Keystone logo

5 Helsevesen Programmer i Helsefag Mental helse Psykologi Psykologisk forskning 2024

Filtre

Filtre

  • Helsefag
  • Mental helse
  • Psykologi
Studieretninger
  • Helsefag (5)
  • Tilbake til hovedkategori
Steder
Finn flere lokasjoner
Gradstype
Varighet
Studietempo
Språk
Språk
Studieformat

Helsevesen Programmer i Helsefag Mental helse Psykologi Psykologisk forskning

Hva er psykologisk forskning?
Psykologisk forskning er den vitenskapelige studien av menneskets sinn og atferd. Målet med psykologisk forskning er å forstå hvordan mennesker tenker, føler og oppfører seg. Psykologisk forskning kan deles inn i to hovedtyper: grunnforskning og anvendt forskning. Grunnforskning utføres for å få en bedre forståelse av menneskelig atferd. Anvendt forskning utføres for å løse problemer i den virkelige verden. Psykologisk forskning utføres ved hjelp av en rekke metoder, inkludert eksperimenter, casestudier, undersøkelser og naturalistisk observasjon. Psykologer bruker disse metodene til å studere et bredt spekter av emner, inkludert barns utvikling, unormal psykologi, følelser, kognisjon, psykiske lidelser og sosial atferd.

Hva kan jeg gjøre med en grad i psykologisk forskning?
Det er mange karrieremuligheter tilgjengelig for de med en grad i psykologisk forskning. Noen jobber i akademia, driver forskning og undervisning ved høyskoler og universiteter. Andre jobber i regjeringen og bruker kunnskapen sin om psykologi for å bidra til å skape offentlig politikk. Atter andre jobber i privat sektor og bruker sine ferdigheter til bedrifter og organisasjoner. Det finnes mange forskjellige typer psykologisk forskning, så det er mange forskjellige karriereveier man kan ta. Uansett hvilke interesser du har, er det sannsynligvis en måte å bruke graden din i psykologisk forskning til å forfølge en karriere som du vil finne tilfredsstillende.

Hvilke grader er tilgjengelige i psykologisk forskning?
Psykologiske forskningsgrader er tilgjengelige på lavere og høyere nivå. En lavere grad i psykologisk forskning kan føre til en karriere innen psykologi eller et relatert felt. En høyere grad i psykologisk forskning kan føre til en karriere som forsker, professor eller klinisk psykolog.

Hva skal jeg studere i løpet av min psykologiske forskningsgrad?
Kursene for en psykologisk forskningsgrad vil variere avhengig av studienivå og det spesifikke programmet. Det er imidlertid noen vanlige emner som dekkes i de fleste programmer. Disse inkluderer forskningsmetoder, statistikk og psykologisk teori. Studentene vil også ha muligheten til å spesialisere seg i et bestemt område av psykologi, for eksempel barneutvikling eller sosial psykologi.