Keystone logo
University of Veterinary Sciences

University of Veterinary Sciences

University of Veterinary Sciences

Introduksjon

University of Veterinary Sciences Brno ble grunnlagt i 1918. Universitetet har ulike fakulteter - Fakultet for veterinærmedisin, Fakultet for veterinærhygiene og økologi. VETUNI Brno er det eneste universitetet i Tsjekkia som spesialiserer seg på veterinærmedisin, veterinærhygiene og økologi, og bare ett av to som underviser i farmasøytisk vitenskap. Det finnes i byen Brno i bydelen Brno - Královo Pole, på universitetsområdet, hvor alle utdannings- og forskningsfasiliteter er lokalisert.

 • Et offentlig universitet med mer enn 90 års tradisjon.
 • Interessante og lovende studieprogrammer innen veterinærmedisin, veterinærhygiene og økologi undervist på tsjekkisk og engelsk.
 • Konsentrert på et universitetscampus nær sentrum av byen.
 • Det beste av tradisjoner kombinert med moderne undervisningsmetoder og utmerket utstyr.

Oppdrag til VETUNI Brno

 • Gi universitetsutdanning.
 • Foreta vitenskapelige, forskningsmessige og andre kreative aktiviteter.
 • Gjennomføre spesialiserte aktiviteter innen områdene veterinærmedisin, veterinærhygiene og økologi, mattrygghet og kvalitet.
 • Operere som et åpent universitet som etablerer seg både i det nasjonale og i det europeiske universitetsrommet.

Universitetets historie

Universitetet for veterinær- og farmasøytiske vitenskaper Brno ble grunnlagt 12. desember 1918 ved lov nr. 76/1918 Saml. ved opprettelsen av det tsjekkoslovakiske statlige veterinæruniversitetet i Brno. Det var det første universitetet som ble dannet etter opprettelsen av republikken Tsjekkoslovakia. Det ble grunnlagt i lokalene til det som en gang hadde vært kavaleribrakke og en provinsiell treningsskole. Universitetets grunnlegger og den første rektor var prof. MUDr. et MVDr. hc Eduard Babák. Klassene begynte 17. november 1919. Fra starten utviklet universitetet seg som et enkeltfakultetsuniversitet rettet mot veterinærmedisin (veterinærvitenskap). I 1975 ble to høyskoler opprettet: College of General Veterinary Medicine (senere omdøpt til College of Veterinary Medicine) og College of Veterinary Medicine - Food Hygiene (senere omdøpt til Veterinary Hygiene and Ecology). I 1990 ble det opprettet to fakulteter - Det veterinærmedisinske fakultet, med fokus på veterinærmedisin, og Fakultet for veterinærhygiene og økologi, rettet mot veterinærhygiene. I 1991. Siden 1994 har universitetet offisielt blitt kalt University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences Brno.

Universitetsorganisasjon

Rektor er leder for University of Veterinary Sciences Brno. Underordnet rektor er tre prorektorer - prorektor for utdanning, prorektor for vitenskap, forskning og utenriksrelasjoner, og prorektor for arbeidstrening og for utvikling og bygging av VETUNI Brno, inkludert universitetets landbruksgård . Stipendiaten håndterer de økonomiske og administrative forholdene ved universitetet.

Selvstyre ved universitetet er levert av University Academic Senate. Universitetsorganet er VETTUNI Brno Board of Supervisors. Spørsmål om utdanning og vitenskapelig virksomhet drøftes i Universitetets vitenskapelige råd.

188080_IMG_8914.JPG

Campus funksjoner

Beliggenhet og universitetscampus

Universitetet for veterinær- og farmasøytiske vitenskaper Brno er det eneste universitetet i Tsjekkia som spesialiserer seg på veterinærmedisin, veterinærhygiene og økologi, og bare ett av to som underviser i farmasøytisk vitenskap. Den kan bli funnet i byen Brno i bydelen Brno - Královo Pole.

Universitetsområdet ligger i unike lokaler med en spesiell atmosfære skapt av byggets lukkede romlige planløsning. Det kombinerer karakteren til strukturer fra 1800-tallet med moderne bygninger fra de siste årene. Parken, med sine modne trær, legger til atmosfæren på campus. Universitetsområdet har også et drivhus, botaniske hager og visse sjeldne eller interessante træsorter, som London Planetree of the majestetisk European Beech, deltok i en konkurranse om Brnos vakreste tre.

  Steder

  • Brno

   Palackého tř. 1946/1, 61242, Brno

   Spørsmål