
MSc in
Mastergradsprogram i biomedisinsk vitenskap og teknologi - Biomaterialer og Vevsteknikk Tampere University

Introduksjon
Biomedisinsk vitenskap og teknologi kombinerer ingeniørfag med biovitenskap
Folks behov for mer skreddersydde og kostnadseffektive implantater, enheter og helseinformatikkløsninger vokser.
Den biomedisinske ingeniørindustrien er en stadig viktigere, global høyteknologisk sektor. I Finland er HealthTech-industrien spesielt sterk. Med fremveksten av mange små bedrifter utvider feltene biomedisinsk vitenskap og teknikk seg raskt og tilbyr ulike karrieremuligheter. Dette programmet gir deg en solid forståelse av utfordringene knyttet til biomedisinsk og helsevitenskap. Du vil bli kjent med avansert teknologi i grensesnittet mellom ingeniørfag og helsevitenskap og ha evnen til å utvikle innovative løsninger for å løse disse utfordringene. Du vil være i stand til å demonstrere kritisk tenkning og profesjonalitet og forfølge en karriere i industrien, et sykehus eller fortsette studiene mot en doktorgrad. Du kan også være en naturlig født entreprenør og starte din egen oppstart.
Vi har tette bånd med fagpersoner fra ingeniører, livsforskere og klinikere, og gir derfor studentene optimal eksponering. Vi har et internasjonalt rykte for vår utmerkede grunnleggende og translasjonelle (fra laboratorium til klinikk) forskning. Når du søker på programmet, kan du velge mellom følgende alternativer: Biomaterials and Tissue Engineering , Health Technology and Informatics, eller Biomedical Micro- and Nanodevices.
Informasjon om studier
- Type: Mastergrad
- Opptjent grad: Master of Science (Technology)
- Planlagt varighet: 2 år
- Studieomfang: 120 studiepoeng
- By: Tammerfors
- Campus: Hervanta Campus
- Studieavgift for ikke-EU / EØS-borgere: 12000 €
Studiemål
Masterstudiet i biomedisinsk vitenskap og ingeniørfag tilbyr deg et internasjonalt og tverrfaglig miljø der du blir undervist av fakultetets internasjonalt anerkjente forskere. Dette sikrer at du får tilgang til den nyeste kunnskapen - fra grunnleggende til anvendt og fra kjernebiomedisinsk teknikk til moderne biologi - om et bredt spekter av emner som gjelder helse- og velværeapplikasjoner.
Studiet er implementert i samarbeid med BioMediTech. BioMediTech er et institutt som kombinerer et unikt sett med ingeniørferdigheter med sterk kompetanse innen biovitenskap. Målet med instituttet er å skape nye plattformer for funn og innovasjoner. Vår forbindelse med BioMediTech betyr også tett samarbeid med Tampere University . Dette sikrer aktivt samspill mellom ingeniører, livsforskere og klinikere, og gir dermed optimal eksponering for studenter som er registrert i studiet. Den utmerkede grunnleggende og translasjonelle (fra laboratorium til klinikk) forskning utført ved Tampere University er anerkjent over hele verden. Dette omdømmet er ytterligere styrket av Center of Excellence in Body-on-Chip Research utnevnt av Finlands akademi.
Behovet for mer effektive og kostnadseffektive implantater, enheter og helseinformatikkløsninger vokser. Den biomedisinske ingeniørindustrien er en stadig viktigere høyteknologisk sektor over hele verden. I Finland er helseteknologisektoren i bransjen spesielt sterk (se Healthtech Finland). Med fremveksten av mange små bedrifter utvides feltene Biomedisinsk vitenskap og ingeniørfag raskt. Dette sikrer brede karrieremuligheter for våre kandidater og gode muligheter for de som er opptatt av å forfølge entreprenørskap. I tillegg er forskningen vår tett integrert med undervisning, som gir et utmerket grunnlag for våre kandidater som fortsetter mot en doktorgrad.
Studenter som velger biomaterialer og vevsteknikk som hovedfag tilegner seg bred kunnskap om biomaterialer og vevsteknikk og relaterte felt, for eksempel celleteknologi, biofysikk og regenerativ medisin. Denne ekspertisen er viktig for utvikling av flere medisinske applikasjoner, for eksempel implantatdesign, sykdomsmodellering og nye transplantasjonsterapier med sikte på vevsutskifting eller reparasjon. Major utforsker forskjellige aspekter av stamcelleteknologi, stillasdesign og vevsfunksjonalitet samt kliniske resultater og forskrifter. Studentene våre utvikler kompetansen til å bli uavhengige eksperter innen industri eller akademia.
Mer om undervisningsspråket
Programmets offisielle språk er engelsk, noe som betyr at alle kurs, eksamener og studenttjenester er arrangert på engelsk. Derfor er ferdigheter i både skriftlig og muntlig engelsk en absolutt forutsetning. Studentene må levere et godkjent sertifikat for språkkunnskaper når de søker om opptak. Studentene er også pålagt å gjennomføre et kurs i finsk. Kurset gir dem en introduksjon til hverdags finsk og finsk kultur.
Studieinnhold
Mastergraden i biomedisinsk vitenskap og ingeniørfag er basert på frihet kombinert med personlig ansvar. Programmet er organisert i moduler, som også inkluderer valgfrie komponenter som lar deg tilpasse graden din etter dine behov. Dette er for å få frem det beste i hver student. Studiene inkluderer for eksempel konvensjonelle forelesninger, gruppearbeid, presentasjoner, laboratorieoppgaver og et lite forskningsprosjekt.
Studenter som blir med på programmet vil først gjennomføre vanlige grunnleggende studier for å sikre at de har tilstrekkelig grunnleggende kunnskap om biomedisinsk vitenskap og biomedisinsk ingeniørfag før de begynner sine store studier. Grunnstudiene inkluderer også en introduksjon til studiene i Finland og det finske språket.
Når du søker om opptak til programmet, må du velge en hovedfag og søke direkte på studiealternativet som tilsvarer din valgte hovedfag. Du kan velge en av følgende hovedfag:
- Biomaterials and Tissue Engineering
- Biomedisinske mikro- og nanoenheter
- Helseteknologi og informatikk
Hvis du velger Biomaterials and Tissue Engineering , kalles studiemuligheten som skal velges: Biomaterials and Tissue Engineering, Biomedical Sciences and Engineering, Master of Science (Technology).
Kursene som er tilgjengelige i de viktigste biomaterialer og vevsmaskiner gir lys over rollene til celler, biomaterialer, biofysiske og kjemiske signaler og vekstfaktorer i vevsteknikk. Du vil også utvikle en forståelse av de etiske og juridiske hensynene til vevsproduserte produkter i klinisk bruk.
Ingen mindre fagstudier er påkrevd, da hovedfagstudiene har minst 50 studiepoeng. I stedet har du friheten til å enten velge valgfrie kurs eller noen av de tilgjengelige mindreårige. Du kan fritt velge valgfrie studier eller mindreårige fra alternativene som tilbys av Tampere University eller andre universiteter. Masteroppgaven har 30 studiepoeng. Masteroppgaven din er skreddersydd i henhold til din karriereplan. Det kan enten bane vei for en akademisk karriere eller forberede deg på å jobbe i en bransje eller et sykehus.
Studenter som melder seg på mastergradsstudiet i biomedisinsk vitenskap og ingeniørfag kan være pålagt å ta utfyllende studier avhengig av deres BSc-grad. Med de komplementære studiene utdyper studentene sine kunnskaper i matematikk, fysikk, økonomi, informatikk og språk, slik at deres kunnskap er på nivået med en Bachelor of Science in Engineering. I tillegg kan det være nødvendig med forutsetninger før du begynner på de store studiene. Generelt telles komplementære studier mot din mastergrad.
Studieavgift
Studieavgiften til programmet er 12000 euro per studieår for ikke-EU / EØS-studenter med et stipendsystem for avgiftsbetalende studenter.
Struktur av studier
Mastergradsprogrammet i biomedisinsk vitenskap og teknologi kan bli gjennomført i to års heltidsstudie.
Karrieremuligheter
Studenter som uteksamineres fra masterstudiet i biomedisinsk vitenskap og ingeniørfag har allsidige og tverrfaglige karrieremuligheter. Programmet utdanner eksperter for fremtiden med evnen til å forfølge livslang læring.
Våre kandidater har ansettelsesmuligheter i finske, europeiske og globale helsetekniske selskaper (finske helseteknologi: http://healthtech.teknologiateollisuus.fi/en/members). Helseteknisk industri er en av de mest eksportdrevne næringene og trenger derfor internasjonale kandidater. Alternativt kan kandidater også starte en karriere i akademia og fortsette mot en doktorgrad. Muligheter for å forfølge en doktorgrad er ikke bare tilgjengelig i Finland, men også over hele verden, takket være vårt fakultets omfattende nettverk av internasjonale samarbeidspartnere. Helsevesenet fra universitetssykehus til private klinikker er en viktig arbeidsgiver. Det er også et økende behov for nye talentfulle ingeniører og forskere til å jobbe i offentlig sektor eller statlige institusjoner (patentkontor, forskrifter for medisinsk utstyr, for eksempel). Til slutt, i det siste tiåret, har det vokst frem et økende antall små selskaper og spin-offs som åpner for store muligheter for de som er interessert i entreprenørskap. ?
Våre studenter som har hovedfag i biomaterialer og vevsteknikk, fortsetter med å finne arbeid i selskaper og forskningsinstitusjoner eller lanserer nyetableringer som produserer biomaterialer, for eksempel til ortopedisk og tannbruk, eller utvikler løsninger for regenerativ medisin ved hjelp av stamcelleteknologi.
Samarbeid med andre parter
I tillegg til studier i eget studium, kan studentene dra full nytte av undervisningen som tilbys av Tammerfors høyere utdanningssamfunn, alt fra tekniske til yrkesfaglige studier på forskjellige felt.
Kvalifikasjonskriterier
Kvalifikasjonskriteriene i mastergradsstudiene består av to deler: Tampere University generelle kvalifikasjonskriterier og programspesifikke kvalifikasjonskriterier som spesifiserer og / eller legger til informasjon til de generelle kriteriene. Du må møte begge for å bli ansett som kvalifisert. Søkere som ikke oppfyller både den generelle kvalifikasjonskravene og de programspesifikke kriteriene, blir ikke valgt som studenter ved Tampere University .
Generell kvalifisering
For å være kvalifisert for å søke et masterstudium ved Tampere University , må du ha:
- Bachelorgrad - nasjonalt anerkjent første syklusgrad
- som tilsvarer minst 180 studiepoeng (europeiske studiepoeng) eller tre års heltidsstudium
- fra et relevant felt for masterstudiet du søker på
- fra en anerkjent institusjon for høyere utdanning
- Bachelorgraden fullført ved et universitet utenfor Finland må gi kvalifisering for masterstudier på universitetsnivå i landet det ble tildelt.
- OG en god beherskelse av det engelske språket for akademiske formål.
Søkere i det siste året av bachelorgraden er kvalifisert til å søke om graden vil være fullført innen 31. juli 2021. I dette tilfellet vil de bli akseptert betinget. Se spesielle instruksjoner for søkere i det siste året av bachelorgraden.
Opptak til studier som fører direkte til en mastergrad vil være basert på søkerens bachelorgrad gitt av et universitet eller et universitet for anvendt vitenskap. Avhengig av programspesifikke opptakskrav, kan programmet ta hensyn til ferdigheter som søkerne tidligere har tilegnet seg når de vurderer søknader.
En tidligere fullført mastergrad vil ikke gjøre søkere kvalifisert for opptak. Imidlertid vil søkere som søker om opptak til en annen mastergrad bare bli tatt opp av særlig tungtveiende grunner.
Programspesifikke kvalifikasjonskriterier
Hvert masterstudium kan definere mer detaljerte kvalifikasjonskriterier, inkludert for eksempel mer spesifikke krav til søkerens tidligere utdanning. Disse kriteriene vil bli avgjort og offentliggjort årlig for påfølgende søknadsrunde.
Den forrige graden skal være fra et felt nært knyttet til masterstudiet du søker på. I masterstudiet i biomedisinsk vitenskap og ingeniørfag - biomaterialer og vevsteknikk, må den forrige graden være i et av følgende (eller høyt relaterte) felt: Ingeniør / teknologi grad i biomaterialer, biomedisinsk vitenskap, bioteknologi, kjemi, fysikk, materialer vitenskap eller annen disiplin knyttet til hovedfaget. Det ville være gunstig (men ikke obligatorisk) for studenter med kjemi, fysikk, ingeniørfag eller materialvitenskap å ha gjennomført noen studier i biologiske fag i løpet av bachelorstudiet. Alle studenter må ha ferdigheter i matematikk og fysikk.
For søkere som har fullført sin grad ved et universitet for anvendt vitenskap (AMK) eller et universitet i Finland, er den nødvendige minimums-GPA den samme som i opptaket til masterstudiene som tilbys på finsk.
Minimum GPA for bachelorgrad fullført ved et finsk universitet for anvendt vitenskap (AMK) | Minimum GPA for bachelorgrader fullført i et finsk universitet (yliopisto) |
3,5 / 5 | 3/5 |
En opptaksscore blir beregnet for alle søkere som oppfyller minimumskravene. Når man teller den ikke-avrundede GPA vektet ved studiepoeng, tas kun kursene (inkl. Avhandling) med numerisk karakterverdi i betraktning.
Hvis du ennå ikke er uteksaminert fra din nåværende institusjon, kan du få et betinget opptakstilbud. Tilbudet vil bli trukket hvis din endelige GPA faller under minimumskravene.
Krav til språkferdigheter
Når du søker på et masterprogram ved Tampere University , må du sende inn bevis på at du har god beherskelse av engelsk for akademiske formål. Du har to muligheter for å demonstrere dine ferdigheter i engelsk: språktester eller tidligere studier.
I begge tilfeller må du sende inn et dokument som bevis på språkkunnskaper.
Engelskspråketester og minimumskrav til resultat:
Testnavn | Minimum testresultat for bachelorstudier ved Tampere University |
TOEFL iBT / TOEFL iBT Special Home Edition | 92 totalt uten del under 20 |
IELTS (akademisk) / IELTS-indikator | 6,5 totalt uten avsnitt under 5.5 |
PTE (akademisk) | 62 samlet uten seksjon i kommunikative ferdigheter under 42 |
C1 Advanced * | C |
C2-ferdigheter * | C1 |
Finsk nasjonalt sertifikat for språkferdigheter (engelsk) | Ferdighetsnivå 5 |
* Den forrige CAE og CPE har fått nytt navn som C1 Advanced og C2 Proficiency
Tidligere studier
Det er mulig å bli unntatt fra å sende inn en språktestpoeng hvis du har fullført spesielle studier oppført av Tampere University som viser at du har god beherskelse av engelsk for akademiske formål. Bare studier som oppfyller kriteriene vil bli akseptert, så hvis du søker uten et gyldig språktestresultat, må du nøye undersøke unntakene som er oppført av Tampere University og hvordan du sender inn dokumenter.
inntak
30 studenter er tatt opp i programmet Biomedisinsk vitenskap.
Programmet Biomedisinsk vitenskap og ingeniørarbeid inkluderer følgende spesialiseringer: 1) Biomaterials and Tissue Engineering, 2) Biomedisinsk mikro- og nanoteknologi og 3) Helseteknologi og informatikk.
Opptaksprosedyre
Studentene blir valgt til programmet fra de søkere som sender inn en fullstendig søknad (søknad og tilstrekkelige søknadsdokumenter innen fristen) og oppfyller de offisielle kriteriene for kvalifisering.
Studentutvalget foretas av et opptakskomité basert på faglige kvalifikasjoner og meritter vist i søknadsdokumentene. Vær oppmerksom på at ikke alle søkere som oppfyller kravene kan bli tatt opp.
Studenter som er tatt opp til et mastergradsprogram kan være pålagt å utfylle sin tidligere grad med komplementære studier. De kompletterende studiene avgjøres ved fakultetet fra sak til sak (maksimalt 60 studiepoeng).
scoring
Antall kvalifiserte søkere overstiger årlig antall studenter som kan aksepteres. Studentutvalget foretas av en opptakskomité basert på de akademiske kvalifikasjonene og fordelene som vises i søknadsdokumentene.
I utvelgelsesprosessen vurderes følgende skjønnsmessige krav som en kompositt:
- Høy nok akademisk ytelse i bachelorgradsstudier.
- Søkerne må vise sterk motivasjon for å studere hovedtemaene i programmet og interesse for å jobbe i et tverrfaglig område.
- Etter å ha fullført MOOC-kurset “Introduksjon til bærekraftig digitalt liv” vil bli sett på som en fordel. Kurset åpner 15. oktober 2020, og søkeren må gjennomføre MOOC-kurset senest 28. februar 2021 (23:59 GMT + 2). Alle oppgaver må være levert innen denne datoen for å bli vurdert. Det er ikke mulig å sende inn dokumenter etter fristen ettersom kurset stenger denne dagen.
Hvordan søke
Opptak trinnvis
- Sjekk de generelle kvalifiseringskriteriene og programspesifikke kriteriene for programmet / programmene du vil bruke. Du har lov til å søke på tre programmer samtidig.
- Les gjennom instruksjonene for hvordan du søker og begynne å forberede søknadsdokumentene så tidlig som mulig!
- Ta en språktest om nødvendig, vennligst se språkkravene.
- Når søknadsperioden åpnes, fyll ut den elektroniske søknaden på Studyinfo.fi i løpet av søknadsperioden og last opp de nødvendige vedleggene til søknaden. Søknadsperioden er 9. desember 2020 klokka 8.00 GMT + 2 - 13. januar 2021 klokken 15.00 GMT + 2.
- Last opp alle nødvendige vedlegg og send utdanningsdokumentene med posten til Tampere University Admissions Office innen to uker, innen 27. januar 2021 klokken 15.00 GMT + 2. Dokumentene må nå universitetet innen den gitte fristen, og de må leveres i henhold til de landsspesifikke kravene, hvis aktuelt.
- Husk å søke om stipend, hvis aktuelt.
- Vent til opptaksresultatene blir kunngjort i slutten av mars 2021.
- Hvis du blir tilbudt et studieplass, husk å godta det innen den gitte fristen. Betal skolepenger hvis nødvendig.
- Begynn å forberede deg på ankomst i Finland i god tid.
- Registrer deg som student og bli med i Tampere University når studiene starter i august 2021!
Online søknadsskjema
Det elektroniske søknadsskjemaet vil bare være tilgjengelig i løpet av søknadsperioden på Studyinfo.fi. Søknadsperioden starter 9. desember 2020 klokken 8 (GMT + 2) og slutter 13. januar 2021 klokken 15 (GMT + 2).
kabinetter
Du må laste opp kopier av alle nødvendige dokumenter som vedlegg på søknadsskjemaet. I tillegg til de generelle applikasjonsvedleggene, har noen programmer oppført ytterligere programspesifikke vedlegg som er nødvendige når de søker om disse programmene.
Du må laste opp alle nødvendige vedlegg på søknadsskjemaet ditt online på Studyinfo.fi. I tillegg til å laste opp, må du sende offisielt bekreftede kopier av utdannelsesdokumentene dine til Tampere University adgangskontor per post. Søkere hvis grader er tildelt i visse land, må være spesielt oppmerksom på dokumentasjonen og dokumentene fra disse landene må sendes inn på en bestemt måte. Disse landsspesifikke kravene må alltid følges først og fremst før de vanlige kravene.
Søkere må legge ut utdanningsdokumentene til Tampere University Admissions Office slik at de ankommer innen 27. januar 2021 klokken 15.00 GMT + 2. Du finner listen over nødvendige generelle søknadsvedlegg og ytterligere instruksjoner på søknaden om søknadsdokumenter.
Det er ingen programspesifikke vedlegg når du søker på dette programmet.
Imidlertid er det programspesifikke spørsmål på søknadsskjemaet, og du vil bli bedt om å oppgi:
- Kontaktinformasjon for to akademiske / profesjonelle personer som kan gi anbefalinger for deg. Vennligst oppgi navn, organisasjon, posisjon og kontaktinformasjon inkludert en e-postadresse som om nødvendig kan vi kontakte dem.
- Skype kontaktinformasjon. Vær oppmerksom på at bare et utvalg søkere kan intervjues.
Innleggingsresultater og anke
Opptaksresultater vil bli kunngjort i slutten av mars 2021. Alle søkere vil bli informert om opptaksresultatene.

Opptak
Læreplan
Studieinnhold
Masterprogrammet i biomedisinske vitenskaper og ingeniørfag er basert på frihet kombinert med personlig ansvar. Studiet er organisert i moduler, som også inkluderer valgfrie komponenter som lar deg tilpasse graden din til dine behov. Dette for å få frem det beste i hver elev. Studiene inkluderer for eksempel konvensjonelle forelesninger, gruppearbeid, presentasjoner, laboratorieoppgaver og et lite forskningsprosjekt.
Studenter som blir med på programmet vil først gjennomføre felles grunnstudier for å sikre at de har tilstrekkelig grunnleggende kunnskap om biomedisinske vitenskaper og biomedisinsk ingeniørfag før de starter på hovedstudiene. Grunnstudiene inkluderer også en innføring i hovedfagsstudier i Finland og finsk språk.
Ved søknad om opptak til studiet må du velge hovedfag og søke direkte til studietilbudet som tilsvarer hovedfaget du har valgt. Du kan velge en av følgende hovedfag:
- Biomaterialer og vevsteknikk
- Biomedisinske mikro- og nanoenheter
- Helseteknologi og informatikk
Velger du Biomaterials and Tissue Engineering, heter studietilbudet som skal velges: Biomaterials and Tissue Engineering, Biomedical Sciences and Engineering, Master of Science (Technology).
Kursene er tilgjengelige i hovedfaget Biomaterials and Tissue Engineering, som belyser rollene til celler, biomaterialer, biofysiske og kjemiske signaler og vekstfaktorer i vevsteknikk. Du vil også utvikle en forståelse av de etiske og juridiske hensynene til vevskonstruerte produkter i klinisk bruk.
Det kreves ingen bifagstudier, da hovedfagsstudiene har minst 50 studiepoeng. I stedet har du friheten til enten å velge valgfag eller noen av de tilgjengelige bifag. Du kan fritt velge dine valgfrie studier eller bifag fra alternativene som tilbys av Tampere University eller andre universiteter. Masteroppgaven har 30 studiepoeng. Masteroppgaveprosjektet ditt er skreddersydd i henhold til din karriereplan. Det kan enten bane vei til en akademisk karriere eller forberede deg til å jobbe i en industri eller et sykehus.
Studenter som melder seg på masterprogrammet i biomedisinske vitenskaper og ingeniørfag kan bli pålagt å ta komplementære studier avhengig av deres BSc-grad. Med de komplementære studiene utdyper studentene sine kunnskaper om matematikk, fysikk, økonomi, informatikk og språk, slik at kunnskapen deres er på nivå med en Bachelor of Science in Engineering. I tillegg kan forutsetningskurs være påkrevd før du starter hovedstudiene. Generelt regnes komplementære studier mot mastergraden din.
Studiestruktur
Masterprogrammet i biomedisinsk vitenskap og ingeniørfag kan fullføres på to års heltidsstudium.
Programresultat
Masterprogrammet i biomedisinske vitenskaper og ingeniørfag tilbyr deg et internasjonalt og tverrfaglig miljø hvor du undervises av fakultetets internasjonalt anerkjente forskere. Dette sikrer deg tilgang til den nyeste kunnskapen - fra grunnleggende til anvendt og fra kjernebiomedisinsk ingeniørfag til moderne biologi - om et bredt spekter av emner knyttet til helse- og velværeapplikasjoner for ingeniørfag.
Masterprogrammet gjennomføres i samarbeid med BioMediTech. BioMediTech er et institutt som kombinerer et unikt sett med ingeniørkompetanse med sterk ekspertise innen biovitenskap. Målet med instituttet er å skape nye plattformer for oppdagelse og innovasjon. Tilknytningen vår til BioMediTech betyr også tett samarbeid med Tampere University sykehus. Dette sikrer aktiv interaksjon mellom ingeniører, livsforskere og klinikere, og gir dermed optimal eksponering for studenter som er påmeldt programmet. Den utmerkede grunnleggende og translasjonsforskningen (fra laboratorium til klinikk) utført ved Tampere University er anerkjent over hele verden. Dette omdømmet er ytterligere styrket av Center of Excellence in Body-on-Chip Research utnevnt av Akademiet i Finland.
Behovet for mer effektive og kostnadseffektive implantater, enheter og helseinformatikkløsninger vokser. Den biomedisinske ingeniørindustrien er en stadig viktigere høyteknologisk sektor over hele verden. I Finland er helseteknologisektoren spesielt sterk. Med fremveksten av en rekke små bedrifter, utvides fagområdene biomedisinsk vitenskap og ingeniørfag raskt. Dette sikrer brede karrieremuligheter for våre nyutdannede og utmerkede muligheter for de som er opptatt av å drive entreprenørskap. I tillegg er vår forskning tett integrert med undervisning, noe som gir et utmerket grunnlag for våre kandidater som fortsetter mot en Ph.D.
Studenter som velger Biomaterials and Tissue Engineering som hovedfag, tilegner seg bred kunnskap om biomaterialer og vevsteknikk og relaterte felt, som celleteknologi, biofysikk og regenerativ medisin. Denne ekspertisen er avgjørende for utviklingen av flere medisinske applikasjoner, som implantatdesign, sykdomsmodellering og nye transplantasjonsterapier som tar sikte på vevserstatning eller reparasjon. Hovedfaget utforsker ulike aspekter av stamcelleteknologi, stillasdesign og vevsfunksjonalitet samt kliniske utfall og forskrifter. Våre studenter utvikler kompetansen til å bli uavhengige eksperter innen industri eller akademia.
Galleri
Karrieremuligheter
Studenter som uteksamineres fra masterprogrammet i biomedisinske vitenskaper og ingeniørfag har allsidige og tverrfaglige karrieremuligheter. Programmet utdanner eksperter for fremtiden med evnen til å forfølge livslang læring.
Våre kandidater har jobbmuligheter i finske, europeiske og globale helseteknologiselskaper. Helseteknologiindustrien er en av de mest eksportdrevne næringene og trenger derfor internasjonale kandidater. Alternativt kan nyutdannede også ta fatt på en karriere i akademia og fortsette mot en Ph.D. Muligheter for å ta en Ph.D. er ikke bare tilgjengelig i Finland, men også over hele verden, takket være fakultetets omfattende nettverk av internasjonale samarbeidspartnere. Helsetjenestebransjen, fra universitetssykehus til private klinikker, er en betydelig arbeidsgiver. Det er også et økende behov for nye dyktige ingeniører og forskere til å jobbe i offentlig sektor eller statlige institusjoner (patentkontor, forskrifter for medisinsk utstyr, for eksempel). Til slutt, i løpet av det siste tiåret, har et økende antall små selskaper og spin-offs dukket opp, noe som åpner for mange muligheter for de som er interessert i entreprenørskap.
Våre studenter som har hovedfag i biomaterialer og vevsteknikk, får jobb i bedrifter og forskningsinstitusjoner eller lanserer startups som produserer biomaterialer, for eksempel for ortopedisk og dental bruk eller utvikler løsninger for regenerativ medisin ved hjelp av stamcelleteknologi.