Master i folkehelsevitenskap
Gothenburg, Sverige
VARIGHET
2 Years
SPRÅK
Engelsk
TEMPO
Fulltid
SØKNADSFRIST
Frist for å be om søknad
TIDLIGSTE STARTDATO
Be om tidligste startdato
STUDIEAVGIFT
SEK 310 000
STUDIEFORMAT
På universitetsområdet
Introduksjon
Masterprogrammet i folkehelsevitenskap er for deg som er interessert i helse og folkehelse. Vårt program gir studentene de ferdighetene de trenger for å jobbe strategisk og praktisk med folkehelse, både nasjonalt og internasjonalt. Du vil lære de individuelle og strukturelle faktorene som påvirker helsen og hvilke forhold som sikrer individer god helse og helsemessig likestilling. Etter å ha fullført programmet vil du ha en rekke karrieremuligheter og kan fortsette til doktorgradsstudier.
Er du interessert i helse og bedre folkehelse? Vil du gjøre en forskjell og er drevet av tanken om å sikre likestilling i helse? Da bør du søke på Masterstudiet i folkehelsevitenskap. Våre studenter er opplært til å kunne jobbe med folkehelse, både nasjonalt og internasjonalt. Vi tilbyr et internasjonalt studiemiljø hvor du vil møte andre studenter fra hele verden.
Hvorfor er det så store helseforskjeller mellom ulike grupper mennesker? Hva er de relevante faktorene som påvirker helsen og hvordan kan vi forbedre livene til mennesker? Dette er noen av folkehelseutfordringene vi står overfor. Et vidtfavnende og tverrfaglig perspektiv er nødvendig for å redusere forskjeller mellom grupper og oppnå langsiktige og rettferdige forbedringer av folkehelsen. Det er behov for utdannede folkehelseforskere for å studere disse problemstillingene og for å formulere og evaluere folkehelsearbeidet.
Masterprogrammet i folkehelsevitenskap lærer studentene feltets sentrale teorier og metoder. Dette toårige programmet undervises på engelsk. Målet med programmet er å gi deg de verktøyene som trengs for å kunne planlegge, gjennomføre og evaluere folkehelsearbeidet og å arbeide for å redusere systematiske helseforskjeller i befolkningen.
Du vil også lære om epidemiologi, sosial epidemiologi, kvantitative og kvalitative forskningsmetoder og helseøkonomiske teorier og metoder. Vi tilbyr både introduksjons- og videregående kurs i helseøkonomi.
Hva vi tilbyr
- Internasjonalt miljø – møt lærere og elever fra hele verden
- En blanding av akademisk bakgrunn – studer med leger, lærere, advokater og andre profesjoner
- Innførings- og videregående kurs i helseøkonomi
- Muligheter for lengre praksisperioder
- Muligheter for studier og praksis i utlandet
- Sentralt beliggende campus nær restauranter og underholdning
- Et steinkast fra Slottsskogen Park, Botanisk hage og andre grøntområder
Opptak
Læreplan
Masterprogrammet i folkehelsevitenskap har fokus på studentsentrert læring. Studentene forventes å aktivt oppsøke kunnskap, og analysere og vurdere informasjon utenfor klasseromsaktiviteter. Mesteparten av vår undervisning og vurderinger legger vekt på akademisk diskusjon og kritisk tenkning fremfor memorering av fakta.
Gjennom studiene vil du ha muligheten til å samhandle med helsepersonell som ikke bare vil dele sin ekspertise, men også oppmuntre deg til å reflektere over informasjon og data. Denne syntesen av kunnskap skjer både individuelt og i samarbeid innenfor ulike grupper.
Undervisningen vår kombinerer forelesninger, gruppearbeid, seminarer, praktisk arbeid og dataanalyse. Du vil bli vurdert på ulike måter, inkludert skriftlige vurderinger og muntlige presentasjoner både individuelt og i gruppe. Suksess vil kreve at du er svært dyktig i muntlig og skriftlig engelsk, samt evnen til å delta aktivt i læringsaktiviteter på campus.
Ved å velge et av våre valgfrie praksiskurs vil du også få innsikt i å jobbe som folkehelsefagarbeider og forberede deg på en fremtidig karriere.
Semester 1
- Folkehelsestiftelser og bruksområder
- Helse Likestilling og rett til helse
- Kvalitative metoder i folkehelsen
Semester 2
- Epidemiologi og biostatistikk
I siste del av andre semester kan du velge mellom to emner:
- Helseøkonomi: Grunnlag, bruksområder og metodikk
- Sosial epidemiologi: teorier, metoder og praktiske implikasjoner
Semester 3
Hele tredje semester består av valgfrie emner. Du kan også velge å studere eller praksis i utlandet.
- Videregående kurs i helseøkonomisk evaluering
- Styrende helselikestilling: politikk, intervensjoner og evalueringer
- Arbeid og helse: Helsefremmende og sykdomsforebygging
- Migrasjon og helse i en sosial, demografisk og politisk kontekst
Våre praksiskurs
- Folkehelsearbeid: Intervensjoner, implementering og evaluering
- Folkehelsearbeid: Intervensjonsplanlegging og evaluering
Semester 4
- Masteroppgave i folkehelsevitenskap