
MSc in
Masterprogram i helseteknologi og informatikk, biomedisinsk vitenskap og ingeniørfag Tampere University

Introduksjon
Biomedisinske vitenskaper og ingeniørfag kombinerer ingeniørfag med biovitenskap
Folks behov for mer skreddersydde og kostnadseffektive implantater, enheter og helseinformatikkløsninger vokser.
Den biomedisinske ingeniørindustrien er en stadig viktigere, global høyteknologisk sektor. I Finland er HealthTech-industrien spesielt sterk. Med fremveksten av en rekke små bedrifter, utvides fagområdene biomedisinske vitenskaper og ingeniørfag raskt og tilbyr forskjellige karrieremuligheter. Dette programmet gir deg en solid forståelse av utfordringene knyttet til biomedisinsk og helsevitenskap. Du vil bli kjent med avansert teknologi i grensesnittet mellom ingeniør- og helsefag og ha evnen til å utvikle innovative løsninger for å løse disse utfordringene. Du vil være i stand til å demonstrere kritisk tenkning og profesjonalitet og forfølge en karriere i industrien, eller et sykehus eller fortsette studiene mot en doktorgrad. Du kan også være en naturlig født gründer og starte din egen oppstart.
De viktigste helseteknologi og informatikk fokuserer på kjerneområdet i dagens biomedisinske ingeniørindustri. Den dekker områdene velvære og medisinske løsninger fra forbrukerhelseprodukter som hjertefrekvensmålere og andre bærbare sensorer til kliniske applikasjoner som anestesimonitorer, bildebehandling og leveringssystemer for behandling. I tillegg er informasjonssystemer for personlig helseovervåking, sykehusledelse og pasientjournaler viktige bruksområder. Hovedfaget gir ekspertise innen design av komplekse biomedisinske instrumenterings- og informatikksystemer. Hovedfaget har to spesialiseringsveier: helseteknologi, med mer fokus på design og utvikling av instrumentering, og bildesystemer og helseinformatikk, med fokus på utvikling av informasjonssystemer for medisinske dataapplikasjoner fra elektroniske journalsystemer til personlige helseløsninger.
Vi fremmer tett samarbeid mellom ingeniører, livsvitere og klinikere, og gir derfor optimal eksponering for studentene som deltar i studiet. Vår utmerkede grunnleggende og translasjonsforskning (fra laboratorium til klinikk) er anerkjent over hele verden. Når du søker på programmet, kan du velge mellom følgende alternativer: Helseteknologi og informatikk, Biomaterials and Tissue Engineering, eller Biomedisinsk mikro- og nanoenheter.
Opptak
Læreplan
Studieinnhold
Utdanning i masterprogrammet i biomedisinske vitenskaper og ingeniørfag er basert på frihet kombinert med personlig ansvar. Studiet er organisert i moduler, som delvis inkluderer valgfrie komponenter slik at graden kan tilpasses dine behov. Opplegget er organisert på denne måten for å få frem det beste i hver enkelt. Kursene inkluderer, men er ikke begrenset til, tradisjonelle forelesninger, gruppearbeid, presentasjoner, laboratoriepraksis og et lite forskningsprosjekt.
Studenter som blir med i programmet vil først gjennomføre vanlige kjernestudier. Kursene i de vanlige kjernestudiene sikrer at du har tilstrekkelig grunnleggende kunnskap om biomedisinske vitenskaper og biomedisinsk ingeniørfag før du starter hovedstudiene. De felles kjernestudiene vil også inkludere en introduksjon til hovedfagsstudier i Finland og finsk språk.
Ved søknad til programmet må du velge hovedfag, og søke direkte til studietilbudet som tilsvarer valgt hovedfag. Du har muligheten til å velge en av følgende hovedfag:
- Biomaterialer og vevsteknikk
- Biomedisinske mikro- og nanoenheter
- Helseteknologi og informatikk
Velger du Helseteknologi og informatikk, heter studietilbudet som skal velges: Helseteknologi og informatikk, Biomedisinsk vitenskap og ingeniørfag, Master of Science (teknologi).
Gjennom kursene i hovedfaget Helseteknologi og informatikk vil du kunne bruke ingeniørkompetanse på design av enheter, systemer, algoritmer, programvare, modeller, metoder eller prosesser for helseteknologi og informatikkløsninger anvendt på helse og velvære. Du vil også utvikle en forståelse av de biologiske og biofysiske prinsippene for menneskelig fysiologi og være i stand til å bruke ingeniørferdigheter til måling, avbildning eller informasjonsbehandling av fysiologiske systemer.
Det kreves ingen bifagstudier siden hovedfagsstudiene teller minst 50 studiepoeng. I stedet vil du ha friheten til enten å velge valgfrie emner etter eget valg eller et tilbudt bifag. Du kan fritt velge valgfag eller bifag fra Tampere University eller andre universiteter. 30 studiepoeng gis ved fullført masteroppgave. Masteroppgavens forskningsprosjekt er skreddersydd i henhold til din karriereplan. Det kan enten bane vei til en akademisk karriere eller forberede meg til å jobbe i industrien eller på sykehus.
Studenter som begynner på masterstudiet i biomedisinske vitenskaper og ingeniørfag kan bli pålagt å fullføre komplementære studier avhengig av deres BSc-grad. Med de komplementære studiene vil studentene oppdatere kunnskapene sine om matematikk, fysikk, økonomi, informatikk og språk slik at kunnskapen deres er på nivå med en Bachelor of Science in Engineering. I tillegg kan det kreves forkunnskapskurs i hovedfagene. Generelt inngår komplementære studier i mastergraden.
Studiestruktur
Masterstudiet i biomedisinsk vitenskap og ingeniørfag er et toårig program, og det krever fulltidsstudier.
Programresultat
Masterprogrammet i biomedisinske vitenskaper og ingeniørfag tilbyr deg et internasjonalt og tverrfaglig miljø for å lære av den omfattende ekspertisen til verdensomspennende anerkjente forskere ved fakultetet. Dette vil sikre deg en oppdatert overføring av kunnskap - fra det grunnleggende til det anvendte og fra kjernebiomedisinsk ingeniørfag til moderne biologi - om et bredt spekter av emner knyttet til anvendelser av ingeniørfag innen helse og velvære.
Programmet er tett organisert med BioMediTech. BioMediTech er et institutt som kombinerer unike ingeniørkompetanse og sterk biovitenskapelig ekspertise. Målet med instituttet er å skape nye plattformer for oppdagelse og innovasjon. Dette nære samarbeidet med BioMediTech-instituttet optimaliserer også forbindelsen med Tampere University -sykehuset. Dette sikrer et aktivt samspill mellom ingeniører, livsvitere samt klinikere, og gir dermed optimal eksponering for deg som tar del i Masterprogrammet i biomedisinske vitenskaper og ingeniørfag. Den utmerkede grunnleggende og translasjonsforskningen (fra laboratorium til klinikk) utført ved Tampere University er anerkjent over hele verden. Dette omdømmet har blitt styrket sammen med Body-on-Chip Center of Excellence av Akademiet i Finland.
I dag har folk behov for mer effektive og kostnadseffektive implantater, enheter samt helseinformatikkløsninger. Den biomedisinske ingeniørindustrien er et stadig viktigere høyteknologiområde over hele verden. I Finland er helseteknologisektoren i industrien spesielt sterk (se Healthtech Finland). Med fremveksten av en rekke små bedrifter, utvides biomedisinsk vitenskap og ingeniørfag raskt. Dette gir brede karriereperspektiver for avgangsstudenter, inkludert store muligheter for gründerne i hjertet til å starte oppstart. I tillegg samhandler utdanning tett med forskning, noe som gir et utmerket grunnlag for å fortsette mot en Ph.D.
De viktigste helseteknologi og informatikk fokuserer på kjerneområdet i dagens biomedisinske ingeniørindustri. Den dekker områdene velvære og medisinske løsninger fra forbrukerhelseprodukter som hjertefrekvensmålere og andre bærbare sensorer til kliniske applikasjoner som anestesimonitorer, bildebehandling og behandlingsleveringssystemer. I tillegg er informasjonssystemer for personlig helseovervåking, sykehusledelse og pasientjournaler viktige bruksområder. Hovedfaget gir ekspertise innen design av komplekse biomedisinske instrumenterings- og informatikksystemer. Hovedfaget har to spesialiseringsveier: helseteknologi, med mer fokus på design og utvikling av instrumentering, og bildesystemer og helseinformatikk, med fokus på utvikling av informasjonssystemer for medisinske dataapplikasjoner fra elektroniske journalsystemer til personlige helseløsninger.
Galleri
Karrieremuligheter
Studenter som uteksamineres fra masterprogrammet i biomedisinske vitenskaper og ingeniørfag vil ha allsidige karrieremuligheter i tverrfaglige oppgaver. Programmet skal utdanne eksperter for fremtiden med evnen til livslang læring.
Nyutdannede vil finne jobbmuligheter i finske, europeiske og globale helseteknologiselskaper. Generelt er helseteknologiindustrien en av de mest eksportdrevne næringene. Dermed er det også behov for internasjonale kandidater. Alternativt kan nyutdannede også ta fatt på en karriere i akademia og fortsette mot en Ph.D. Mulighetene for Ph.D. studier er ikke bare anvendelige i Finland, men også over hele verden, takket være det omfattende nettverket av samarbeidspartnere ved fakultetet. Helsetjenestenæringen fra universitetssykehus til private klinikker er en betydelig arbeidsgiver. Det er også et økende behov for nye dyktige ingeniører og forskere til å jobbe i offentlig sektor eller i statlige institusjoner (Patentkontor, Forskrifter for medisinsk utstyr, for eksempel). Til slutt, i løpet av det siste tiåret, har et økende antall små selskaper og spin-offs dukket opp, noe som åpner for mange muligheter for de som er interessert i å bli gründere.
Studenter som uteksamineres med hovedfag i helseteknologi og informatikk er ansatt i selskaper som lager medisinske og helsefremmende enheter og informasjonsteknologiløsninger. I tillegg tilbys sysselsettingsmuligheter av ulike helsepersonell fra offentlig og privat sektor, samt nasjonale og EU-aksjonærer som arbeider med regelverk angående medisinsk utstyr og applikasjoner.