Keystone logo

ALMA - The International School of Italian Cuisine

A logo

Introduksjon

Verdens ledende senter for opplæring i italiensk mat

ALMA - The International School of Italian Cuisine ligger i det praktfulle hertugpalasset i Colorno, som ligger i en vakker hage i italiensk stil. Skolen ligger 10 km fra Parma, hjertet av den italienske matdalen, og tildelt av UNESCO som den kreative byen for gastronomi, hvor også EFSA - European Food Safety Authority holder til.
Denne enestående historiske beliggenheten er utstyrt med de nyeste undervisnings- og matlagingsfasilitetene. Det dekker over 7.000 MQ med et konferanserom og et agorarom med kjøkken, 7 treningsklasserom, 4 demo-klasserom, 2 konditorier og 1 sommelierrom fullt utstyrt med et A/V-system, en vinkjeller fra 1600-tallet, 1 sensorisk analyselaboratorium, 1 FoU-kjøkken, 1 bibliotek med 13.000 kulinariske bøker, aviser og DVD-samlinger, et sentralkjøkken, 1 restaurant med plass til 180 gjester og 1 Fine Dining Restaurant med plass til 40 gjester.
Siden 2004 har ALMA utdannet kokker, konditorer, sommelierer og F&B-sjefer fra hele verden på dette stedet med opplæringsprogrammer utført på høyeste nivå av de mest prisbelønte lærerne.
ALMAs dekan var Maestro Gualtiero Marchesi, den mest autoritative italienske kokken og matlagingslæreren over hele verden. Dessuten samarbeider skolen med mer enn 700 blant de mest anerkjente italienske restaurantene for å plassere praksisplasser for ALMA-studenter, også avhengig av det høyt kvalifiserte lærerpersonalet.

En av grunnene til denne suksessen er ALMA Alumnis høye sysselsettingsgrad. Ut av statistikken finner 90 % av dem en jobb innen 6 måneder etter vitnemålet, og ALMA hjelper dem med å få jobb takket være ALMAlink, en dedikert portal ALMAlink som lar restauranter, hoteller og bedrifter i cateringbransjen komme i kontakt med ALMA-kandidater.

ALMA Undervisningstilbud

Språk: italiensk

  • Videregående kurs i italiensk mat
  • Videregående kurs i konditor
  • Videregående kurs i baking
  • Kurs i matteknikk
  • Kurs i konditorteknikk
  • Assisterende restaurant- og barsjef
  • Master Sommelier ALMA-AIS
  • F&B Manager kurs

Språk Engelsk

  • Langt program: Internasjonalt program for italiensk mat
  • Langt program: International Program of Modern Pastry
  • Kort program: En smak av Italia
  • Felles programmer med partnerskoler

ALMA internasjonale nettverk

ALMA har et sterkt internasjonalt yrke, og dette er grunnen til at det har utviklet et sterkt nettverk av de beste kulinariske skolene over hele verden. I samarbeid med sine partnerskoler arrangerer ALMA spesielle italienske matlagingskurs og trener utenlandske kokker til å bli ambassadører for italiensk mat og italienske produkter i hjemlandet.

Afrika

  • Prue Leith Chef Academy - Centurion, Pretoria (Sør-Afrika)

Amerika

  • Mausi Sebes - Buenos Aires (Argentina)
  • Senac - Centro Universitário - São Paulo (Brasil)
  • Senac – Departamento Nacional – Rio de Janeiro (Brasil)
  • George Brown College Chef School – Toronto (Canada)
  • ITHQ – Institut de Tourisme et d'Hôtellerie du Quebec – Montréal (Canada)
  • Cessa Universidad - Mexico City (Mexico)

Asia

  • VTC – Vocational Training Council – Hong Kong (Kina)
  • Tourism College of Zhejiang - Hangzhou (Kina)
  • AIMS Institute – Bangalore (India)
  • KDU University College - Kuala Lumpur (Malaysia)
  • Il Cuoco – Italian Culinary Institute – Seoul (Sør-Korea)
  • Hungkuang University, Taichung (Taiwan)
  • Ecole d'Art Culinaire de Miyagi – Sendai (Japan)

Europa

  • KULIN doo – Sisak (Kroatia)
  • Galileo Global Education Germany GmbH – München (Tyskland)
  • MSA – Culinary Arts Academy – Istanbul (Tyrkia)
  • ALMA, The International School of Italian Cuisine - Parma (Italia)
  • BIC Vocationale Ljubljana College – Ljubljana (Slovenia)
  • Westminster Kingsway College – London (Storbritannia)

ALMA-partnere

Noen av skolens hovedpartnere er Parma Chamber of Commerce, majoritetsaksjonæren, sammen med Provincia di Parma, som satte lokalene med Colorno Castle. Andre partnere er: Unione Industriali og Ascom Parma, Cariparma Crédit Agricole, FIPE, flere konsortier for beskyttelse av typiske matvarer og viner (Parmigiano-Reggiano, Lambrusco di Modena, Olio Toscano, Prosciutto di Parma, Vini Reggiani, Salumi Tipici Piacentini, Vini DOC Colli Piacentini, Vini Colli di Parma, Produttori di Aceto Balsamico, Vini Colli Bolognesi), APACOOP, ASSICA, Confcooperative Emilia-Romagna, Istituto Nazionale Espresso Italiano, Federalimentare, Assolatte og Federdoc.

ALMA signerte også protokollavtaler med det italienske departementet for utdanning, universitet og forskning (MIUR), og med det italienske nasjonale instituttet for utenrikshandel (ICE). Det har også inngått avtaler og samarbeid med SDA Bocconi i Milano og Parma University. ALMA er akkreditert av utdanningssystemet Emilia Romagna Region og er ISO 9001-2008 sertifisert.

I 2011 signerte den en samarbeidsavtale med EXPO 2015 for en rekke utdannings- og promoteringsaktiviteter under EXPO under emnet "Feeding the Planet - Energy for life", som også vil involvere det internasjonale nettverket.

Sertifiseringer og priser

En prestisjefylt kvalifikasjon for arbeidslivet.

ALMA bekrefter sin autoritet og pålitelighet som et høyere utdanningssenter i hotell- og cateringsektoren gjennom prisene den har oppnådd og sertifiseringene oppnådd for sine kurs:

  • Memorandum of Understanding med Ministero della Pubblica Istruzione Università e Ricerca (MIUR – Utdanningsdepartementet): ALMA-skolen er et internasjonalt referansepunkt som et senter for høyere utdanning for opplæring av fagfolk i italiensk matlaging;
  • ALMA er sertifisert av Emilia Romagna under kode 5290 for treningsprogrammer
  • ALMA samarbeider med Istituto italiano per Il commercio Estero (ICE) (italiensk handelskammer for oversjøisk handel) for å promotere Italias mat- og landbruksarv rundt om i verden;
  • ALMA samarbeider med University of Parma for å promotere regionen;
  • Memorandum of Understanding med EXPO 2015 «Fôring av planeten – Energi for livet»: anerkjent som «EXPO-ambassadør», drev ALMA utdanningsprogrammet EXPO 2015 for å øke bevisstheten blant studenter og lærere om disse emnene, innholdet og gjennomføringen av Expo;
  • ALMA er sertifisert UNI EN ISO 9001:2015 av SGS Italia spa for design og gjennomføring av kurs for restaurant- og gjestfrihetsbedrifter. Design og ledelse av teambuilding-programmer, konvensjoner for bedrifter og kommersielle organisasjoner, og kulturelle og enogastronomiske begivenheter.

  • ALMA deltar i styringskomiteene for Week of Italian Cuisine in the World og Parma City of Gastronomy.
  • ALMA mottok den prestisjetunge turistprisen i kategorien italiensk mat i 2016, tildelt av det italienske handelskammeret i Kina; prisen ble samlet inn på våre vegne av kokken Carlo Cracco
  • ALMA har mottatt CRIBIS Prime Company-anerkjennelse som selskap med maksimal kommersiell pålitelighet

Steder

  • ALMA - La Scuola Internazionale di Cucina Italiana Piazza Garibaldi, 26 Colorno, 43052, Parma

Spørsmål