
Master in
Masterstudiet i folkhelsefag Karolinska Institutet

Stipend
Introduksjon
Folkehelsefag fremmer bevisbasert praksis innen helse og livskvalitet, forebygging av sykdommer og forbedring av helsevesenene. Mastergradsprogrammet i folkhelsefag har en tverrfaglig tilnærming og gir et globalt perspektiv. Programmet tilbyr to spesialiseringer; Helse Epidemiologi og helsefremmende og forebyggende.
Program presentasjon
Programmet gir deg muligheten til å utvikle en vitenskapelig tilnærming og en god teoretisk forståelse av folkehelsevitenskap, så vel som for den valgte spesialiseringen i folkehelseepidemiologi eller helsefremmende og forebygging.
Begge sporene gir avanserte studier innen epidemiologi, biostatistikk samt metoder for evaluering av resultatene av intervensjoner. Vanlige kurs inkluderer også konsepter og teorier i folkehelsevitenskap, kvalitative tilnærminger og prosjektledelse. Sporet i Folkehelseepidemiologi har et ytterligere fokus på anvendt epidemiologi for å utvikle ferdighetene til å beskrive, analysere og reflektere over en rekke folkehelsespørsmål og kritisk gjennomgå epidemiologiske studier. For banen i Helsefremmende arbeid og forebygging ligger vektleggingen av å bruke metoder for helsefremmende og forebyggende tiltak for å utvikle ferdigheter i planlegging, utvikling, implementering og evaluering av helseintervensjoner på både individuelt og strukturelt nivå.
Les mer om hvordan programmet er strukturert i programplanen .
Karrieremuligheter
Nyutdannede er godt forberedt på flere stillinger i privat og offentlig sektor, særlig med myndigheter med ansvar for miljø og helse, både i Sverige og i utlandet. Programmet gir et solid grunnlag for kandidater som ønsker å fortsette med doktorgradsstudier.
Mer informasjon
For mer informasjon om søknad, spesifikke inngangskrav og utvalg, besøk masterprogrammet i folkehelsevitenskap siden på Karolinska Institutet nettsted.