Keystone logo
Lithuanian University of Health Sciences

Lithuanian University of Health Sciences

Lithuanian University of Health Sciences

Introduksjon

Universitetet i dag

Det Lithuanian University of Health Sciences (LSMU, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas) er den største institusjonen for høyere utdanning for biomedisinske vitenskaper i Litauen, med vellykket integrering av studier, forskning og klinisk praksis. LSMU består av to hovedakademier: og .

Studenter i medisin, odontologi og sykepleie får sine praktiske ferdigheter ved LSMUs sykehus Kauno Klinikos , som er den største helseinstitusjonen i regionen i Baltikum. Mer enn 1 200 høyt kvalifiserte leger og 2 400 medlemmer av pleiepersonalet tar seg av over 78 000 pasienter ved LSMUs sykehus hvert år. Hele det medisinske personalet verdsetter innovative og progressive metoder for behandling og diagnostikk, som oppfyller globale standarder.

Farmasistudenter får praktiske ferdigheter ved universitetets apotek, som tilbyr tjenester ikke bare for lokalsamfunnet, men også fungerer som et opplæringsanlegg ved Det farmasøytiske fakultet, og tilbyr studentene et bredt spekter av praktisk kunnskap og ferdigheter, og gir dem førstehånds arbeidserfaring. . Veterinærstudenter utvikler sine kliniske ferdigheter ved de store og små dyreklinikkene. Fysioterapi- og ergoterapistudenter får praktiske ferdigheter ved Kulautuva Hospital of Rehabilitation og Palanga Clinic ved Institute of Neuroscience.

LSMU er en aktiv deltaker i ERASMUS+ utvekslingsprogrammet. Studenter kan studere ved utenlandske universiteter eller reise til utlandet for praksis i en periode på inntil ett år. Kontraktene om akademisk utveksling er signert med universiteter i 49 land. Flertallet av ERASMUS+-partnere er i Tyskland, Spania, Frankrike, Finland og de andre EU-medlemsstatene.

128626_dr-2157993_1920.jpg

Vår visjon

Et ledende europeisk helsevitenskapelig universitet for velstand i samfunnet. Vi vil søke gjennom hele vårt samfunn å bli et av de 701 beste universitetene i QS World University Rankings.

Vårt oppdrag

Visjonen vil bli fulgt gjennom MISSJONEN vår - å skape, akkumulere, systematisere og spre vitenskapelig kunnskap og de nyeste prestasjonene innen studier og vitenskap, lære og utvikle en kreativ, ærlig, initiativvisende, utdannet, uavhengig og initiativrik personlighet, fremme demokrati og velferd, utvikle et sunt og utdannet samfunn. Den essensielle rollen til LSMU i denne utdanningsprosessen er jakten på et sunt samfunn, som garanterer sosial og økonomisk fremgang i landet, dets sivilisasjonsidentitet samt opprettelse, støtte og utvikling av nasjonale og globale kulturelle tradisjoner. Dyreverdenens helse og velferd er en integrert del av dette målet.

Innovativt miljø

Universitetets bibliotek og informasjonssenter er et av de mest moderne bibliotekene i EU, som er medlem av Association of European Research Libraries, LIBER, det viktigste nettverket for forskningsbiblioteker i Europa. Biblioteket har både virtuelle og RFID-teknologier og er veldig populært blant forskere og studenter, ikke bare i Litauen, men også i andre land for sin unike arkitektur og informasjonssystemer.

LSMU deltar i utviklingen av prosjekter som resulterer i ny teknologi, utvidet vitenskapelig forskning og utvikling samt fornyet og modernisert infrastruktur ved universitetet.

Et valg for utenlandske studenter

Siden 1990 har LSMU vært Alma Mater for mange internasjonale studenter, og mer enn 1600 utenlandske studenter på heltid fra 87 land (hovedsakelig fra Sverige, Israel, Tyskland, Spania, Storbritannia, Libanon, India, Sør-Korea) er for tiden registrert her . Det utgjorde nesten 26% av den totale studentpopulasjonen ved LSMU.

Antall studier internasjonalt øker for hvert år. Tyskland, Italia, Frankrike, Tyrkia, Tsjekkia, Finland og Norge er de mest populære Erasmus-partnerlandene blant LSMU-studenter. Utenlandske studenter som velger å studere ved LSMU, kommer ofte fra Spania, Italia, Latvia, Belgia og Polen.

128627_medicine-91754_1920.jpg

Internasjonal erfaring og anerkjennelse

LSMU samarbeider med mer enn 140 europeiske, amerikanske og asiatiske universiteter for studie- og forskningsformål.

Universitetet er medlem av en rekke internasjonale organisasjoner, som European University Association (EUA), Association of Schools of Public Health in the European Region (ASPHER), Association of Medical Schools in Europe (AMSE), Association for Medical Education in Europe (AMEE), Baltic Sea Region University Network (BSRUN), Organisasjon for doktorgrad. Utdanning i biomedisin og helsevitenskap i det europeiske systemet (ORPHEUS), European Association of Etablements for Veterinary Education (EAEVE), World Veterinary Association, etc.

LSMU er også medlem av Verdens helseorganisasjon (WHO), der den fyller rollen som et samarbeidssenter for forskning og opplæring i epidemiologi, samt for å forebygge hjerte- og karsykdommer og andre kroniske ikke-smittsomme sykdommer.

Studieprogrammene ved LSMU oppfyller universitetsutdanningsstandarder som brukes i EU-land, og nyutdannede er kvalifisert til å ta USAs medisinske lisenserundersøkelse (USMLE) og PLAB-undersøkelsen av General Medical Council i Storbritannia.

Studier ved LSMU

LSMU ønsker internasjonale studenter velkommen til følgende studieprogram:

Program Varighet Språk Grad og kvalifikasjoner
Tildelt
Integrerte studier
Medisin 6 år Engelsk MSc i helsevitenskap, medisinsk lege
Odontologi (odontologi) 5 år Engelsk MSc i helsevitenskap, lege odontolog
Apotek 5 år NO MSc i helsevitenskap, farmasøyt
Dyremedisin 6 år NO MSc i veterinærvitenskap, veterinærlege
Bachelorstudier
Sykepleie 4 år Engelsk BSc i helsevitenskap, allmennpraktiserende sykepleier
Ergoterapi 4 år Engelsk BSc i helsefag, ergoterapeut
Helsepsykologi 4 år Engelsk BSc i samfunnsvitenskap
Fysioterapi 4 år Engelsk BSc i helsefag, fysioterapeut
Medisinsk og veterinær genetikk 3,5 år Engelsk BSc i helsevitenskap, biomedisinsk teknolog
Tannhygiene 4 år Engelsk BSc i helsevitenskap og kvalifisering av tannpleier
Masterstudier
Klinisk helsepsykologi 2 år Engelsk MSc i samfunnsvitenskap
Laboratoriemedisin biologi 2 år Engelsk MSc i helsevitenskap
Medisinsk kjemi 2 år Engelsk MSc i fysiske vitenskaper
Anvendt folkehelse 2 år Engelsk MSc i helsevitenskap
Livsstilsmedisin
(Blandet)
2 år Engelsk MSc i helsevitenskap
Avansert sykepleierpraksis 2 år Engelsk MSc i helsevitenskap, avansert praksissykepleier
Matvitenskap 2 år Engelsk MSc i landbruksvitenskap
Husdyrvitenskap 2 år Engelsk MSc i landbruksvitenskap
Samspill mellom dyr og mennesker 2 år Engelsk MSc i landbruksvitenskap
Korte kurs
Premedisinsk kurs 10 uker Engelsk
Postgraduate Fellowships Engelsk

Steder

  • Kaunas

    A. Mickevičiaus g. 9, LT 44307 Kaunas, , Kaunas

Spørsmål