Keystone logo

1 Helsevesen Programmer i Helsefag Alliert helsepleie Medisinsk avbildning Mammografi 2024

Filtre

Filtre

  • Helsefag
  • Alliert helsepleie
  • Medisinsk avbildning
Studieretninger
  • Helsefag (1)
  • Tilbake til hovedkategori
Steder
Finn flere lokasjoner
Gradstype
Varighet
Studietempo
Språk
Språk
Studieformat

Helsevesen Programmer i Helsefag Alliert helsepleie Medisinsk avbildning Mammografi

Hva er en mammografi?
En mammografi (også kalt mammografi) er en røntgenundersøkelse av brystene som brukes til å oppdage og diagnostisere brystsykdommer. De brukes også i medisin for å screene for brystkreft, diagnostisere den eller overvåke endringer.

Hvilke jobber kan jeg få i Mammografi?
Mammografer er helsepersonell som spesialiserer seg på bruk av røntgen for å produsere bilder av brystene. De jobber på sykehus, klinikker eller private praksiser med andre fagfolk, for eksempel radiologer. Noen mammografer underviser også i kurs ved høyskoler og universiteter.

Hvordan blir jeg en mammograf?
For å bli mammograf må du gjennomføre et akkreditert opplæringsprogram. Mammografiprogrammer varer vanligvis to til fire år og inkluderer kurs i anatomi, fysiologi, medisinsk bildebehandling og strålesikkerhet. Etter å ha fullført et opplæringsprogram, avhengig av landet, kan du være kvalifisert til å ta en mammografisertifiseringseksamen. Når du har bestått eksamen og fått sertifiseringen din, kan du søke på jobber som mammograf.

Hva skal jeg studere i løpet av min mammografigrad?
Studentene vil lære om fysikken til røntgen, brystets anatomi og fysiologi, og hvordan man betjener mammografiutstyr. De skal også studere brystkreftdeteksjon og diagnostisering og metoder for å redusere stråleeksponering.