Keystone logo
Carol Davila University Of Medicine And Pharmacy

Carol Davila University Of Medicine And Pharmacy

Carol Davila University Of Medicine And Pharmacy

Introduksjon

Byggingen av det medisinske fakultetet er fullført og innviet 12. oktober 1903, dagen da Carol Davilas statue ble innviet. Initiativet til å bygge et monument for Davila ble tatt på den første nasjonale medisinske kongressen, holdt i Bucuresti i oktober 1884. Statuen, verdifullt arbeid av Carol Stork, ble støpt i bronse i studioene til Bucharest School of Arts and Crafts.

Innvielsen av palasset representerer en viktig dato i utviklingen av medisinsk utdannelse i Bucuresti. Det nye stedet har ført til store forbedringer i funksjonen til laboratoriene, organiseringen av de praktiske verkene og hele den didaktiske aktiviteten. For en stund var det også vert for en del av apotekseksjonen.

Til tross for vanskeligheter som har oppstått, har den nasjonale skolen for medisin og farmasi utviklet seg gradvis, og den 12. november 1869 ble etableringen av det medisinske fakultet i Bucuresti mulig. Fakultetet åpnet sine kurs den 22. november 1869. Det var det første medisinsk fakultet fra Universitetet i Bucuresti, og samtidig i vårt land; gjennom det klarte medisinsk vitenskap å pålegge seg både i Romania og utenfor dets grenser.

Steder

  • Bucharest

    Bulevardul Eroii Sanitari,8, 050474, Bucharest

    Spørsmål