit undersøkelse.
- De DPND studenter og / eller lærere vil gi årlig minst ett utdanningsprogram knyttet til mat / ernæring og trivsel for samfunnsliv og Worship (CLW) kreditt.
- 75% av DPND studenter vil delta årlig i minst én tjeneste-læringsprosjekt i regi av University, Department eller SAND.
- Minst 80% av arbeidsgiverne vil indikere positiv tilfredshet med DPND nyutdannede.
Årlig utfallet data er tilgjengelig på anmodning fra DPND direktør, Dr. Kitty Coffey på [email protected].
Opptakskrav:
Institutt for mat og helse tilbyr to spor for Foods og Ernæring majors:
1) Mat og ernæring viktig med Dietetics vekt (DPND spor):
Dette er programmet som beskrevet ovenfor at en student ville velge om han / hun ønsker å bli en registrert kostholdsekspert / ernæringsfysiolog (RDN). Når studenten oppfyller universitetets opptakskrav, er det ingen tilleggskrav for opptak til avdeling for mat og helse. College opptakskrav er listet opp i dagens Carson-Newman Lavere Catalog. Foreløpig to krav må være oppfylt for opptak til didaktisk Programmet i ernæring og Dietetics øvre divisjon kurs: 1.C eller høyere er også nødvendig i alle FN kurs; BIOL 207/208, 305/306, 316; CFS 206, 30; CHEM 103/104, 301, 310; KOMM 135/230; CS 135, 432; ENG 101, 201, 301; FCS 121; FCS 421; FCSE 424; MATH 201; og 2.a kumulativ GPA 2.8 * eller høyere;
Men ernæring fakultet anbefaler også: 3.B eller høyere i FN 114, FN 214, FN 310; Studenten må fylle ut og sende inn en offisiell søknad innen 15. april i sitt andre år som student (vedlegg, s. 24) til DPND direktør personlig eller sendes i posten til: DPND Director, CN Box 71881, Jefferson City, TN 37760.
- Vær oppmerksom på at GPA over 3,2 forbedre studentenes sannsynligheten for å sikre en veiledet praksis program etter endt utdanning, noe som er nødvendig for å tjene RDN credential. Carson-Newman College tilbyr ikke en Dietetic Internship eller veiledet praksis program, men søknadsprosessen er beskrevet nedenfor og i DPND Studiehåndboken.
2) Mat og ernæring store (ikke-dietetics vekt):
Studentene kan velge denne store hvis han / hun har en interesse i mat og ernæring disiplin og søker karrieremuligheter i kulinariske, næringsmiddelindustrien, mat salg, food service management, offentlig helse, mat og helse, og forlengelse service. Mange av disse stillingene og karriereveier ikke krever RDN legitimasjons men kan kreve masterstudier eller annen opplæring. Mat og ernæring fakultetet er tilgjengelig for å diskutere denne læreplanen alternativet som er presentert i dagens Carson-Newman Lavere Catalog. Opptakskrav er de samme som for universitetet som også er oppført i gjeldende katalog.
Programmet koster
Mat og helse majors vil være ansvarlig for undervisning, kost og losji, og måltid koster oppført i dagens Carson-Newman Lavere Catalog. Mat, ernæring og Dietetics majors på Carson-Newman University vil være ansvarlig for følgende tilleggs estimerte kostnader:
- Laboratoriefrakk $ 25.00- $ 40,00
- Student Medlemsavgift til Academy $ 50,00 / år (bli med junior år senest) og valgfrie lokallagene ($ 10.00 / år)
- Student kapittel av Academy (SAND) kan kreve nominelle medlemskap og aktivitet avgifter
- Laboratorie Avgifter for FN 310, FN 313, FN 316, CS 432 vil hver ha en avgift som varierer fra $ 50,00 til $ 100,00
- FN 466 felterfaring i FND Externship Manuell $ 5,00
- Honors Banquet oppmøte hver vår hvis du søker på avdelings stipend ~ $ 25,00 / vårsemesteret
Grad krav:
Alle studieretninger innenfor avdelingen består av senior internship / felterfaring program for anvendelse av college begreper og trening. Foods, ernæring og Dietetics majors fullføre en 150-timers felterfaring med en registrert kostholdsekspert og ett semester kooperativ styring erfaring i Duncan Hall Cooperative Management and Housing Lab.
1) Dietetics Track. Følgende læreplanen vil oppfylle kravene til en Bachelor of Science i matvarer og ernæring med vekt på Dietetics. Denne læreplanen oppfyller de nødvendige DPND krav som er nødvendige for å søke om en Dietetic Internship å forfølge RDN credential. Foreløpig program krever totalt 128 studiepoeng, som er delt inn i General Education (45 timer), mat og helse Kjerne (13 timer), FND Spesialisering (34 timer), Support Disciplines (35 timer), og ett valgfag time . Sammendraget ark er gitt.
2) Ikke-dietetics spor. Denne læreplanen vil oppfylle kravene til en Bachelor of Science i matvarer og ernæring. Sammendraget ark er vedlagt. En student kan møte med hans / hennes rådgiver for å velge hensiktsmessige kurs som vil oppfylle en Minor av valg og hjelpe studenten skredderen hans / hennes studium for hans / hennes valgte karrierevei.
Forfølge en Dietetic Internship etter Carson-Newman
En FND student vil begynne Dietetic Internship (DI) søknadsprosessen sen høstsemesteret gjennom januar i sine siste år. Mat og ernæring fakultetet vil oppmuntre alle DPND elevene til å planlegge sin fire år faglig program med formål og hensikt for å være godt kvalifisert for en DI. En sterk GPA (over 3,2), solid GRE eksamen score, og bevis for faglig ledelse, samfunnstjeneste, og relevant arbeidserfaring vil styrke studentens søknad.
Man kan finne informasjon om konkurranseinstinktet på Dietetic Internship søknadsprosessen på ACEND nettstedet. Den DPND Studiehåndboken også gitt mer informasjon om hvordan å fullføre DI søknadsprosessen. The Academy of Nutrition and Dietetics på http://www.eatright.org/ forklarer også de ulike veier for å bli en registrert kostholdsekspert / ernæringsfysiolog.
Student Håndbøker for FND Majors
Institutt for mat og helse har utgitt en håndbok til bruk for alle FCS studenter. DPND studenter må også referere til DPND studiehåndboken for ytterligere informasjon relevant for deres suksess i dietetics programmet. Disse håndbøker gir referanseinformasjon om FCS programmet og DPND programmer, mål og målene for hvert program, pensum og foreslo fireårig studium, stipend og prisinformasjon, og karriereveiledning.
Student Academy of Nutrition and Dietetics (SAND)
Den chartret Student Academy of Nutrition and Dietetics (SAND) er anerkjent som Carson-Newman University student kapittel av Academy of Nutrition and Dietetics. Alle FND studenter er innvilget medlemskap i denne profesjonell klubb som søker å gi elevene muligheter for å bygge nettverk profesjonelt, tjene den lokale og campus samfunnet, og dele sin kunnskap og lidenskap for feltet med hverandre. Elevene kan sitte i styret for denne organisasjonen som hjelper studentene utvikle sine lederegenskaper og advocacy ferdigheter. Som organisasjon har studenter deltok dietetiske internship fora, lokale, statlige og nasjonale møter og konferanser, og har organisert samfunnet helsemesser, helseseminarer og matlaging demonstrasjoner.
Mat, ernæring og Dietetics Nyutdannede av Carson-Newman
Carson-Newman University er stolte av sine kandidater i FND programområdene. Mange av våre tidligere studenter jobber som registrert kostholdsekspert / Ernærings i akutt pleie kliniske dietetics innstillingen praktiserer medisinsk ernæring terapi. Noen kandidater er selv i underspesialiteter av onkologi, metabolske støtte og bariatrics. Nyutdannede er også arbeider i langsiktig omsorg, i både klinisk og mat-tjeneste lederfunksjoner. Flere av våre kandidater (med og uten RDN legitimasjons) har fulgt karrierer i offentlig helse som WIC ernæringsfysiologer, skole mat ledelse, spiseforstyrrelser og atferdsterapi, sports ernæring og velvære, misjonsmarken, og som forbruker forsker med premier hjem apparater produsenten.