Keystone logo
University of Tartu

University of Tartu

University of Tartu

Introduksjon

Grunnlagt i 1632, UT er det eneste klassiske universitetet i Estland. Det er mer enn 14 000 studenter som studerer ved UT (inkl. 1600 internasjonale studenter), og UT har 3800 ansatte (inkl. 1800 akademisk ansatte (190 professorer)). For å støtte og utvikle den faglige kompetansen til sine studenter og vitenskapelig ansatte, har universitetet 80 partneruniversiteter i 31 land.

UT omfatter 4 fakulteter og 4 høgskoler. Det meste av UT ligger i Tartu , den nest største byen i Estland; høyskolene er imidlertid lokalisert i Pärnu, Viljandi og Narva. Tartu har en befolkning på 100 000, og en femtedel av innbyggerne er studenter.

Tartu er en livlig studentby. Hvert studieår starter med førsteårsstudenter, og høydepunktene i hvert semester er vår- og høststudentdagene, en ukelang festival med arrangementer spesielt for studenter. UT har en rekke studentklubber og foreninger, alt fra profesjonelle organisasjoner til uformelle grupper. For internasjonale studenter er ESN Tartu hovedorganisasjonen som fokuserer sin oppmerksomhet på internasjonale studenters velvære.

UT tilbyr et bredt utvalg av programmer og unike disipliner for studenter. UT deltar også i flere Erasmus Mundus og andre felles masterprogram levert i samarbeid med verdens ledende universiteter. UT følger Bologna-prosessen i organiseringen av sitt undervisnings- og Bachelor-Master (3+2) system med studiemoduler. Lengden på PhD-studiene er 4 år. Studieåret starter i begynnelsen av september hvert år.

Rangeringer

University of Tartu ( UT ) er Estlands ledende senter for forskning og opplæring. Det er det eneste universitetet i Baltikum rangert i topp 1,2% av verdens beste universiteter (QS World University Rankings 2021).

Opptakskrav til programmet

Vis ditt engasjement og din vilje til å lykkes på handelshøyskolen ved å ta GMAT-eksamenen – den mest brukte eksamenen for opptak som måler dine kritiske tenkning og resonneringsevner.

Last ned GMAT-miniquizen for å få en smak av spørsmålene du finner i eksamen.

Steder

 • Tartu

  Ülikooli 18

  • Tallinn

   Kaarli pst 3 -- 202-203, 10119, Tallinn

   • Pärnu

    Ringi 35, 80012, Pärnu

    • Viljandi

     Posti 1, Viljandi, 71004 Viljandi maakond, Estonia, 71004, Viljandi

     • Narva

      University of Tartu Narva College Raekoja plats 2, Narva 20307, 20307, Narva

      • Viljandi

       Posti, 1, 71004, Viljandi

       Spørsmål