
Master in
Masterprogram i folkehelse og global helse Tampere University

Introduksjon
Fordi helse er en rettighet og ikke et privilegium
Effektene av globale fenomener forandrer måten vi jobber for helse på både nasjonalt og internasjonalt nivå. Vårt program tilbyr en unik mulighet til å studere de sammenvevde disiplinene for offentlig og global helse.
Som student i programmet vårt er studenten utstyrt med nødvendig kompetanse og ferdigheter for å jobbe i komplekse omgivelser med moderne og nye helseutfordringer. Programmet integrerer temaene folkehelse og global helse i kursplanen, som består av tverrfaglige studier innen folkehelse og sosialfag.
Du vil tilegne deg en grundig forankring i kjernedisiplinene folkehelse - epidemiologi, helsefremming, helsepolitikk, helsevern og sikkerhet, helsesystemer og helseøkonomi. I tillegg vil du øke din kunnskap og ekspertise innen global helsepolitikk og i å forstå dynamikken mellom multilevel og tverrsektoriell styring og helse. Det brede utvalget av kurs lar deg få ekspertise på dine interesseområder, inkludert emner som sosiale determinanter for helse, Health in All Policies (HiAP), aldring, sosial beskyttelse, helse og miljø, bærekraftige matsystemer og retningslinjer, global helse styresett, pandemier eller nordiske velferdsstater.
Tampere Universitysin internasjonale setting og vårt program tilrettelegger for utviklingen av et globalt nettverk av kontakter og få erfaring med å jobbe i flerkulturelle og tverrfaglige team. Du kan bruke dine ferdigheter fra kursene og dine erfaringer i praksis gjennom et internship i Finland eller i utlandet. Læringen din vil bli forbedret gjennom muligheten til å samhandle med tilgjengelige fakulteter som er forpliktet til å fremme dialog med og blant studenter gjennom hele programmet.
Velkommen til fellesskapet av nåværende og fremtidige globale helseeksperter!
Opptak
Kvalifikasjonskriterier
Kvalifikasjonskriterier i masterprogrammene består av to deler: Tampere University s generelle kvalifikasjonskriterier, og programspesifikke kvalifikasjonskriterier, som spesifiserer og/eller legger til informasjon til de generelle kriteriene. Søker må oppfylle begge for å bli vurdert som kvalifisert. Søkere som ikke oppfyller både de generelle kvalifikasjonskriteriene og de programspesifikke kvalifikasjonskriteriene vil ikke bli valgt som studenter ved Tampere University .
Generell valgbarhet
For å være kvalifisert til å søke på et masterprogram på Tampere University må du ha:
- Bachelorgrad - nasjonalt anerkjent førstesyklusgrad
- en relevant bachelorgrad ved et universitet eller et universitet for anvendt vitenskap i Finland
- en bachelorgrad fullført ved et universitet utenfor Finland som gir rett til tilsvarende universitetsmastergradsstudier i landet der den ble tildelt. Med et minimumsomfang på 180 studiepoeng, og tre til fire års fulltidsstudium. Fra et relevant felt for masterstudiet du søker på. Fra en anerkjent institusjon for høyere utdanning.
- God beherskelse av det engelske språket for akademiske formål.
Søkere i sitt siste år av bachelorgraden som skal uteksamineres våren 2023 er kvalifisert til å søke dersom graden skal fullføres innen 31. juli 2023. Dette forutsatt at de oppfyller alle andre krav og leverer offisielt sertifiserte kopier av utdanningsdokumenter innen 21. august 2023. I slike tilfeller er aksept betinget. Søknader vil bli vurdert basert på den offisielt sertifiserte utskriften av poster som de sender inn på søknadstidspunktet.
Opptak til studier som leder direkte til mastergrad vil skje på grunnlag av søkerens bachelorgrad tildelt av et universitet eller en høyskole. Avhengig av programspesifikke opptakskrav, kan programmet ta hensyn til ferdigheter som søkere tidligere har tilegnet seg ved vurdering av søknader.
Språkkrav
Når du søker på et masterprogram på Tampere University , må du sende inn bevis på at du behersker det engelske språket godt for akademiske formål. Du har to alternativer for å demonstrere dine engelskkunnskaper: språktester eller tidligere studier.
I begge tilfeller må du levere et dokument som bevis på språkkunnskaper.
Tester og påkrevde minimumsresultater
TOEFL iBT/ TOEFL iBT Home Edition/ TOEFL iBT Special Home Edition
- 92 totalt uten seksjon under 20
IELTS Akademisk/ IELTS-indikator
- 6,5 totalt uten seksjon under 5,5
PTE Akademisk
- 62 totalt uten seksjon i kommunikative ferdigheter under 42
C1 Advanced, tidligere som CAE
- C
C2 Ferdighet, tidligere som CPE
- C1
Nasjonalt sertifikat for språk, ferdigheter (engelsk)
Ferdighetsnivå 5 på alle delprøvene (lese, skrive, lytte og snakke).
Tidligere studier
Det er mulig å bli fritatt fra å sende inn en språktestpoengsum hvis du har fullført de spesifiserte studiene oppført av Tampere University som viser at du behersker engelsk godt for akademiske formål. Bare studier som oppfyller kriteriene vil bli akseptert, så hvis du søker uten et gyldig språktestresultat, undersøk nøye unntakene som er oppført av Tampere University og hvordan du sender inn dokumenter.
Hvordan søke
Opptak trinn-for-trinn sjekkliste
- Sjekk de generelle kvalifikasjonskriteriene og programspesifikke kvalifikasjonskriteriene for programmet/ene du ønsker å søke. Du har lov til å søke på tre programmer samtidig.
- Les gjennom instruksjonene for hvordan du søker og begynn å utarbeide søknadsdokumentene dine så tidlig som mulig!
- Ta en språktest om nødvendig, se språkkravene.
- Når søknadsperioden åpner fyller du ut nettsøknaden på Studyinfo-dot-fi i løpet av søknadsperioden og laster opp nødvendige vedlegg til søknaden. Søknadsperioden er 7. desember 2022 kl. 8.00 (UTC+2) - 11. januar 2023 kl. 15.00 (UTC+2).
- Last opp alle nødvendige vedlegg og send utdanningsdokumentene per post til Tampere University Admissions Office innen fristen 1. februar 2023 kl. 15.00 (UTC+2). Dokumentene må være universitetet i hende innen gitt frist, og de skal leveres i henhold til de landsspesifikke kravene, der det er aktuelt.
- Du kan søke om stipend på søknadsskjemaet dersom det påløper skolepenger.
- Vent til opptaksresultatene blir kunngjort innen utgangen av mars 2023.
- Dersom du får tilbud om studieplass, husk å takke ja til den innen gitt frist. Betal skolepenger om nødvendig.
- Begynn å forberede din ankomst til Finland i god tid.
- Registrer deg som student og bli med i Tampere University -fellesskapet når studiene starter i august 2023.
Læreplan
Studieinnhold
Global styring og globale fenomener forandrer måten vi jobber for helse på både nasjonalt og internasjonalt.
Vårt program tilbyr en unik mulighet til å studere de sammenvevde disiplinene for offentlig og global helse. Studentene vil bli utstyrt med nødvendig kompetanse og ferdigheter for å jobbe i komplekse omgivelser med moderne og nye helseutfordringer. Alle kurs er solid forankret i internasjonal forskning og har stort fokus på å overføre denne kunnskapen til praksis.
Vår visjon er at studentene skal få en solid forankring i kjernekompetansen til både offentlig og global helse. Folkehelsekomponenten tilsvarer en Master of Public Health (MPH). Vi ønsker også å utstyre våre nyutdannede med praktiske ferdigheter for deres fremtidige arbeidsliv: et valgfritt praksisopphold eller en praksisplass er en del av programmet og virkelige caser og oppgaver studeres i kursene.
Globale fenomener påvirker velvære og helse både i det globale sør og det globale nord, og endrer måten vi jobber for helse på både nasjonalt og internasjonalt nivå. Det er vårt oppdrag å gå inn for helse og fremme forhold der mennesker kan være friske over hele verden.
Utdanning av fremtidige eksperter innen folkehelse og global helse
Dette er et integrert program i offentlig og global helse som er skreddersydd for å legge vekt på tverrfaglige studier innen helsevitenskap og samfunnsvitenskap. Studentene våre tilegner seg en grundig forankring i alle kjernedisipliner innen offentlig og global helse: epidemiologi, helsefremming, helsesystemer, helseøkonomi, global helsepolitikk og styring, ulikheter, sosial beskyttelse, bærekraft og planetarisk helse. Det brede utvalget av valgfrie kurs som tilbys gjør det mulig for studentene å få ekspertise på sine interesseområder.
Som en av våre studenter vil du:
Utvid ekspertisen din og utvid kunnskapen din ytterligere på valgfrie kurs inkludert migrasjon, aldring, global mental helse og forskningsmetoder for å nevne noen få. Det er også mulig å ta relevante emner fra andre programmer ved vårt fakultet, som offentlig politikk, kjønnsstudier og fred og konflikt.
Studer i en internasjonal setting:
- utvikle et globalt nettverk av kontakter
- arbeide i flerkulturelle og flerfaglige team
Lær å bruke dine kunnskaper og ferdigheter i praksis gjennom:
- en arbeidsplass på 3 måneder som en del av programmet ditt
- kurs som gir deg ferdigheter og resonerer med virkelige utfordringer
Nyt fordelen med små klasser tilpasset elevenes behov og interesser.
Samhandle med et tilgjengelig fakultet som er forpliktet til å engasjere seg med studenter.
Avhandling
Masteroppgavestudiene i PGH-programmet er på 30 studiepoeng. Dette består av to masteroppgaveseminarer, sammen med 5 studiepoeng, og en individuelt planlagt, utformet og skriftlig masteroppgave. I prosessen med å skrive oppgaven lærer studenten å gi konstruktive kommentarer til medstudenters vitenskapelige arbeid, kan bruke tilbakemeldinger fra andre, og lærer å presentere sitt vitenskapelige arbeid for andre. Etter å ha skrevet en godkjent masteroppgave vil studenten kunne sette spesifikke mål for et forsknings- eller utviklingsprosjekt og ha evne til å fastsette mål, velge forsknings- eller evalueringsmetodene, og gjennomføre og rapportere et mindre studie- eller utviklingsprosjekt basert på eksisterende eller selvinnsamlede data.
Programresultat
Etter å ha fullført masterprogrammet i offentlig og global helse (PGH) vil du kunne:
- Arbeide og gå inn for helse på tvers av fag og sektorer.
- Kritisk vurdere informasjon, kunnskap og forskning.
- Vurder offentlige og globale helseutfordringer.
- Råd om og formuler effektive svar på lokale, nasjonale og globale helseproblemer.
- Evaluer og analyser helsepolitikk, programmer og prosjekter på globalt, nasjonalt og lokalt nivå.
- Planlegge og gjennomføre vitenskapelig valide studier.
Galleri
Karrieremuligheter
Utstyrt med kunnskap og ferdigheter, går våre nyutdannede for å jobbe i forskjellige felt som offentlige etater, ikke-statlige organisasjoner, akademia og privat industri i Finland eller andre steder.
Internship / Arbeidspraksis
Det valgfrie 3-måneders internshipet er en sjanse til å få foten din innenfor døren til en mulig fremtidig arbeidsgiver og for å styrke nettverksbygging med andre fagpersoner innen ditt felt.
Den beste tiden for praksisperioden er vanligvis i det andre året av programmet eller om sommeren. Den valgte praksisplassen bør være relevant for studenten og programmet og kan være i en internasjonal setting eller i Finland.
Som regel er det studentens ansvar å identifisere og søke til vertsorganisasjoner, som samsvarer med deres interesser og karrieremål. Praksisverten kan for eksempel være en nasjonal eller internasjonal organisasjon, en ikke-statlig organisasjon, et forskningsinstitutt eller et selskap. Fakultetet vil bistå studenten med de praktiske tilretteleggingene og kan være i stand til å identifisere potensielle praksisverter. Noen alternativer for å finansiere en praksisplass eller arbeidsplassering er tilgjengelige gjennom universitetet.
Studiemuligheter for videreutdanning
Ettersom mastergraden på 120 studiepoeng gir rett til doktorgradsstudier, har mange av våre kandidater også gått videre til doktorgradsstudier innen folkehelse og global helse, og andre disipliner. Flere kandidater har søkt og blitt valgt ut til IPPE-programmet (International Doctoral Program in Epidemiology and Public Health) ved Fakultet for samfunnsvitenskap på Tampere University .