Mastergrad i biomedisinsk fysikk

Generelt

Les mer om dette programmet på institusjonens nettsider

Programbeskrivelse

Nettsted for mastergrad: href = "https://www.ucm.es/masterfisicabiomedica/

Generelle administrative henvendelser: Generell informasjonstjeneste. E-post: informacion@ucm.es

Spesifikke faglige konsultasjoner: Fernando Arqueros Martínez (koordinator). E-post: arqueros@ucm.es

 • Type utdanning: Ansikt til ansikt.
 • Antall nye tilbud som tilbys: 30
 • Antall studiepoeng: 60
 • Språk som læres: spansk.
 • Veiledende pris: 45,02 euro per studiepoeng (for spanjoler, utenlandske samfunn og de som har juridisk status som innbyggere i Spania) og 84,07 euro per studiepoeng for andre studenter.
 • Masterstipend: se relevant informasjon her .

omtrent

Nåværende universitetsmasterstudium i biomedisinsk fysikk fra Universidad Complutense de Madrid er en videreføring av mastergraden med samme navn som har blitt undervist siden studieåret 2006/07. Siden den gang har mange studenter, ikke bare fra Complutense University, men fra andre spanske og utenlandske universiteter fullført disse studiene som har som mål å gi en forståelse av anvendelsene av fysikk, både i biologi og medisin.

Studentene våre har fått den nødvendige opplæringen for å utvikle en profesjonell, forsknings- eller akademisk karriere på dette feltet. Mange av dem jobber for tiden som sykehusradiofysikere (etter å ha bestått opptaksprøven), i spanske og utenlandske selskaper i sektoren eller har valgt å starte en vitenskapelig karriere med doktorgradsavhandling.

133179_photo-1526256262350-7da7584cf5eb.jpg

Fagåret 2020-21

Kurs 1

kode

lagt

karakter

studiepoeng

tilbudt

606783

Cellulær og molekylær biofysikk

Optativa

6.0

ja

606790

Elements of Anatomy and Physiology

Optativa

6.0

ja

606778

Biologisk fysikk

obligatorisk

6.0

ja

606792

Strålefysikk

Optativa

6.0

ja

606791

Radiodiagnostisk fysikk

Optativa

6.0

ja

606779

Biomedisinsk instrumentering

obligatorisk

6.0

ja

606780

Signalbehandling

obligatorisk

6.0

ja

606781

Radiofísica

obligatorisk

6.0

ja

606789

Kjernemagnetisk resonans, ultralyd og molekylær avbildning

Optativa

6.0

ja

606782

Masteroppgave

Masteroppgave

12.0

ja

Ingen definert kurs

kode

lagt

karakter

studiepoeng

tilbudt

607715

biologi

Treningstilskudd

12.0

ja

607716

Generell biokjemi

Treningstilskudd

6.0

ja

607712

elektromagnetisme

Treningstilskudd

6.0

ja

607714

Strukturen av saken

Treningstilskudd

6.0

ja

607713

optikk

Treningstilskudd

7.5

ja

607711

termodynamikk

Treningstilskudd

7.5

ja

målsettinger

Det grunnleggende målet med universitetets mastergrad i biomedisinsk fysikk er å gi en forståelse av anvendelsene av fysikk til biomedisinske vitenskaper, og gi den grunnleggende opplæringen som er nødvendig for å utvikle en profesjonell, forsknings- eller akademisk karriere på dette feltet.

I denne universitetets mastergrad vil alle studenter tilegne seg grunnlaget for biofysikk, prosessene for interaksjon av ioniserende stråling med materie, og de fysiske mekanismene og metodene for signalanalyse som enhetene som i dag brukes i biomedisinsk vitenskap er basert på. .

Master inneholder også valgfrie fag som gjør det mulig å utdype radiofysikk og dens anvendelser til medisin, avanserte teknikker for biomedisinsk instrumentering eller biofysikk.

mottakere

Nyutdannede og kandidater i fysikk, kjemi, biologi, biokjemi, ingeniørfag eller beslektede emner som er interessert i:

 • Utvikle en forskerkarriere innen det tverrfaglige feltet biofysikk.
 • Biomedisinsk instrumentering, enten det er rettet mot forskning eller til selskapet.
 • Utvikle en profesjonell sykehuskarriere relatert til den europeiske tittelen Medical Physics Expert eller en forskerkarriere som har som mål å søke nye anvendelser av Physics in Medicine.

Hvorfor studere denne mesteren?

Profesjonelle muligheter: tilgang til doktorgradsprogrammer. Forskning i biofysikk. Utvikling av nye teknikker for diagnostisering og behandling av sykdommer. Radiofysikk på sykehus. Bedrifter med biomedisinsk instrumentering. Biosanitære produktbedrifter.

Med mål om bedre å forberede seg på karrieremuligheter har universitetets mastergrad i dag avtaler med ledende selskaper i sektoren, sykehus og forskningssentre der mastergradsprosjektet kan gjennomføres.

Opptakskrav for master

Ikke-muliggjørende universitetsmestere

 • Ha i besittelse av noen av følgende titler:
  • Spansk offisiell universitetsgrad .
  • Tittel utstedt av en institusjon i European Higher Education Area (EHEA) og som gir utstedelsesland bemyndigelse til å få tilgang til masterutdanning.
  • Tittel på utdanningssystemer utenfor EHEA som gir utstedelseslandet adgang til masterutdanning, homologert eller erklært tilsvarer graden og det akademiske nivået for grad eller bachelor av Kunnskapsdepartementet . I tilfelle manglende den nevnte homologisering eller likestilling, vil det være nødvendig å ha autorisasjon eller tilgangstillatelse gitt av dette universitetet.
 • Eller gjennomføre studier som fører til å oppnå noen av de tidligere kvalifikasjonene i løpet av kurset der forhåndsregistreringen utføres, og være i stand til å akkreditere å oppnå det før datoen som ble fastsatt i den tilsvarende samtalen (se href = "https: //www.ucm.es/requisitos-de-admision-a-masteres ).
 • I tillegg må studenter fra utenlandske utdanningssystemer, hvis morsmål er forskjellig fra spansk, bevise nivå B2 i det spanske språket (eller høyere) .
 • Spesifikke krav som noen av de forespurte mestrene kan stille. Du kan konsultere det ved å gå inn på selve nettstedet til Master.
Sist oppdatert okt. 2020

Om skolen

La Universidad Complutense de Madrid (UCM) es una institución de larga trayectoria y amplio reconocimiento social que aspira a situarse entre las primeras universidades de Europa y a consolidarse como ... Les mer

La Universidad Complutense de Madrid (UCM) es una institución de larga trayectoria y amplio reconocimiento social que aspira a situarse entre las primeras universidades de Europa y a consolidarse como centro de referencia para el continente latinoamericano. Minimér