Keystone logo
Medical University Pleven

Medical University Pleven

Medical University Pleven

Introduksjon

Medisinsk universitet - Pleven er et av de fem medisinske universitetene i Bulgaria. Det ble etablert i 1974, og utvidet horisontene, størrelsen og omdømmet til bysykehuset, grunnlagt i 1865. I dag kombinerer det tradisjoner fra fortiden med mulighetene i nåtiden, og inneholder pedagogiske og terapeutiske fasiliteter, en moderne preklinisk base, Universitetssykehus med mer enn 1000 senger og klinikker på alle de store medisinske feltene, i tillegg til et stort antall spesialiserte klinikker og forskningsenheter med moderne diagnostisk og terapeutisk utstyr. Disse brukes effektivt til å behandle pasienter, lære studenter, praktikanter, forskere og forskningsarbeid.

Universitetet har alle nødvendige teoretiske, prekliniske og kliniske avdelinger som kreves for høyere medisinsk utdanning. I skrivende stund har mer enn 6000 bulgarske og internasjonale studenter fra over 30 land uteksaminert seg fra universitetet.

Det nåværende studentantallet er 2044. Totalt antall internasjonale studenter som studerer medisin i engelsk-middels kurs er 519. For inneværende studieår 2014/2015 er antallet nyopptatte internasjonale studenter 163 fra 25 land; det største fellesskapet av studenter (88) er innbyggere i Storbritannia. Det levende internasjonale samfunnet på MU-Pleven inkluderer Makedonia, Serbia, Ukraina, Moldova, Hellas, Tyrkia, Nigeria, Albania, Kypros, Kongo, Syria, Algerie, USA, Japan, Storbritannia og Frankrike. 835 unge leger fra Bulgaria og i utlandet tar videreutdanningskurs ved forskjellige spesialiserte klinikker, en del av universitetssykehuset.

Steder

Steder
  • Pleven Center, Bulgaria

Spørsmål