Keystone logo

1 Helsevesen Programmer i Helsefag Podiatrisk medisin Podiatrisk idrettsmedisin 2024

Filtre

Filtre

  • Helsefag
  • Podiatrisk medisin
  • Podiatrisk idrettsmedisin
Studieretninger
  • Helsefag (1)
  • Tilbake til hovedkategori
Steder
Finn flere lokasjoner
Gradstype
Varighet
Studietempo
Språk
Språk
Studieformat

Popular degree type

Popular study format

Popular locations

Helsevesen Programmer i Helsefag Podiatrisk medisin Podiatrisk idrettsmedisin

Hva er podiatrisk idrettsmedisin?
Fotterapeutisk idrettsmedisin er en gren av fotterapi som omhandler forebygging, diagnostisering og behandling av fot- og ankelskader relatert til sport og trening. Fotterapeutiske idrettsmedisinere er spesialtrent i biomekanikk av foten og ankelen, og bruker denne kunnskapen til å forebygge og behandle skader.

Hvilke karrierer er tilgjengelige i fotterapeutisk idrettsmedisin?
Noen fotterapeuter med podiatrisk idrettsmedisinsk grad jobber i privat praksis, mens andre jobber på sykehus eller klinikker. Sportsfotterapeuter kan også jobbe som en del av et team av helsepersonell ved et idrettsmedisinsk anlegg. Podiatriske idrettsmedisinere kan også være involvert i forskning, undervisning eller skriving om spesialiteten deres.

Hva er fordelene med å studere podiatrisk idrettsmedisin?
Det er mange fordeler med å studere fotterapeutisk idrettsmedisin. Fotterapeuter som spesialiserer seg på dette feltet av medisin kan bidra til å forebygge og behandle skader relatert til sport og trening. Arbeidet deres gjør det mulig for eliteidrettsutøvere å prestere trygt, og de kan også bidra til å rehabilitere personer som har skadet seg gjennom trening eller idrettsaktivitet. Sportsfotterapeuter samarbeider ofte med annet helsepersonell, som ortopeder og fysioterapeuter, for å gi omfattende omsorg for sine pasienter.

Hvilke grader er tilgjengelige i podiatrisk idrettsmedisin?
Det finnes flere typer grader i podiatrisk idrettsmedisin. Noen fotterapeuter fullfører en fireårig lavere grad før de begynner på fotterapiskolen, mens andre begynner på fotterapiskolen etter å ha fullført to år på college. Sportsfotterapeuter må fullføre fire år med fotterapiskole og bestå en nasjonal styreeksamen for å bli lisensiert. Etter å ha fullført opplæringen, kan podiatriske idrettsmedisinere velge å forfølge et stipendiat eller opphold i denne spesialiteten.

Hva skal jeg studere under min podiatriske idrettsmedisingrad?
I løpet av din grad i fotterapeutisk idrettsmedisin vil du studere biomekanikken til foten og ankelen, samt hvordan du kan forebygge og behandle skader knyttet til sport og trening. Du vil også lære om andre aspekter ved helsevesenet, som ortopedi, fysioterapi ogernæring.