MSc i klinisk og psykososial epidemiologi (forskning): Helsesystemer og forebygging
Groningen, Nederland
VARIGHET
2 Years
SPRÅK
Engelsk
TEMPO
Fulltid
SØKNADSFRIST
01 May 2025
TIDLIGSTE STARTDATO
01 Sep 2025
STUDIEAVGIFT
EUR 24 200 / per year *
STUDIEFORMAT
På universitetsområdet
* EU/EØS-studenter: €2209 | studenter utenfor EU/EØS: €18850
Introduksjon
Vil du være banebrytende innen forskning side om side med fremragende folkehelseforskere og samfunnspartnere? Da er Health Systems and Prevention (HSP)-sporet det rette valget for deg!
HSP-sporet kombinerer banebrytende tverrfaglig forskning med praktiske politiske spørsmål, som tar sikte på å løse komplekse folkehelseproblemer knyttet til samfunnsspørsmål som en aldrende befolkning, økende nivåer av kroniske sykdommer, økende helseulikheter, migrasjon og urbanisering. Du lærer å takle problemer som disse fra ulike akademiske disipliner, ettersom du blir undervist og veiledet av eksperter innen økonomi, romlige vitenskaper, psykologi, sosiologi og medisin. Sporet er et småskala selektivt program som er innebygd i forskningsmasteren Clinical and Psychosocial Epidemiology (CPE) og er et initiativ fra University Medical Center Groningen og Aletta Jacobs School of Public Health.
Et unikt element i studiet er den faglig rettede praksisen, en læringsperiode der studentene kan samarbeide med en nasjonal og/eller internasjonal samfunnspartner som Helsedepartementet, helseforsikringsselskaper, kommunehelsetjenesten, bedriftshelsetjenesten og trygd. institutter. I denne settingen vil du utvikle ferdigheter for å sette forskning i praksis, for å ha en målbar innvirkning på folkehelsen. Så ønsker du å koble akademisk forskning av høy kvalitet med praksisen med folkehelse? Søk nå!
Hvorfor studere dette programmet i Groningen?
- Fokus på fremtidens folkehelseutfordringer
- Småskala program fokusert på din individuelle utvikling
- Å kombinere banebrytende forskning med praktiske politiske spørsmål for å utvikle evidensbasert forebyggingspolitikk
- Banebrytende innen forskning side om side med toppforskere
- Delta aktivt i og bidra til målene til en ikke-akademisk (helse)organisasjon
- Mulighet for å oppnå ph.d.-stilling
- Mulighet for stipend
Læreplan
År 1
Det første året starter med å befeste studentens grunnlag i psykologi og epidemiologi, samt metodikk og statistikk. I tillegg inkluderer sporet grunnleggende og avanserte kurs om helsesystemer og forebygging. Disse kursene tar sikte på å lære studentene om helsesystemenes rolle i sykdomsforebygging og helsefremming, og merverdien av tverrfaglig forskning og interessentengasjement. Studentene vil lære om bruken av store data og åpne datakilder, og innovative statistiske teknikker, som årsaksslutninger og modelleringsstudier, som er nødvendige for å gjennomføre evalueringer på befolknings- og helsesystemnivå.
Programmet er satt opp på en slik måte at hver student enten vil ha eller utvikle et grunnleggende grunnlag i både medisin og psykologi, og sørge for at studenter med alle bakgrunner er fullt rustet til å fortsette med programmet.
kurs
- A. Grunnkurs (8 EC)
- B. Klinisk epidemiologi (10 EC)
- C. Psykososial epidemiologi (12 EC)
- D. Helsesystemer og forebygging (8 EC)
- E. Forslag til masteroppgave (13 EC)
- F. Trenergrupper (5 EC)
År 2
Det andre året består i hovedsak av en akademisk rettet praksisplass og et masteroppgave forskningsprosjekt. Praksisplassen gir mulighet til å delta aktivt og bidra til målene til en ikke-akademisk samfunnspartner, som Helsedepartementet, helseforsikringsselskaper, kommunehelsetjeneste, bedriftshelsetjeneste og trygdeinstitusjoner. Masteroppgaven gir rikelig mulighet til å bli dypt involvert i et forskningstema knyttet til helsesystemer og forebygging og til å oppleve de daglige utfordringene til forskere på folkehelseområdet. I løpet av masteroppgaven skal studentene velge valgfag basert på interesseområde, bakgrunnskunnskap og forskningsprosjekttema.
kurs
- A. Masteroppgaveprosjekt (39 EC)
- B. Forskningsverktøy (7 EC)
- C. Skrive et vellykket PhD-forskningsforslag (8 EC)
- D. Valgfag (10 EC)
Studiebelastning
- 40 timers klasse og selvstudium per uke i gjennomsnitt
Studere i utlandet
- Utdanning i utlandet er valgfritt
Opptak
Program undervisningsavgift
Karrieremuligheter
Jobbmuligheter
Masteroppgaven din kan fungere som grunnlag for ditt eget PhD-forslag. Høytstående studenter vil bli tilbudt et fullt stipend for å fortsette med et treårig PhD-program ved UMCG!
Hvis du ikke ønsker å fortsette i akademia, kan du jobbe som forsker ved en ikke-akademisk organisasjon, som Verdens helseorganisasjon (WHO), helseforsikringsselskaper, (internasjonale) sykehus eller kommunale helsetjenester.
Jobb eksempler
- Finn vitenskapelig bevis for praktiske problemer
- Gi råd til organisasjoner om intervensjoner eller fremtidig politikk
- Bidra til utformingen av fremtidens helsesystemer
- Jobber som forsker innen helsevesenet