Master i mat- og helseteknikk
UniLaSalle
Nøkkelinformasjon
Campus plassering
Beauvais, Frankrike
Språk
Fransk
Studieformat
På universitetsområdet
Varighet
15 måneder
Tempo
Fulltid
Studieavgift
EUR 7 200 / per year *
Søknadsfrist
Be om info
Tidligste startdato
Sep 2024
* 1. år; 2. år: € 6.120; 3., 4. og 5. år € 6700 per år
Introduksjon
Vær oppmerksom på at dette programmet helt undervises på fransk
Denne ingeniøren har en dobbel spesialitet innen mat og helse. Denne treningen belyser også de mange forholdene de har med hverandre, begge hos mennesker.
Treningen hans åpner naturlig nok mange muligheter for ham i matindustrien, farmasøytisk og kosmetisk industri, kollektiv catering, folkehelse, markedsføring og kommunikasjon.
Spesialist i forebygging, ernæring og helsemessige fordeler
En ingeniør fra denne spesialiteten er opplært til å svare på de nye utfordringene med mat gjennom mestring av verktøy, alltid mer og mer nyskapende. Det er for eksempel i stand til å gjennomføre tiltak i stor skala for å indusere en endring i forbrukeratferd i den offentlige helsesektoren eller for å verifisere helsepåstandene knyttet til nye matprodukter, med aktører fra matvarebransjens verden.
Markedsføringsspesialist
Han behersker hver av komponentene i matindustrien med en helsekonnotasjon, både i den teknologiske utviklingen og i de mest aktuelle vitenskapelige fremskritt. Den er således i stand til å foreslå, til og med pilot, de kommersielle strategiene for selskaper i sektoren, fra den første posisjoneringen av helserelaterte produkter til stadiet for distribusjon.
Spesialist i agrifood kjeder i formulering og kvalitet på matprodukter.Han er en ingeniør som er i stand til å implementere en kvalitet eller forskning og utvikling tilnærming i hele matproduksjonskjeden, fra jordbruksråstoffstadiet til ved levering av produktet, klar til konsum. Derfor kreves det at han jobber i flere sektorer: produksjon av agrifood eller kosttilskudd; apotek, kosmetikk, massedistribusjon, kollektiv catering, tjenester.
Hvorfor bli mat- og helseingeniør?
Det er en unik trening, der maten blir behandlet med hensyn til dens effekter på helsen. Om fem år blir du en engasjert ekspert, i stand til å gå utover det vitenskapelige aspektet av yrket ditt for å analysere livsstiler og trender relatert til mat og helse. Det er en ny dimensjon av ernæring som vi tilbyr deg, der befolkningens helseproblemer er kjernen i ditt daglige liv. Leksjonene, levert av fagpersoner og forskere som spesialiserer seg i forholdet mellom mat og helse, forlater et viktig sted for gruppearbeid. Din tilpasningsevne og pedagogikkens kvalitet vil tillate deg å bli en ingeniør som kan utvikle seg i en profesjonell og vitenskapelig verden.
Opptak
Læreplan
Mat- og helseingeniørutdanningen er tilgjengelig etter 2 års pre-engineering syklus .
Det er strukturert rundt 4 hovedstadier:
- Go LaSalle, en første internasjonal erfaring fra 1. semester
- 1 semester felles kjernespesialitet
- 3 semestre innenfor karriereveien etter eget valg, inkludert en 4-måneders "assistentingeniør" internship
De siste semestrene av karriereveien kan gjennomføres ved et partneruniversitet, i Frankrike eller internasjonalt, som en del av et utvekslingssemester, en dobbeltgrad eller et diplomopphold. - Studieavslutningsprosjektet, som tar utgangspunkt i praksis i bedrift eller forskerpraksis for studenter med studentstatus, eller lang periode i bedrift for studenter etter lærlingopplæring.
Det gir opphav til skriving av studieavslutningsoppgaven og et muntlig forsvar.
Karrieremuligheter
Mat- og helseingeniørutdanningen er tilgjengelig etter 2 års forprosjekteringssyklus.
Det er strukturert rundt 4 hovedstadier:
- Go LaSalle, en første internasjonal erfaring fra 1. semester
- 1 semester felles kjernespesialitet
- 3 semestre innenfor den karriereveien du velger, inkludert en 4-måneders "assistentingeniør" internship
- De siste semestrene av karriereveien kan gjennomføres ved et partneruniversitet, i Frankrike eller internasjonalt, som en del av et utvekslingssemester, en dobbeltgrad eller et diplomopphold.
Studieavslutningsprosjektet, som tar utgangspunkt i praksis i bedrift eller forskerpraksis for studenter med studentstatus, eller lang periode i bedrift for studenter etter lærlingopplæring.
Det gir opphav til skriving av studiesluttoppgave og muntlig forsvar.