MSc i medisinsk vitenskap, folkehelse

Lund University

Programbeskrivelse

Les den offisielle beskrivelsen

MSc i medisinsk vitenskap, folkehelse

Lund University

Programoversikt

En persons rett til høyest oppnåelig helsestandard har ingen geografiske eller sosiale grenser. Imidlertid hindrer fattigdom og mangel på demokratisk styring mange mennesker tilgang til denne rettigheten. For å avskaffe ulikheter i helse er globale partnerskap og effektiv spredning av kunnskap avgjørende. Vi må derfor utdanne fremtidige helsepersonell som har et bredt, tverrfaglig perspektiv og vilje til å delta i denne globale innsatsen.

Programmets fokus er derfor tverrfaglig med et konsekvent globalt perspektiv. Programmet gir studentene bevisbasert kunnskap og ferdigheter og verktøy som er nødvendige for å utføre forskning, policyutvikling og feltarbeid. Kursledere og gjestelærere har betydelig erfaring innen en rekke faglige og geografiske sammenhenger og kommer fra land som Sverige, Ghana , Brasil, Canada, India og USA. Mangfoldet og opplevelsen av medstudenter bidrar også til det stimulerende læringsmiljøet.

Som en elev uttrykte det: "Klassen og undervisningen er en mikrokosmos av den globale konteksten vi møter i arbeidslivet."

Programmoduler / kurs

Programmet tilbyr gradvis spesialisering på tre hovedområder:

  • Helse og samfunn: Global folkehelse, Helseøkonomi og helsevesen, Helsepolitikk
  • T heory of Science og metoder for folkehelse Scienc e: Epidemiologi og folkehelsemetodikk, Anvendt folkehelse Forskningsmetoder, uavhengig prosjekt
  • Profesjonell utvikling: Planlegging og ledelse i folkehelse, Helsefremme, valgfag / internship

En arbeidsplass (internship) er gitt i form av et valgfag. Videre valgfrie kurs kan inngå i programmet.

Karrieremuligheter

Alumni av masterprogrammet i folkehelsen er for tiden ansatt hos en rekke toppstyrende institusjoner som nasjonale helsedepartementer, UNICEF, Global Fund, WHO og ulike frivillige organisasjoner. I tillegg gir programmet forberedelse til PhD-studier og en akademisk karriere. På programmets nettside kan du følge alumnihistorier for å få en ide om mulige karrieremuligheter etter eksamen.

Les mer om dette programmet på www.lunduniversity.lu.se/public-health

Hvorfor Lund University ?

Lund University ble grunnlagt i 1666 og er et av Nord-Europas eldste, bredeste og fineste universitet. Universitetet er blant verdens topp 100 universiteter i QS World University Rankings 2019 og er nummer 1 valg for internasjonale studenter som kommer til Sverige - et av verdens mest innovative, bærekraftige og demokratiske land.

Hvis du ønsker å begynne å bygge ditt internasjonale nettverk i en global klasseromstilling, er Lund University et godt alternativ. Opplev en annen måte å lære i et land rangert som en av de beste i verden for å gi høyere utdanning. Gruppearbeid og uformelle lærer-studentrelasjoner gjør det lettere å lære.

Universitetet ligger i Lund, en sjarmerende og kompakt universitetsby i sør-Sverige, kun 35 minutter fra Københavns Lufthavn i Danmark. Byen er kjent for sitt livlige studentliv og er også hjemsted for mange verdensledende forskningsanlegg og internasjonale selskaper.

Lær mer om Lund University på www.lunduniversity.lu.se

Denne skolen tilbyr programmer i:
  • Engelsk


Sist oppdatert October 13, 2018
Varighet og pris
Dette kurset er Campusbasert
Start Date
Studiestart
Sept. 2019
Duration
Varighet
2 år
Heltidsstudier
Information
Deadline
Locations
Sverige - Lund, Skåne County
Studiestart : Sept. 2019
Søknadsfrist Kontakt skolen
Studieslutt Kontakt skolen
Dates
Sept. 2019
Sverige - Lund, Skåne County
Søknadsfrist Kontakt skolen
Studieslutt Kontakt skolen