Master i medisin og kirurgi

Generelt

Programbeskrivelse

SØK på UniTo for år 2020-2021 på href = "https://apply.unito.it

Klikk her for informasjon om søknadsprosedyre og frister.

-------------------------------------------------- --------------------

Universitetslivet i medisin og kirurgi foregår i et campus-lignende miljø med en sterk integrering av støtte, utdanning og forskning. Et bredt nettverk av strukturer (som inkluderer universitetsstrukturer, sykehus, akutteavdelinger, ASL-distriktene, generell medisinske utøvere og i mindre utstrekning barneleger) gjør klærskapene en svært viktig og læreriktig del av læreplanen. Nesten en sjettedel av ECTS dedikert til læresteder skal oppnås gjennom profesjonelle aktiviteter på territoriet; et interprofessional klesskap er planlagt for førsteårsstudenter.

Nærheten til utdannings- og sykehusinnretninger forenkler kontakter mellom studenter og lærere, implementering av integrerte kurs og en tidlig utvikling av pasient-legeforhold gjennom interprofessional clerkships i løpet av det første året. I denne opplæringen vil tredjeårs sykepleierelever veilede medisinske studenter som fremmer utviklingen av interprofessional samarbeid og teamarbeid. Noen av de kliniske studiepoengene er forventet de første årene, mens noen av de prekliniske studiepoengene blir utsatt til III-IV-V årene. "Dorsale Clinica" er et sett med leksjoner designet for å diskutere kliniske tilfeller med kurskoordinatorer; hvert år fra II til V inkluderer en "Dorsale Clinica", som vil fokusere på emnene av kursene som holdes i løpet av det spesifikke året. Tilstedeværelsen og tilgjengeligheten til ulike kvalifiserte forskergrupper tillater en høy integrering mellom didaktikk og forskning. Tjenester for studenter, som inkluderer Erasmus Program, Erasmus Plasseringsprogram, og Jobbplassering, utvide mulighetene for diskusjon, oppkjøp av nye ferdigheter og metoder, og for direkte første kontakt med arbeidsmarkedet.

132091_ScreenShot2020-03-01at9.44.14PM.pngfoto med tillatelse fra University of Turin

Godkjennelsen av disse innovasjonene er bekreftet av rapporten ALMALAUREA 2014: 80,2% av studentene våre ville påmeldte seg på samme mastergrad, som bekrefter trenden de siste åtte årene som viser at vår MD er på første plass i nasjonal rangering av kandidateres preferanser.

Det spesifikke formålet med mastergrad i medisin og kirurgi ved University of Turin er å trene leger til å utføre sine aktiviteter i nasjonale og internasjonale sammenhenger.

Internasjonaliseringen skjer gjennom kontakter med professorer fra utenlandske universiteter, som har ulike faglige erfaringer og læringsmetoder, og ved å integrere nye medisinske ferdigheter som kreves for leger i vår globaliserte verden.

Gradkurset gir en tverrfaglig og integrert visjon om de vanlige problemene med helse og sykdom, samt en utdanningsorientert mot sykdomsforebygging og helsefremmende arbeid. Læreplanen fokuserer på mennesket som helhet, og på kommunikasjon i ulike kulturelle og sosiale sammenhenger.

I løpet av de seks årene er kurset organisert som følger:

 1. Grunnvitenskap, med en introduksjon til medisin og tidlig deltakelse i et av de kliniske praktikprogrammene
 2. Morfo-funksjonell kunnskap om menneskekroppen, menneskelige miljøinteraksjoner og kliniske og semiotiske metodikker
 3. Teoretisk og praktisk kunnskap relatert til store systemer innen internmedisin
 4. Diagnostiske og terapeutiske tilnærminger, psykiatriske, nevrologiske og følelsesorganrelaterte vitenskaper
 5. Maternalt barn og reproduktiv medisin, internmedisin og onkologi, diagnostisk laboratorium og radiologi
 6. Generell og akuttmedisin og kirurgi, folkehelse, rettsmedisin og faglig etikk

De første årene av trening kjennetegnes av en rekke kurs som integrerer grunnleggende og kliniske fagområder, og støttes av situasjons- og opplæringsundervisning, avanserte simuleringsverktøy og et omfattende nettverk av sertifiserte internshipprogrammer for å sikre tidlig kontakt med ulike typer case studies, patologier , og pasienter.

I de påfølgende årene, for å tilby et bredt spekter av profesjonelle internshipprogrammer, lanserer studiet på flere undervisningssykehus, helsevesen og forskningsmiljøer, beredskapsnettverk, praktiserende leger og barneleger og medisinske og humanitære organisasjoner engasjert i utdanning og helsevesen i Italia og i utlandet.

Avtaler med internasjonale og italienske frivillige organisasjoner og ideelle organisasjoner gir studentene mulighet til å gjennomføre internshipprogrammer innen klinisk og sosial omsorg på alle kontinenter.

Fra det andre året av kurset, i parallell med studieplanen, kan verdifulle studenter som er interessert i vitenskapelig forskning få tilgang til MD-PhD-programmet, som gir ytterligere forskningsopplæringsaktiviteter og mange økonomiske fordeler, inkludert stipend. (Se http://www.medicina-mdphd.unito.it.)

Studenter som ikke går inn i MD-PhD-studiet, men viser interesse for vitenskapelig eller klinisk forskning, vil motta dedikert veiledning for senere tilgang til Ph.D. program, selv etter det andre året.

Lære grunnleggende vitenskapelige laboratoriemetoder, eksponeringssamfunn og teamoperasjonsmodeller, før en internshipperiode rettet mot utarbeidelse av en avhandling på tverrfaglig og internasjonal måte. Alt er rettet mot å utvikle og konsolidere kliniske og forskningsmessige ferdigheter og bidrar til å oppnå et ferdighetssett som forventes ved opplæring.

Ferdighet i medisinsk og vitenskapelig engelsk, og muligens andre språk i Det europeiske fellesskap, samt muligheten til å jobbe i utlandet, er ment å legge til rette for plassering i internasjonale forsknings- og samarbeidsmiljøer, samt til oppholdsopphold utenfor Italia.

Ved gjennomføringen av utdanningsprogrammet er de forventede resultatene de av en utdannet lege forberedt på alle grunnleggende aspekter ved medisinsk vitenskap, i stand til å starte spesialisert opplæring i enhver gren av medisin og kirurgi, å praktisere medisin i en rekke helsesystemer, til være kjent med nye scenarier som følge av globalisering, og å håndtere de permanente prosessene for læring og faglig utvikling.

132090_ScreenShot2020-03-01at9.44.25PM.pngfoto med tillatelse fra University of Turin

Finansieringsprogram

Opptak til italiensk første syklus er vanligvis gjenstand for minst 12 års videregående opplæring.

Grunnstudenter som har oppnådd sin videregående skole Diplom etter en kortere periode enn 12 år kan bli med i grunnprogrammet: et ettårig nettkurs som gir 60 studiepoeng som hovedsakelig består av italiensk språk og kultur og andre emner av interesse. Internasjonale studenter har lov til å delta på hele programmet online i sine egne land, bortsett fra den endelige testen som skal finne sted ved University of Turin .

Stiftelsesprogrammet er også åpent for maksimalt 30 studiepoeng i italiensk språk og kultur til studenter hvis skoleår slutter seks måneder før det italienske skoleåret og er ikke pålagt å skaffe ytterligere universitetspoeng.

Informasjon på https://foundationprogramme.unito.it/

Kunnskap og forståelse: Sammendrag

På slutten av opplæringen har utdannet av medisin og kirurgi fått:

 • Inngående kunnskap om cellulære, molekylære og genetiske baser av patologier og terapier
 • Forståelse og evne til å tolke de morfologiske og funksjonelle abnormiteter som finnes i ulike sykdommer
 • Evnen til å forstå de grunnleggende biologiske forsvarsmekanismer; forholdet mellom mikroorganismer og verten i menneskelige infeksjoner og tilhørende forsvarsmekanismer
 • Kunnskap om den menneskelige livssyklusen og effektene av vekst, utvikling og aldring på individ, familie og referansefellesskap;
 • Tolkning av epidemiologi, helseøkonomi og grunnlag for helsestyring, spesielt i lys av globaliseringen
 • En grundig studie om status for internasjonal helse og globale trender i sykelighet og dødelighet av store kroniske sykdommer fra et sosialt synspunkt, med tanke på virkningen av migrasjon, handel. og miljøfaktorer på helse, og rollen som internasjonale helseorganisasjoner

Graden av medisin og kirurgi:

 • Identifiserer de viktigste risikofaktorene for helse og sykdom, og samspillet mellom mennesker og deres fysiske, sosiale og kulturelle miljø
 • Riktig utfører de riktige diagnostiske og terapeutiske strategiene, for å beskytte livet, og vet hvordan man bruker prinsippene for bevisbasert medisin
 • Administrerer pasienter på en effektiv, effektiv og etisk måte ved å fremme helse og forebygge sykdom
 • Gjenkjenner behovet for kollektivt ansvar i helsefremmende tiltak, som krever et nært samarbeid med befolkningen, samt behovet for en tverrfaglig tilnærming, herunder helsepersonell og intersektoralt og internasjonalt samarbeid
 • Riktig bruker lokale overvåkingsdata, og regional og nasjonal demografi og epidemiologi i helsemessige beslutninger
 • Utførelser, allerede i begynnelsen av faglig aktivitet, store biokjemiske tiltak, farmakologisk, kirurgisk, psykologisk, sosial og annen nødvendig aktivitet, i akutt og kronisk sykdom, rehabilitering og sluttstadium type behandlinger
 • Utvikler og bruker originale ideer, innenfor rammen av biomedisinsk og translationell forskning
Sist oppdatert aug. 2020

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss

Om skolen

The University of Turin is today one of the largest Italian Universities, open to international research and training. It carries out scientific research and organises courses in almost all discipline ... Les mer

The University of Turin is today one of the largest Italian Universities, open to international research and training. It carries out scientific research and organises courses in almost all disciplines. It is an integral part of the community, acting for reviving urban and suburban areas, promoting cultural interaction, social integration and development, encouraging dialogue and insight into current realities. Minimér