PhD i kinesiologi og rehabilitering

Generelt

Programbeskrivelse

Kinesiologi omhandler menneskelig bevegelse, dens kontroll og motorisk læring i forhold til de biomekaniske parametrene til det lokomotoriske apparatet. Rehabilitering er knyttet til denne kunnskapen for å gjenopprette eller forbedre lokomotoriske funksjoner når en sykdomsforstyrrelse, skader eller medfødte feil oppstår.

Programmet for doktorgradsstudier i kinesiologi og rehabilitering er hovedsakelig basert på mastergrad i medisin, fysioterapi, ergoterapi og andre master- eller ingeniørfag. Deres vitenskapelige kunnskaper brukes i rehabilitering (f.eks. Biomedisinsk og klinisk teknologi, biomedisinsk ingeniørfag, proteser, biocybernetikk, robotteknologi og informasjonsteknologi). Det foreslåtte doktorgradsprogrammet fokuserer på objektivering av fysiologiske parametere av menneskelige motoriske lidelser, identifiser årsakene til bevegelsesforstyrrelser og muligheten for terapeutisk inngrep.

Metodikken til de enkelte forskningsprosjektene vil bli tilpasset arbeidets spesifikke mål, utstyret til treningsarbeidsplassen og forskerens og faglig fokusering av trener og student. Metoder for funksjonell magnetisk resonansbilder, ultralyd, elektrofysiologiske metoder, spiroergometri, posturografi og mer vil bli brukt i målemetoder.


Beskrivelse av verifikasjon og evalueringskriterier

Forutsetningen for opptak til studiet er spesielt:

  • vellykket gjennomføring av en mastergrad i høyere utdanning;
  • en behørig utfylt søknad sammen med de nødvendige dokumentene, innsendt innen den fastsatte fristen
  • Et positivt resultat av opptaksprosedyren (grunnleggende orientering i kinesiologi og rehabilitering og det valgte fag, forutsetninger for vitenskapelig arbeid og videreutvikling av ens egen personlighet);
  • grunnlaget for opptakssamtalen er diskusjonen av avhandlingsprosjektet;
  • Kriteriene som skal vurderes er kvaliteten på prosjektet, den økonomiske sikkerhetsplanen, motivasjonsgrunnlaget og tidligere aktiviteter på oppgitt felt (deltakelse i konferanser, publikasjoner, pedagogiske aktiviteter.


Betingelser for opptak

Opptak til doktorgradsstudier er betinget av vellykket gjennomføring av en masterstudium.

Verifikasjonsmetode


karriere Pathway

Doktorgradsutdanningen har en omfattende forståelse og er velbevandret i et bredt spekter av vitenskapelige prinsipper innen kinesiologi og rehabilitering. Han / hun er kjent med forskningsmetoder og er i stand til å gi individuelt og samarbeidende vitenskapelig arbeid med etisk, faglig og profesjonell integritet. Han / hun er i stand til kritisk analyse av dagens vitenskapelig kunnskap. Den utdannede demonstrerer kompetanse i kommunikasjon om problemstillinger innen hans spesialitet og også et bredt spekter av allierte sosiale forbindelser, særlig i anvendelsen av forskningsresultater til klinisk praksis i rehabilitering.

Sist oppdatert mars 2020

Om skolen

Students choose the Second Faculty for its exceptional research and teaching excellence, because of a proud tradition of friendship and unity among lecturers, students and administrative staff, and th ... Les mer

Students choose the Second Faculty for its exceptional research and teaching excellence, because of a proud tradition of friendship and unity among lecturers, students and administrative staff, and the unique student experience that we offer. Minimér