
MSc in
MSc i biomedisinsk ingeniørfag Linköping University

Introduksjon
Er du nysgjerrig på hvordan det er å studere ved LiU? Bli med oss for en prat om hvordan det er å bo og studere på våre studiesteder i Sverige. Vi tilbyr gratis webinarer og opptak for både potensielle og tatt opp gradsstudenter gjennom hele året. Klikk her for å finne ut mer!
Se webinaret - oktober 2019
- Start: august 2022
- Studiested: Linköping
- Nivå: Andre syklus
- Søknadskode: LIU-91102
Dette programmet kombinerer grunnleggende konsepter og kunnskap innen ingeniørfag, biologi og medisin for å utvikle innovative teknologier, materialer, prosesser og systemer, med sikte på å forbedre helsevesenet.
Biomedisinsk ingeniørfag omtales ofte som ingeniørfag for et godt liv. Det er et felt der din kreativitet og problemløsningsevne vil være til nytte for menneskeheten og utgjøre en forskjell.
Skjæringspunktet mellom naturvitenskap, medisin og teknologi er et dynamisk sted. Dette programmet kombinerer grunnleggende konsepter og kunnskap innen ingeniørfag, biologi og medisin. Basert på solid matematisk og fysisk grunnlag, nyttig medisinsk kunnskap og en levende ingeniørånd, vil du lære hvordan du utvikler bærekraftige og innovative teknologier, materialer og systemer som forbedrer helsevesenet.
Spesialisering langs tre spor
Det første året er et bredt obligatorisk segment, med kurs i anatomi og fysiologi, medisinske informasjonssystemer, biomedisinsk signalbehandling og signalteori, og skaper den sterke kunnskapsbasen som kreves for dine videre studier.
Andreåret tilbyr dyptgående spesialisering langs tre spor:
- Biomedisinske signaler og instrumentering , et område der flerdimensjonale signaler brukes til å modellere og simulere anatomi og fysiologiske prosesser i medisin.
- Medical Imaging , der avansert teknologi og teori avslører menneskehetens indre hemmeligheter.
- Medisinsk informatikk og e-helse , der du studerer innhenting, prosessering og bruk av informasjon for å støtte helserelaterte beslutninger.
I løpet av siste semester skal du skrive en masteroppgave innen biomedisinsk ingeniørfag, ved avdelingen, på sykehus eller i en privat bedrift.
Løse biomedisinske ingeniørproblemer
Etter endt utdanning vil du ha ferdighetene som kreves for å formulere og løse tekniske problemer i det biomedisinske domenet, implementere og drifte prosesser og systemer, og evaluere tekniske verktøy brukt i medisin. Et betydelig antall alumner har brukt disse ferdighetene til å forfølge karrierer som forskere i industri og akademia.

Pensum
Hensikt
Biomedisinsk ingeniørfag omfatter grunnleggende konsepter innen ingeniørfag, biologi og medisin for å utvikle innovative tilnærminger og nye enheter, materialer, implantater, algoritmer, prosesser og systemer for vurdering og evaluering av teknologi; for forebygging, diagnostisering og behandling av sykdom; for pasientbehandling og rehabilitering og for å forbedre medisinsk praksis og levering av helsetjenester.
Mål
Læreplanen for biomedisinsk ingeniørfag støtter og opprettholder Engineering for Health gjennom en blanding av obligatoriske og valgfrie kurs som muliggjør både dyptgående og bredbaserte studier. Etter fullført program forventes studenten å ha tilegnet seg følgende kunnskaper og ferdigheter:
Disiplinær kunnskap og resonnement
En Master of Science med hovedfag i biomedisinsk ingeniørfag bør være
- grundig kvalifisert i matematikk, fysikk og ingeniørfag og derved i stand til å formulere og løse problemer i det medisinske domenet, som omfatter design av enheter, algoritmer, systemer og prosesser for å forbedre menneskers helse
- kjent med det grunnleggende om menneskets anatomi og fysiologi på celle-, organ- og organsystemnivå
- i stand til å bruke, foreslå og evaluere tekniske verktøy og tilnærminger knyttet til livsvitenskapelige problemer gjennom å formulere, modellere og løse problemene ved hjelp av fysikk, matematikk, kjemi, biologi og ingeniørprinsipper
- trygg på anvendelsen av teoretiske modeller og resonnement på biomedisinsk ingeniør- og biovitenskapelige problemer som oppstår i industri, næringsliv, akademiske institusjoner og ved store forsknings- og utviklingslaboratorier
Personlige og faglige ferdigheter og egenskaper
En Master of Science in Biomedical Engineering bør ha
- evne til å manifestere og lede moderne forskning og ingeniørvitenskap innen livsvitenskap
- kunnskap for å identifisere og håndtere de spesielle problemene knyttet til anskaffelse, prosessering og tolkning av biomedisinske tekster, signaler og bilder
- ferdigheter og teknikker for modellering og simulering som integrerer ingeniør- og livsvitenskapskunnskap
- kreativitet, initiativ og ansvar for deres bidrag til innovativ problemløsning
- en systematisk holdning til problemløsning
Mellommenneskelige ferdigheter, teamarbeid og kommunikasjon
En Master of Science med hovedfag i biomedisinsk ingeniørfag bør demonstrere
- evnen til profesjonelt teamarbeid og aktivt samarbeid i en gruppe, deling av oppgaver og ansvar
- evne til å fungere som formidler mellom teknisk og biomedisinsk personell i tverrfaglige omgivelser
- evne til å tenke ut, designe, implementere og evaluere vitenskapelige og tekniske prosjekter
- Engelsk muntlige og skriftlige kommunikative ferdigheter angående ingeniørproblemer i life science-domenet
- kompetanse i akademisk skriving
Planlegging, gjennomføring og presentasjon av forsknings- eller utviklingsprosjekter med hensyn til vitenskapelige og samfunnsmessige behov og krav
En Master of Science med hovedfag i biomedisinsk ingeniørfag bør demonstrere
- et helhetlig syn på prosessen med å slå sammen vitenskapelige, tekniske og biomedisinske prinsipper og metoder i utviklingen av enheter, materialer, implantater, algoritmer, prosesser og systemer
- ansvar for å identifisere, integrere og skape en grundig forståelse av virkningen av vitenskap og ingeniørvitenskap på samfunnet og formidle denne kunnskapen til offentligheten
Forskning
Biomedisinsk optikk
Biomedisinsk optikk studerer de grunnleggende prinsippene for interaksjon mellom lys og biologisk vev, celler og molekyler og utvikler nye teknologier for bruk i grunnleggende forskning og kliniske anvendelser.
Klinisk informatikk
Målet med vår forskning er å samle kunnskap fra medisinske data og forbedre informasjonsflyten i helsevesenet.
Helseinformatikk
Tilgang til relevant og gyldig informasjon er en forutsetning for å levere trygg og pålitelig helsehjelp. Informasjon er også en hjørnestein for utvikling av metoder, prosesser og virksomheter. Helseinformatikk muliggjør dette.
Nevroteknikk
Et tverrfaglig forskningsfelt som kombinerer ingeniørvitenskap og nevrovitenskap. Fokus er satt på dyp hjernestimulering (DBS), nevronavigasjon, optiske måleteknikker, hjernemikrosirkulasjon, nevroimaging og nevronmodellering.
Systembiologi
Ved å kombinere matematiske modeller, forkunnskaper og eksperimentelle data, avdekker vi biologiske mekanismer og bidrar til utvikling av nye legemidler og kliniske verktøy.
Vevsteknikk
Tissue Engineering er et tverrfaglig felt som anvender prinsippene for ingeniørvitenskap, materialvitenskap, biologi og medisin mot utvikling av vevsmimetiske stillaser som gjenoppretter, vedlikeholder eller forbedrer vevsfunksjon eller kroppsorganer.
Opptak
Læreplan
Semester 1 (høsten 2022)
Periode 1
- TBME04 --- Anatomi og fysiologi --- 6
- TBMI19 --- Medisinske informasjonssystemer --- 6*
- TSDT14 --- Signalteori --- 6
Periode 2
- TBME03 --- Biokjemi og cellebiologi --- 6
- TBMI19 --- Medisinske informasjonssystemer --- 6*
- TBMT01 --- Biomedisinsk signalbehandling --- 6
Semester 2 (våren 2023)
Forkurs
Periode 1
- TBMI26 --- Nevrale nettverk og læringssystemer --- 6
- TBMI31 --- Medisinsk informasjon og kunnskap --- 6
- TBMT02 --- Medisinsk bildebehandling --- 6
- TBMT09 --- Fysiologiske trykk og strømmer --- 6
- THEN24 --- Kommunikasjon, etikk og bærekraftig utvikling --- 6*
Periode 2
- TBME08 --- Biomedisinsk modellering og simulering --- 6
- TBMT26 --- Teknologi innen intensivbehandling og kirurgi --- 6
- TFMT19 --- Kjemiske sensorsystemer --- 6
- THEN24 --- Kommunikasjon, etikk og bærekraftig utvikling --- 6*
Semester 3 (høsten 2023)
Forkurs
Periode 1
- TAMS39 --- Multivariate statistiske metoder --- 6
- TATM38 --- Matematiske modeller i biologi --- 6
- TBMT14 --- Biomedisinsk ingeniørfag - Prosjektkurs --- 12*
- TBMT57 --- Biomedisinsk optikk --- 6
- TDTS06 --- Datanettverk --- 6
- TFTB48 --- Biomedisinske materialer --- 6
- TFYA43 --- Nanoteknologi --- 6
- TFYA88 --- Additiv produksjon: verktøy, materialer og metoder --- 6
- TMME67 --- Muskel- og skjelettbiomekanikk og menneskelige bevegelser --- 6
- TNM067 --- Vitenskapelig visualisering --- 6
- TSBB06 --- Flerdimensjonal signalanalyse --- 6*
- TSBB08 --- Digital bildebehandling --- 6
Periode 2
- TBMI02 --- Medisinsk bildeanalyse --- 6
- TBMT14 --- Biomedisinsk ingeniørfag - Prosjektkurs --- 12*
- TDDD37 --- Databaseteknologi --- 6
- TMMS31 --- Biomekanisk modellering av vev og systemer --- 6
- TSBB06 --- Flerdimensjonal signalanalyse --- 6*
Semester 4 (våren 2024)
Forkurs
Periode 1
- TQXX30 --- Gradsprosjekt - Masteroppgave --- 30*
Periode 2
- TQXX30 --- Gradsprosjekt - Masteroppgave30*
Stipend og finansiering
Stipend
Linköping University (LiU) tilbyr et begrenset antall stipender til fremragende internasjonale studenter. For noen programmer og nasjonaliteter er det også mulig å søke om stipend gjennom det svenske instituttet. Det er også andre finansieringsmuligheter for studier i Sverige.
LiU internasjonale stipend
LiU International Scholarship er rettet mot å støtte internasjonale mastergradsstudenter med betydelig akademisk potensial som er pålagt å betale skolepenger. Skolepengene for en student tildelt et LiU International Scholarship reduseres med 25, 50 eller 75%. Vi tilbyr et begrenset antall av disse stipendene til nye studenter.
Er jeg kvalifisert til å søke?
Studenter som har søkt på et masterprogram ved Linköpings universitet og som oppfyller alle følgende betingelser er kvalifisert til å søke om stipend:
- du søkte innen fristen for første opptaksrunde
- du sendte inn alle nødvendige dokumenter innen fristen
- du valgte et masterprogram ved Linköpings universitet som førsteprioritet (rangert som nummer 1 av 4)
- du har blitt tatt opp til ditt førstevalg i første varsel om utvelgelsesresultater (vanligvis tidlig i april)
- du er pålagt å betale skolepenger.
Stipend for studier i Sverige
Det svenske instituttets stipend
Det offentlige byrået Svenska instituttet (SI) tilbyr en rekke stipender avhengig av studienivå, landet du kommer fra og formålet med studiene. Søknadsperioden for SI-stipendene varierer. Les mer om SI-stipendene og hvordan du søker på deres nettside.
Andre stipend
Mange foreninger, stiftelser og andre organisasjoner tilbyr stipend eller reisestipend for studier i Sverige. Det offisielle nettstedet StudyinSweden.se har samlet en liste over ressurser, der du kan se etter stipender som er åpne for studenter fra mange land eller fra ditt land spesifikt.
Galleri
Karrieremuligheter
Karrieremuligheter
Biomedisinske ingeniører er ansatt på tvers av industrien på sykehus, offentlige etater og forskningsanlegg, og designer ulike materialer, enheter, algoritmer, prosesser eller systemer. De har ofte koordinerende eller grensesnittfunksjoner og noen er involvert i undervisning. En mastergrad i biomedisinsk ingeniørfag er også en formell kvalifikasjon for videregående studier. Mange av våre alumner har fortsatt studiene mot en doktorgrad.