Universiteter i

Detaljert informasjon om ulike studiesteder

Klikk på linkene under for å lese om å studere i ulike land. Vi gir deg generelle fakta om landene, og forteller deg om de lokale systemene for høyere utdanning, skolepenger, studieårets oppbygning, studiemuligheter for internasjonale studenter, og mye mer. Du vil også finne nyttige tips og praktisk informasjon om helseforsikring, studentvisum og levekostnader.

Helsefag rundt om i verden

Universiteter, medisinske høyskoler, skoler av offentlig helse, sykepleie skoler, veterinær skoler og andre utdanningsinstitusjoner rundt om i verden tilbyr studieprogrammer og kurs i helse på både lavere og høye nivåer. I global sammenheng er det medisinsk utdanningsfeltet i stadig utvikling, støttet blant annet av sentrale institusjoner som verdens helseorganisasjon (WHO) og FNs utviklingsprogram (UNDP). De ulike gradene som tilbys av institusjoner for medisinsk utdanning faller inn i to kategorier: akademiske eller profesjonsrettet. Akademiske grader i helse er rettet mot studenter med interesse for det vitenskapelige grunnlaget for helsetjenester, som ønsker å ha en karriere innen undervisning, forskning, politisk analyse, eller bioteknologi og farmasøytisk utvikling. Profesjonsrettede grader derimot er mye mer orientert mot praksis i ulike helsetjenester, for eksempel sykehus, private klinikker, legekontor, sykehjem, kommunale helsestasjoner, ambulerende helseinstitusjoner osv. Uansett tilfelle, helsefag er blant de mest populære programmene i verden, og tilbyr en verdifull mulighet til å gjøre en reell forskjell i folks liv. Listen over spesialiseringer innenfor helse-relaterte felt er tilnærmet uendelige, med noen av de vanligste inkluderer medisin, sykepleie, odontologi, farmasi, ernæring, helseledelse, folkehelse, og veterinærmedisin.

Et økende antall studenter som ønsker å tjene en grad i et helse-relaterte felt velger å reise utenlands for sine studier. Antallet internasjonale studenter fortsetter å vokse på alle nivåer i høyere utdanning. Ifølge FNs organisasjon for utdanning, vitenskap og kultur (UNESCO) Institute of Statistics (UIS), er i dag mer enn 4 millioner studenter utenlands for å gjennomføre sine studier, noe som er mer enn dobbelt så mange som de 2 millioner internasjonale studentene i 2000. Noen av de mest populære reisemålene har tradisjonelt vært USA, Storbritannia, Frankrike, Australia og Tyskland, og de er også i dag sterke magneter for studenter som søker opplæring av høy kvalitet i utlandet. Samtidig, nye destinasjoner ses i hele verden, spesielt Øst-Asia, rundt Stillehavet og Sentral- og Øst-Europa opplever en økning i popularitet. De største strømmene internasjonale studenter ser vi fra Kina, India, Sør-Korea, Tyskland, Saudi-Arabia, og Frankrike. I tillegg til internasjonale studenter som studerer på-campus i utlandet, er et økende antall studenter rundt om i verden involvert i nettbaserte studier eller ved fjernundervisning ved et utenlandsk universitet.

Det er mange gode grunner til at studenter velger å studere helsefag i utlandet, blant annet:

  • Muligheten for å velge mellom verdens beste helseprogrammer, eller delta i ett program med spesialisering som bare tilbys i et bestemt land eller region.
  • Sjansen til å oppleve et annet utdanningssystem og å oppdage en ny side av den valgte spesialiseringen. Medisinske fagfolk med kulturell bevissthet, flerkulturell forståelse og ferdigheter fra ulike stillinger er høyt verdsatt. Vi lever i en verden som stadig blir mindre og mindre.
  • Muligheten til å fullstendig fordype seg i et nytt språk, dersom mottakerlandet snakker et språk som er forskjellig fra morsmålet til studenten.
  • Økte arbeidsmuligheter. Internasjonal erfaring blant jobbsøkere er høyt verdsatt av arbeidsgivere, og i mange tilfeller er studentene kvalifisert til å søke på stillinger både i vertslandet og hjemlandet.

Noen av de viktigste faktorene å tenke på når man vurderer å studere i hjemlandet eller i utlandet kan være kostnaden for programmet, levekostnader, kvaliteten på utdanningen, de nødvendige språkkunnskaper, og om studiet tilbys fulltids, deltid, eller gjennom fjernundervisning. Husk at det å studere i utlandet trenger ikke å etterlate deg pengelens. Det er mange stipender for internasjonale studenter som tilbys av både statlige- og private organisasjoner.

Starte søket etter det perfekte studieprogrammet ved å ta en titt på de ulike alternativene ved universiteter og medisinske høyskoler over hele verden. Hvis du allerede vet hvor du ønsker å studere, kan du klikke deg direkte på landet og velge mellom utdanningsinstitusjonene der. Hvis ikke, ta deg tid til å utforske de spennende mulighetene du har for å studere helsefag over hele verden!

Les mer Minimér