Bmls i medisinsk laboratorium vitenskap

Generelt

Programbeskrivelse

LOVEN OPPRETTELSE College of Health Sciences

Utdanningen (nasjonale minimumsstandarder og etablering av institusjoner (endret) resolusjon 1993, ellers kjent som resolusjon No 9 av 1. januar 1993 er loven under hvilke sertifikat nr 0001 av 24. april 1999 ble utstedt av dommer utdanningsministeren på vegne av den føderale militære regjeringen.

Mål for College

en. Å organisere og tilby kurs med instruksjoner som fører til grader, vitnemål, attester og andre universitet kvalifikasjoner og utmerkelser i medisinske studier og slike relaterte studier som kan være foreskrevet av Senatet.
b. Å organisere og gi opplæring og kurs om fører til universitet kvalifikasjoner eller ikke for slike personer som kan være foreskrevet av Senatet
c. Å arrangere og organisere konferanser, seminarer, studier av hensyn til offentlig lærdom.
d. For å takle problemet med akutt mangel på medisinsk personell i Nigeria, Afrika og verden for øvrig.
e. For å fylle gapet laget av tappes av medisinsk personell i Nigeria.
f. For å oppmuntre til medisinsk forskning i alle felt av medisinsk forsøke.
g. For å sikre opprettholdelse av kvalitet og standarder i Medical Education både på graduate og videreutdanning nivåer.
h. For å gi kvalitativ medisinsk utdanning både på graduate og videreutdanning nivåer for å produsere effektive og svært dyktige leger dedikert til Primary Health Care levering; og til undervisning i Medical Sciences.
Jeg. For å produsere leger som vil opprettholde den høyeste etiske standard av yrket.
j. For å utføre enhver annen funksjon som skal fastsettes av kollegiet ved universitetet.

I tråd med oppdraget av universitetet som er å utvikle det menneskelige sinn til å være kreative, innovative, forskning orientert, kompetent i områder av spesialisering, kunnskapsrike i entreprenørskap og dedikert til service, Medisinsk Laboratorium Vitenskap Instituttet tilbyr kurs som fører til tildeling av bachelor of Medical Laboratory Science (BMLS) Honours grad.

Medical Laboratory Science er en lovende og dynamisk yrke som er utformet for å gi brede grunnlaget for fundamental vitenskapelig kunnskap og dens anvendelse, slik at de nyutdannede er godt forberedt til å møte med skiftende behovene til moderne vitenskapelig kunnskap vurderer sin sentral rolle i helsevesenet levering system. Treningen utsetter studentene til anvendelsen av Medical Laboratory Science i sentrale områder som kliniske diagnostiske tjenester, mat og drikke, farmasøytisk industri, bryggerier, verktøyet avdelinger f.eks Water Corporation, akademiske og forskningsinstitusjoner.

Treningen eksponerer også studentene til medisinske basalfag og kjerneområder som klinisk kjemi, hematologi / Blood Trans Science, medisinsk mikrobiologi / parasittologi, Histopatologi, immunologi / immun, samt Laboratory Management and Instrumentation. Modusen for opptak er ved UME (5- årig) og ved direkte inngang (4 år progam). Studenter tatt for BMLS programmet forventes å registrere seg hos Medical Laboratory Science Council of Nigeria (MLSCN) og indekseres som student medlemmer snart etter opptak til programmet. Ved vellykket gjennomføring av BMLS programmet, induksjon inn i yrket og obligatorisk ett års turnustjeneste før NYSC programmet, er akademikere registrert som Associate of Medical Laboratory Science Council of Nigeria (AMLSCN) med den profesjonelle kroppen, MLSCN, med forbehold om å innfri andre krav.

FILOSOFI AV PROGRAMMET

The Bachelor of Medical Laboratory Science grad er utformet for å: 1. Marker den sentrale rollen som laboratorieundersøkelse av komponenter av biologiske væsker, blod, urin, spinalvæske, sekreter, ekskreter, vev eller organer, spille i diagnose, forvaltning og prognose av sykdomstilstander.

 1. Har tilstrekkelig styring muligheten til å spille en ledende rolle i opplæring og praksis i Medisinsk Laboratorium Vitenskap. Tre. Aktiver studentene tilegne seg den nødvendige kompetanse til å produsere biologiske og diagnostiske reagenser samt dikte utstyr, reparasjon eller endre eksisterende og oppdatere gamle teknikker eller oppfinne nye diagnostiske prosedyrer.

Programmets mål

En. For å opprettholde faglige standarder fastsatt av Igbinedion University, Okada.

 1. Å organisere og tilby kurs og andre relaterte studier til lavere grads studenter som kan være foreskrevet av Nigeria Universitetet Commission (NUC), Medical Laboratory Science Council of Nigeria (MLSCN) og akademiske kollegium ved Universitetet, som fører til tildeling av graden Bachelor of medisinsk Laboratorium Vitenskap (BMLS). Tre. For å hjelpe elevene i å lære å løse problemer ved å utsette dem for problemsituasjoner og ved å løse dem i forskningsprosjekter.
 2. For å trene og utvikle studentene til å fylle arbeidskraft behov av landet i Medisinsk Laboratorium Vitenskap.
 3. Å oppgradere profesjonelle bioingeniør i stand til å tilby høy kvalitet laboratorietjenester til enkeltpersoner, familier og samfunn av variert bakgrunn og i ulike sosiale og kulturelle sammenhenger nasjonalt og globalt.
 4. Å produsere bioingeniør som tilfredsstiller internasjonale standarder og som kan påta seg videre opplæring mot spesialisering.
 5. For å trene forskere som er i stand til å gjøre undersøkelser i de ulike disiplinene Medical Laboratory Science.
 6. Bidra til forbedring av Medical Laboratory Science praksis ved å delta i tverrfaglig forskning, utnytte forskningsprosessen og publisere forskningsresultater i Medisinsk Laboratorium Vitenskap praksissituasjoner.

OPPTAKSKRAV

 • Inngåelse 100 nivå
 • Kandidatene må også tilfredsstille minimums Universitetet kravene for opptak, og er derfor å få studiepoeng i engelsk språk, kjemi, biologi, fysikk og matematikk i SSCE eller tilsvarende i ikke mer enn to runder med et relevant innlegg i Joint Entre artium (stender ) og i innlegget Universitetet artium (Post-UME).
 • Inngåelse 200 nivå
 1. Kandidater som holder tre GCE A / L i biologi, kjemi og fysikk pluss O / L studiepoeng i fem fag - matematikk, fysikk, kjemi, biologi og engelsk språk.
 2. <li>   Kandidater som overf&oslash;res fra andre fakultet ved Universitetet med relevante forutsetninger.</li>
  <li>   B.Sc. grad i relevante disipliner som zoologi, mikrobiologi, anatomi, fysiologi, biokjemi, etc; som er godkjent av Senatet.</li>
  <li>   HND p&aring; relevante omr&aring;der som er godkjent av Senatet.</li>
  <li>   Inter og Intra- Senatet Universitetet overf&oslash;ring i henhold til Igbinedion Studiekompetanse.</li>
  

Kurs Varighet

The Bachelor of Medical Laboratory Science studium skal løpe i fem (5) år for Joint Entre artium kandidater og fire (4) år for direkte inngang kandidater.

Sist oppdatert april 2017

Om skolen

The University commenced its academic programmes in the 1999/2000 session in five Colleges namely, Arts and Social Sciences, Business and Management Studies, Health Sciences, Law and Natural and Appli ... Les mer

The University commenced its academic programmes in the 1999/2000 session in five Colleges namely, Arts and Social Sciences, Business and Management Studies, Health Sciences, Law and Natural and Applied Sciences. Minimér
Benin City