Bachelor i biomedisin

Generelt

Les mer om dette programmet på skolens hjemmeside

Programbeskrivelse

Er du interessert i menneskekroppens funksjoner og ønsker å bidra til å redusere sykdom og lide? Vil du finne en kur mot sykdommer som kreft og diabetes? Vil du ha en utdanning som kombinerer medisin og vitenskap med praktiske ferdigheter og anvendelser?

Da er biomedisin noe for deg . Du vil bli veiledet av aktive forskere, noen av dem verdensledende innen sine felt. Du vil være en del av et forskningsmiljø helt fra begynnelsen og ta del av de nyeste teknikkene og forskningsresultatene.

Aktuelle problemer for biomedisinske forskere:

  • Hvordan kan nanopartikler brukes i kreftmedisiner?
  • Antibiotikaresistens, hva skal vi gjøre når medisinene våre ikke fungerer lenger?
  • Kan vi lage egne reserveorganer ved hjelp av stamcelleteknologi?
  • Hvordan påvirker genetikk, miljø, mat og livsstil vår og våre barns helse?

Etter treningen

Biomedisinstudiet gir deg muligheten til å komme deg videre på mange områder etter bachelorgraden din. Du vil bli en ekspert på biomedisinsk problemløsning og fungere som en viktig kobling mellom ny biologisk kunnskap og praktisk medisinsk bruk .

De aller fleste kandidater velger å fortsette å studere for en mastergrad. Etter en mastergrad kan biomedisinske forskere jobbe med for eksempel:

  • Forskning i akademia eller life science industri
  • Ekspertstøtte for myndigheter og selskaper
  • Legemiddelutvikling og kliniske studier
  • Bioentrepreneurship og markedsanalyse
  • Medisinsk skriving og vitenskapelig journalistikk

Mer informasjon finner du på https://moodle.med.lu.se/course/index.php?categoryid=254

Hvorfor Lund University ?

Lund University ble grunnlagt i 1666 og er et av Nord-Europas eldste, bredeste og fineste universiteter. Universitetet rangerer blant verdens topp 100 universiteter i QS World University Rankings 2020 og er det beste valget for internasjonale studenter som kommer til Sverige - et av verdens mest innovative, bærekraftige og demokratiske land.

Hvis du ønsker å begynne å bygge ditt internasjonale nettverk i en global klasseromstilling, er Lund University et godt alternativ. Opplev en annen måte å lære i et land rangert som en av de beste i verden for å gi høyere utdanning. Gruppearbeid og uformelle lærer-studentrelasjoner gjør det lettere å lære.

Universitetet ligger i Lund, en sjarmerende og kompakt universitetsby i sør-Sverige, kun 35 minutter fra Københavns Lufthavn i Danmark. Byen er kjent for sitt livlige studentliv og er også hjemsted for mange verdensledende forskningsanlegg og internasjonale selskaper.

Lær mer om Lund University på www.lunduniversity.lu.se

Sist oppdatert mars 2020

Om skolen

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A ... Les mer

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A degree from Lund University is a hallmark of quality both in Sweden and abroad. Minimér
Lund , Malmö , Helsingborg + 2 Mer Mindre
Besøk skolens nettsted