Keystone logo
University of Gothenburg, Sahlgrenska Academy (Faculty of Medicine) Master i folkehelsevitenskap
University of Gothenburg, Sahlgrenska Academy (Faculty of Medicine)

Master i folkehelsevitenskap

Gothenburg, Sverige

2 Years

Engelsk

Fulltid

Request application deadline

02 Sep 2024

SEK 310 000 / per course

På universitetsområdet

Introduksjon

Masterprogrammet i folkehelsevitenskap er for deg som er interessert i helse og folkehelse. Vårt program gir studentene de ferdighetene de trenger for å jobbe strategisk og praktisk med folkehelse, både nasjonalt og internasjonalt. Du vil lære de individuelle og strukturelle faktorene som påvirker helsen og hvilke forhold som sikrer individer god helse og helsemessig likestilling. Etter å ha fullført programmet vil du ha en rekke karrieremuligheter og kan fortsette til doktorgradsstudier.

Er du interessert i helse og bedre folkehelse? Vil du gjøre en forskjell og er drevet av tanken om å sikre likestilling i helse? Da bør du søke på Masterstudiet i folkehelsevitenskap. Våre studenter er opplært til å kunne jobbe med folkehelse, både nasjonalt og internasjonalt. Vi tilbyr et internasjonalt studiemiljø hvor du vil møte andre studenter fra hele verden.

Hvorfor er det så store helseforskjeller mellom ulike grupper mennesker? Hva er de relevante faktorene som påvirker helsen og hvordan kan vi forbedre livene til mennesker? Dette er noen av folkehelseutfordringene vi står overfor. Et vidtfavnende og tverrfaglig perspektiv er nødvendig for å redusere forskjeller mellom grupper og oppnå langsiktige og rettferdige forbedringer av folkehelsen. Det er behov for utdannede folkehelseforskere for å studere disse problemstillingene og for å formulere og evaluere folkehelsearbeidet.

Masterprogrammet i folkehelsevitenskap lærer studentene feltets sentrale teorier og metoder. Dette toårige programmet undervises på engelsk. Målet med programmet er å gi deg de verktøyene som trengs for å kunne planlegge, gjennomføre og evaluere folkehelsearbeidet og å arbeide for å redusere systematiske helseforskjeller i befolkningen.

Du vil også lære om epidemiologi, sosial epidemiologi, kvantitative og kvalitative forskningsmetoder og helseøkonomiske teorier og metoder. Vi tilbyr både introduksjons- og videregående kurs i helseøkonomi.

Hva vi tilbyr

  • Internasjonalt miljø – møt lærere og elever fra hele verden
  • En blanding av akademisk bakgrunn – studer med leger, lærere, advokater og andre profesjoner
  • Innførings- og videregående kurs i helseøkonomi
  • Muligheter for lengre praksisperioder
  • Muligheter for studier og praksis i utlandet
  • Sentralt beliggende campus nær restauranter og underholdning
  • Et steinkast fra Slottsskogen Park, Botanisk hage og andre grøntområder

Opptak

Program undervisningsavgift

Fasiliteter

Om skolen

Spørsmål