Bekymringer og interesser på ernæring, kosthold og helse har økt dramatisk i løpet av de siste tiårene. Faktisk, ernæring vaner og livsstil påvirker vår helse og livskvalitet. Videre kostholdsfaktorer innblandet ca 50% av de viktigste dødsårsakene i verden.
Fedme, diabetes, hjerte- og karsykdommer, høyt blodtrykk, fordøyelsessystemet helse, lever helse, og nyresykdommer er de viktigste spørsmålene for menneskelig helse. Derfor er sunn ernæring en viktig og lovende tilnærming til å behandle og håndtere slike problemer. Mot dette formål, i 2015, har Palestina Polytechnic University etablert et nytt program, nemlig Terapeutisk ernæring under Fakultet for Applied Sciences.
Vår fire år Terapeutisk Nutrition programmet er spesielt utviklet for studenter med en sterk interesse i ernæring og helsevitenskap som ønsker å bruke sin kunnskap til å hjelpe til å forebygge og behandle sykdom som en registrert kostholdsekspert.
Terapeutiske Ernæring elevene skal lære matinntak og diettbehov kan endres ved sykdom, og hvordan du bruker terapeutiske dietter for å behandle sykdommer.
PROGRAM MÅL:
Å gi dietitians med nok kunnskap i ernæring terapi for personer som trenger spesiell helsevesenet.
For å gjennomføre anvendt vitenskapelig forskning og prosjekter i ulike grener av ernæring og matvitenskap som tilfredsstiller samfunnets behov.
Å tjene lokalsamfunnet ved å forbedre helse og ernæringsmessige bevissthet gjennom workshops og opplæringsprogrammer.
OPPDRAG:
Oppdraget av Therapeutic Nutrition programmet er å forberede kvalifiserte kandidater som kan lykkes møte utfordringene i sette ernæringsvitenskap i praktisk kostholdsråd for å fremme helse og å behandle et bredt spekter av medisinske lidelser. Den kostholdsekspert akademiker vil hjelpe folk i å endre matinntaket og gir praktiske råd for å gjøre kosten endres.
ØNSKEDE læringsutbytte:
The Graduate vil være i stand til å vite og forstå det grunnleggende og prinsipper knyttet til ernæring, mat og forholdet til mat for menneskers helse.
The Graduate vil være i stand til å kommunisere og samarbeide med andre og å gi råd, veiledning og kunnskapsoverføring.
The Graduate vil være i stand til å demonstrere faglig og etisk ansvar og vurdere helserisiko som følge av uaktsomhet i dette området.
The Graduate vil vise verdiene som kreves i moderne helsevesen inkludert medfølelse, vennlighet, empati, og også respekt for pasientenes personvern, verdighet og individualitet
Områder hvor Nyutdannede er forventet å arbeide:
Helsedepartementet
Kunnskapsdepartementet.
Statlige og private sykehus
Ernæringssentre.
Ernæringsomsorgsinstitusjoner (sykehjem).
Forskningssentre som spesialiserer seg innen ernæring og kosthold terapi.
Sport institusjoner som en sport ernæring spesialist.
Standarder og tilsynsorganer.