Populær M.D.

Doctor of Medicine (MD) er den høyeste grad for leger og kirurger. Avhengig av land, kan det være enten en profesjonell doktorgrad (eksempelvis USA og Canada), eller en forskning grad (som i Storbritannia og Tyskland). MD grader tar stilling på å forberede høyt kvalifiserte medisinske fagfolk til møte med medisinske utfordringer i ulike stillinger. En MDgrad kombinerer akademisk trening med avansert klinisk erfaring gjennom hands-on praksis i en helseinstitusjon, for eksempel på sykehus, klinikker, medisinske sentre, eller sykehjem. MDprogrammer har en mengde spesialiseringer, for eksempel allmenn medisin, kirurgisk medisin, fysioterapi, gynekologi, kardiologi, onkologi, psykiatri og andre. En mengde MDgrader tilbys av ledende universiteter og andre utdanningsinstitusjoner over hele verden. Begynn søket etter studiet som passer best til dine ønsker ved å ta en titt på noen av de mest populære MDprogrammene nedenfor!

Nyeste MDs

American College of Acupuncture & Oriental Medicine

Master i akupunktur

Desember 13, 2018
Målet med Master of Acupuncture

Caucasus International University

Medisinsk doktor (MD)

November 18, 2018
Medisinsk utdanning er en viktig forutsetning for fremtidig vellykket medisinsk praksis. Reformer som foregår i landet, internasjonalisering og krav til integrativ læring skyldes nødvendigheten av medisinsk utdanning for å være i samsvar med internasjonale standarder.

Saint James School of Medicine

MD-programmet

September 13, 2018
Vi tilbyr deg en rimelig, praktisk medisinsk utdanning, for å forberede deg på en lang, givende medisinsk karriere. Vårt beste MD-program dekker grunnleggende og kliniske fag. 10-semestersprogrammet tar deg gjennom trinn 1 og trinn 2 i USMLE, til eksamen med doktorgrads doktorgradsstudiet.

Universiteter i Norge

Endre lokasjon

Hva er en doktorgrad i medisin (MD)?

Hva er en doktorgrad i medisin (MD)?

MD er en avsluttende akademisk grad for leger og kirurger. MD programmer er høyt verdsatt og gir medisinstudenter, med stor klinisk erfaring og et solid faglig fundament, det de trenger for å ta neste steg i sin karriere i helsevesenet. MD kan referere til ulike typer medisinske grader, avhengig av land. I land som følger den amerikanske tradisjonen, tildeles MDgraden etter uteksaminering fra medisinske universiteter, mens i land etter den britiske tradisjonen, kan MD referere til en forskningsorientert doktorgrad, eller til æresdoktor. I USA og Canada kreves det at lavere grads studenter som ønsker å bli tatt opp på medisinstudiet må først bestå en forberedende pedagogisk utdannelse, pre-med. Dette forberedende studiet involverer ulike aktiviteter, som for eksempel pre-med kurs, forskning, klinisk erfaring, frivillige aktiviteter, samt søknadsprosessen.

Hva er fordelene med å ta en Doctor of Medicine (MD)?

En MDgrad har viktige fordeler både karrieremessig, og på det personlige plan. De fleste leger og kirurger har over gjennomsnittlig lønn, varierer selvfølgelig i henhold til legens spesialitet, erfaring, og den spesifikke stillingen. Leger er svært ettertraktet i alle hjørner av verden, og bringer derfor med seg fordelen av en stabil jobbfremtid. Selv om jobbhverdagen til en lege kan være både følelsesmessig og sressende, kan det samtidig være svært givende. Med et mål om å hjelpe andre mennesker får leger høy respekt og anerkjennelse for sitt arbeid og bidrag til samfunnet .

Hva studerer vi i en Doctor of Medicine (MD)?

Leger får viderekommende opplæring i anatomi og fysiologi. De får også opplæring i etikk, juridiske spørsmål, utvikling av lederegenskaper, samhandling med pasienter, og det å utlevere direkte helsetjenester. De fleste leger fullføre en turnus basert på deres ønskede interesser, dette tar vanligvis minst tre år å fullføre. Turnusleger utføre en rekke oppgaver, for eksempel gjennomfører de fysiske undersøkelser, registrerer pasienthistorier, og tolker labinformasjon. MD-er kan velge mellom mange spesialiseringer, for eksempel allmenn mediin, familie medisin, fysioterapi, odontologi, nevrovitenskap, psykiatri, onkologi, pediatrisk medisin, gynekologi og obstetrikk, nevrologi, eller gerontologi, for å nevne noen.

Hva slags karriere du kan forvente med en Doktorgrad i medisin (MD)?

Leger er viderekommende medisinske fagfolk, og det meste av sitt arbeid handler om å behandle mennesker for skader og sykdommer. De foreskrive medisiner, diagnostiserer plager, bestiller diagnostiske tester, og registrerer pasientinformasjon. Med en MD grad åpnes nye veier til en spennende karriere på sykehus, medisinske sentre, klinikker, eller sykehjem. Leger kan også starte sin egen private praksis, i stedet for å vente på at et sykehus skal ansette dem.

Hvor mye koster det å ta en MD?

Kostnadene ved en MD grad varierer sterkt, og avhenger både av land, den spesifikke medisinske skole eller universitet, og hvilken type studiet det er. Å melde seg på et MDprogram kan ofte kreve en betydelig investering, men mange medisinstudenter får noen form for økonomisk bistand. Det finnes stipender, tilskudd og andre typer økonomisk støtte tilgjengelig fra både offentlige og private organisasjoner, arbeidsgivere, og non-profit organisasjoner. Noen medisinske skoler tilbyr bidrag, stipend, og på-campus pedagogiske muligheter for å hjelpe medisinstudenter finansiere sin utdanning.

Hvorfor ta en nettbasert Doctor of Medicine (MD)?

Nettbaserte MDprogrammer gir studentene fleksibilitet til å studere til sin medisinske grad mens sjonglerer andre forpliktelser som arbeid og familie. Men fullt nettbaserte MDprogrammer og nettbaserte pre-med programmer er sjeldne, ettersom mye hands-on-trening og instruksjoner er nødvendig for å forberede topp helsepersonell for arbeid. Derfor er vanligvis bare noen kurs i MD-programmene som i sin helhet kan tas nettbasert.

Hva er forskjellen mellom MD og PhD i helsefag?

MD grad blir ofte forvekslet med PhD i helsefag. Mens både MD og PhD er avanserte grader, vil en nyutdannet med en MD grad i større grad være knyttet til behandling av pasienter og forskrivning av medisiner, mens PhD i helsefag er mer forskningsorientert og krever innlevering av en doktorgradsavhandling.