Bachelor i kosthold

Generelt

Programbeskrivelse

Gdansk College of Health inviterer deg til kurset med kosthold på bachelornivå. Vi kjører 3-årige studier på heltid og utenomaturlig modus. Du vil få din bachelorgrad når du oppgraderer.

120365__DSC6782.jpg

Verdens helseorganisasjon rapporterer at det for tiden er over 400 millioner voksne som lider av overvekt og rundt 1,6 milliarder som er overvektige. I tillegg klassifiseres overvekt som en av de ti beste sykdommene - risikofaktorer som øker antall dødsfall. Av denne grunn kalles de pesten i det 21. århundre.

De viktigste årsakene til sykeligheten er dårlig ernæring, inkludert overspising, manglende pleie for god matsammensetning, unøyaktig og hissig spising og livsstil: mangel på trening og overdreven stress. Så hvordan skal vi spise for å holde oss sunne og fulle av energi? Hvordan hjelpe en person som allerede lider av denne typen sykdom? Svaret kan gis av en kostholdsekspert - en spesialist som har kunnskap om riktig ernæring kjenner prinsippene for menneskekroppens funksjon, og som samtidig har terapeutiske predisposisjoner.

De forventede læringsresultatene er ikke bare fysiske, men også psykologiske. Ved å studere kosthold vil du lære hvordan menneskekroppen fungerer og hvilke prosesser som foregår i den. Du vil lære å designe et riktig kosthold for både syke og sunne mennesker, og ta i betraktning deres genetiske egenskaper, matintoleranser, allergier, livsstil og private preferanser. Du vil få kunnskap om utforming og gjennomføring av teknologiske prosesser som brukes i matproduksjon. Du vil bli kjent med metodene for evaluering av ernæring og kosthold hos unge mennesker, voksne, eldre mennesker, gravide kvinner, personer som utøver forskjellige idretter, og som lever under forskjellige miljøforhold. Du vil også lære hvordan kommunikasjon med pasienten (og deres familie) skal se ut, hva han skal se etter, og hva du skal følge når du snakker med dem.

I løpet av tre års studier vil du tilegne deg mange nye ferdigheter - blant annet vil du lære å gjennomføre et ernæringssamtale, gi individuelle og gruppe råd, betjene og bruke spesielle enheter designet for å identifisere utvalgte matingredienser og tilberede mat. Du vil kunne planlegge og implementere passende kostholdshåndtering for å forhindre og behandle diettrelaterte sykdommer. Du vil også lære prinsippene for samhandling mellom medisiner og mat.

Som høyskole med praktisk profil legger vi stor vekt på praktiske aktiviteter og arbeidserfaring. Vi har en didaktisk bakgrunn for å sikre best mulig anskaffelse av nødvendige ferdigheter, og et høyt kvalifisert personale, som inkluderer de ledende spesialistene fra Tricity. Studer dietetikk på heltid eller utenomaturlig basis - la oss vise deg hvordan du kan hjelpe mennesker.

119662_Dietetics02.jpg

Læringsmål

 • utarbeidelse av ernæringsdokumentasjon i medisinske institusjoner og for catering,
 • å tilby omfattende kunnskaper og ferdigheter innen medisinsk, farmasøytisk og helsevitenskap, og i kroppsøving, som vil utstyre studentene med kunnskap og faglige ferdigheter innen kosthold, og vil også tillate dem å forstå og implementere forebygging og behandling av kosthold -relaterte sykdommer, samt å drive helseopplæring som fremmer riktig ernæring som en viktig del av folkehelsen,
 • utvikling av ferdigheter i planlegging, veiledning og veiledning av individuell og kollektiv ernæring for både sunne og syke mennesker,
 • forberedelse til selvstendig arbeid med sunne og syke mennesker innen ernæring og matlagingsteknologi,
 • utvikling av sosiale holdninger med hensyn til etiske standarder og åpenhet for kulturelt mangfold,
 • utvikling av ferdigheter i å vurdere ernæringsstatus, kosthold og ernæringsmessige krav til sunne og syke mennesker, organisering og tilsyn med alle faser i matproduksjonen, inkludert fareanalyse og kritiske kontrollpunkter, kostholdsråd og pedagogiske aktiviteter innen ernæring .

Etter endt utdanning kan du åpne din egen praksis for ernæringsrådgivning eller starte en profesjonell karriere innen:

 • offentlige og ikke-offentlige helseinstitusjoner
 • masserestauranter og bedrifter som leverer mat til sykehus og andre catering
 • forbrukerorganisasjoner
 • sportsfasiliteter
 • i utdanning - etter fullført undervisning fordypning (i samsvar med standarder for utdanning forbereder for læreryrket).

Varighet av studier

Bachelorstudier i kosthold siste 6 semestre (3 år). Studiene gjennomføres i heltids- eller ekstramural modus.

avgifter

 • Administrasjonsgebyr (refunderes ikke): 200 €
 • Studieavgift: 2000 € / år

120355__DSC6403.jpg

Student internship:

Yrkeserfaring er en avgjørende ressurs for arbeidsmarkedet. Det kreves studentpraktikant som del av studiet på heltid og utenom. Du kan også velge internship i utlandet eller med Erasmus + -programmet.

I løpet av praksisplassen din vil du gjøre deg kjent med:

 • et spesifikt område i organisasjonen, dens struktur og daglige drift,
 • oppgavene til divisjoner og enheter i organisasjonen,
 • reglene for å overholde taushetsplikt,
 • organisering av informasjon og dokumentflyt,
 • reglene for samarbeid med andre ansatte.

Videre vil du:

 • presentere deg for en potensiell arbeidsgiver,
 • få verdifull yrkeserfaring,
 • bli kjent med fremtidens arbeidsmiljø i en gitt bransje,
 • få viktige faglige kontakter.

Varigheten av praktikantplasser for diett er minimum 6 måneder.

Kontakt:

Alicja Kowalewska
Internship and Career Office
rom 201
telefon: + 48 (58) 769 08 69
faks: + 48 (58) 769 08 19
e-post: praktyki@wsz.pl

119661_Dietetics01.jpg

Rekrutteringen

Rekrutteringen varighet er fra 16. mars til 15. september 2020.

De nødvendige dokumentene:

 1. fullført applikasjon generert fra e.wsz.pl - registrering i systemet og fullføring av data er påkrevd
 2. Certificate of Secondary Education anerkjent i Polen i kraft av lov eller under en internasjonal avtale eller etter den administrative prosedyren (nostrifisering) utført av lokale utdanningsmyndigheter
 3. alle dokumenter som presenteres på et fremmed språk, skal oversettes til polsk av enten:
  a) en polsk sverget oversetter (hvis navn vises på listen over edsvorne oversettere som eies av det polske justisdepartementet);
  b) en polsk konsul i landet der dokumentet ble utstedt
 4. ett aktuelt foto (passformat) + CD med digitalt foto ((* .jpg, 368 × 456 [bredde x høyde. px], 300 dpi ”)
 5. bekreftelse av inngangsavgift (85 PLN) og elektronisk studentkort (22 PLN) - engangsgebyr som ikke refunderes
  ALIOR BANK SA
  19 2490 0005 0000 4530 3202 1283 * zapytać Basię, czy numer będzie wygenerowany w systemie *
  (betalingstittel: navn og etternavn, Kosthold)
 6. ved legeattest fravær av kontraindikasjoner for å studere Dietologi (for å være laget i Polen, kan gis senere, men ikke senere enn 15. september)

Hvis du trenger visum, kan du vurdere behandlingstid - søk om studier tidligere.

Hvis du har noen spørsmål, ikke nøl med å kontakte oss!

Kontakt:
Opprykk og rekrutteringskontor
telefon .: 58 769 08 00/03
e-post: recrutiment@wsz.pl

Åpningstider:
Mandag - fredag 8:00 - 17:00 (eller etter forhåndsvisning av telefon eller mail)

Sist oppdatert aug. 2020

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss

Om skolen

Gdansk College of Health is a school with over 20 years of experience, which educates specialists in the fields of dietetics, cosmetology and physiotherapy, at the level of bachelor’s, master’s and on ... Les mer

Gdansk College of Health is a school with over 20 years of experience, which educates specialists in the fields of dietetics, cosmetology and physiotherapy, at the level of bachelor’s, master’s and one-cycle five-year master’s degree. Minimér