Keystone logo
Hanze University of Applied Sciences - Groningen, the Netherlands Sportstudier
Hanze University of Applied Sciences - Groningen, the Netherlands

Sportstudier

Groningen, Nederland

3 Years

Engelsk

Fulltid

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 2 060 / per year *

På universitetsområdet

* EU / EØS: € 2006 / NON-EU / EØS: € 7500

Stipend

Utforsk stipendmuligheter for å finansiere studiene dine

Introduksjon

Studer en bachelor i sportstudier i Nederland

Er du lidenskapelig om sport og ønsker du å skape forandring? Da er dette unike programmet bare programmet for deg! Idrettens inspirasjon og kraft gir deg gode muligheter til å gjøre en ekte forskjell.

Sport, helse og ledelse

Institutt for idrettsstudier ved Hanze University of Applied Sciences, Groningen, tilbyr et treårig bachelorprogram, bestående av 180 studiepoeng. Dette internasjonale programmet skaper innovative (sports) fagfolk. Som forandringsagent kan du gjøre en forskjell både på individ og samfunnsnivå. Sportens kraft ligger innenfor de tre kjerneverdiene av sport en fysisk aktivitet:

 • sport og fysisk aktivitet er avgjørende for en sunn livsstil,
 • sport skaper forretningsverdi,
 • sport er samfunnsmakt i samfunn og nasjoner.

Programmet er preget av sitt faglige fokus. Hvert år vil du oppnå reell arbeidserfaring ved å jobbe i feltet. De fleste moduler senterer rundt en praktisk oppgave i en profesjonell organisasjon. De andre kursene er laget for å forberede deg på denne utfordringen.

Første året

Det første året er den såkalte propaedeutiske fasen (60 studiepoeng). I denne fasen vil du utvikle faglige kompetanser ved å jobbe med flere prosjekter for enkeltpersoner, bedrifter eller organisasjoner. Støttet av dine lærere og medstudenter, vil du begynne å utvikle en følelse av ansvar fra den første dagen. Deling av kunnskap og erfaringer spiller en viktig rolle.

Andre år

Det andre året fokuserer på å skape og administrere endring i løpet av en arbeidsplass. Din rolle er først og fremst å være et forandringsmiddel. For å kunne gjøre det, tar du kurs på fag som praktisk forskning, sportutvikling, ledelse og organisasjon, organisasjonspolitikk og rådgivning.

Tredje året

I løpet av det siste året vil du jobbe i en profesjonell organisasjon for ditt oppdragsprosjekt. I løpet av prosjektets første fase vurderer du organisasjonen. Dette vil resultere i din forskningsoppgave. Basert på denne oppgaven vil du utvikle og implementere tjenester, produkter og innovasjoner for organisasjonen i henhold til de tre kjerneverdiene av sport.

Karriere perspektiver

Idrettsstudenter har en rekke karrieremuligheter. Mange av våre kandidater vil bli ansatt i jobber som senterer rundt:

 • (internasjonal) sportspolitikk en ledelse
 • forretningsutvikling
 • sport ledelse
 • sosialt entreprenørskap
 • samfunnsutvikling
 • fysisk aktivitet og sunn aldring.

Hanze UAS Master Programmer

Sportstudier bachelorgrad gir studentene tilgang til ulike mastergrader i Groningen og på ulike internasjonale universiteter over hele verden. En av alternativene som er åpne for deg etter oppgradering, vil være det ettårige Master Healthy Aging Professional (undervist på nederlandsk) ved Hanze University of Applied Sciences. Dette gjør det mulig for studenter å få en Master of Science innen fire år. Andre masterprogrammer som Europas Master i sport og helse (Roma, Italia) eller Master Sport Management (Molde, Norge) vil også være åpne for deg.

Opptakskrav

En videregående skole diplom eller internasjonal videregående opplæring av et tilsvarende nivå til nederlandsk VWO videregående skole diplom er nødvendig for opptak. Tyske søkere må ha følgende diplom: Zeugnis der Allgemeinen Hochschulreife. Alt annet diplom er dømt av Nuffic eller Naric. Studenter som allerede har bestått en relevant propaedeutisk fase, er også tillatt. En vurdering er en del av utvelgelsesprosedyren, og det engelske språket må være på et tilstrekkelig nivå.

Tilleggskrav

Det er forskjeller i opptaksprosedyr, avhengig av om studentene bor i Benelux-regionen / Tyskland eller ikke.

Studenter fra Benelux-regionen / Tyskland

Etter søknad vil du bli invitert til en matchende dag. Å delta på denne matchende dagen er obligatorisk, og den er organisert for å vurdere om ambisjoner, ferdigheter og forventninger til studenten stemmer overens med innholdet i programmet. Samsvarende dag består av en fysisk utfordring, en casestudie og et intervju med en av medarbeiderne. Etter å ha deltatt på Matching Day, vil studentene få tilbakemelding og et bindende råd om hva studenten må gjøre for å møte kravene til programmet.

Studenter som bor utenfor Benelux-regionen / Tyskland

Etter å ha søkt, må du levere en samsvarende oppgave. Denne oppdraget består av et videoopptak som viser deg i en sportsrelatert gruppeinnstilling, og vil også inneholde en personlig presentasjon. Videre må du ha en referanse og må skrive en casestudie.

Tilleggskrav for alle studenter

Studenter som er tatt opp i Sportstudier-programmet, må gjennomgå en medisinsk idrettsprøve for å kunne vurdere sin fysiske form.

www.hanzegroningen.eu/shm

Om skolen

Spørsmål

Lignende kurs

 • Bachelor i biokinetikk
  • Johannesburg, Sør-Afrika
 • Grad i fysioterapi
  • Valencia, Spania
 • Bachelor i helsefag i idretts- og treningsvitenskap
  • Johannesburg, Sør-Afrika