Master i Fysioterapi

Generelt

30 steder tilgjengelige

Programbeskrivelse

Fysioterapeutens arbeid går hovedsakelig ut på å forebygge og diagnostisere skader, vurdere ulike handlingstyper og sørge for at rehabilitering av sykdom og skader går som det skal. Det er et variert yrke, noe som du også vil oppleve i studiet.

Studiet er lagt opp til at de første årene er teoribaserte og det siste året mer er praktisk utøvende. Du vil allikevel ha arbeidspraksis som en del av undervisningen de første årene også. Felles for alle våre partneruniversiteter er at fysioterapistudiet består av både teoretisk og praktisk læring. Studiet består blant annet av fagene anatomi, fysiologi og psykologi, samt problemstillinger innen helse, sykdom og uførhet.

Har du allerede en fysioterapiutdanning, men ønsker å spesialisere deg eller lære mer, tilbys fysioterapistudiet også på masternivå. Det er også mulig å studere fysioterapi på masternivå (2 år) med en bakgrunn fra en annen type bachelorgrad, for eksempel en bachelorgrad i idrettsfag, sykepleier eller helsefag.

Ta kontakt med oss for mer informasjon om dette, og hvem som tilbyr slike mastergrader.

Inntakskrav

Krav til karaktersnitt fra videregående varierer noe, men 4 eller høyere i snitt vil gi best sjanser for å komme inn på fysioterapi i Storbritannia. I tillegg krever universitetene ofte at man har minst to realfag fra videregående (inkludert biologi) samt en del relevant arbeidserfaring, som for eksempel at du har hatt en sommerjobb eller deltidsjobb på rehabiliteringssenter, sykehus, el.l. Det finnes også muligheter for deg som kun har matte og naturfag fra videregående, så ikke nøl med å ta kontakt.

Husk også å søke tidlig på dette studiet, for det fylles som oftest opp allerede på høsten grunnet få plasser for internasjonale studenter! Vær også obs på at flere av universitetene vil kreve intervju som vil være avgjørende for opptak, og noen vil kreve en engelsktest.

Sist oppdatert okt. 2017

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss

Om skolen

Vurderer du å studere i utlandet? Across the Pond hjelper deg å finne ditt drømmeuniversitet i Storbritannia!

Vurderer du å studere i utlandet? Across the Pond hjelper deg å finne ditt drømmeuniversitet i Storbritannia! Minimér
Aberdeen , Belfast , Brighton , Canterbury , Cardiff , Chester , Cirencester , Colchester , Edinburgh , Epsom , Exeter , Falmouth , Farnham , Glasgow , Guildford , Huddersfield , Leeds , Leicester , Lincoln , Liverpool , London , Loughborough , Manchester , Newcastle (upon Tyne) , Norwich , Nottingham , Oxford , Lesning , Rochester , Sheffield + 29 Mer Mindre