University of Copenhagen

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Et verdensklasse forskningsuniversitet

Drevet av intellektuell kreativitet og kritisk tenkning siden 1479, har forskere og studenter ved University of Copenhagen utvidet horisonter og bidratt til å flytte verden fremover. Universitetet har med sine 5000 forskere og 39.000 studenter et internasjonalt forsknings- og studiemiljø, og er høyt rangert på de ledende rangeringslister over verdens beste universiteter.

Universitetet tilbyr forskere og studenter muligheten til å utvikle sitt talent og lanserer ambisiøse tverrfaglige tiltak for å støtte sine sterke faggrupper. Gjennom forskningsbasert undervisning - og involverer dem i forskning - er studentene rustet til å møte samfunnets utfordringer og behov.

University of Copenhagen jobber for å bli et av verdens grønneste campusområder, og etterlater så lite miljø- og klimafotavtrykk som mulig. Universitetet legger til rette for tverrorganisasjonssamarbeid, har et samarbeid med næringslivet og hjelper studentene å finne relevante programmer og prosjekter innen bærekraft.

Universitetet fokuserer også på likestilling og ser mangfold som en styrke.

109623_clinic-doctor-health-hospital.jpg

Kort sagt

University of Copenhagen ble stiftet i 1479 av den danske kongen Christian 1, og har i dag cirka 39 000 studenter og 9000 ansatte - hvorav rundt 5000 forskere - og inntekter på 8,6 milliarder danske kroner.

Ni Nobelpriser har blitt tildelt forskere ved Universitetet.

allianser

University of Copenhagen er medlem av to internasjonale allianser av høytstående universiteter:

  • International Alliance of Research Universities (IARU)

og

  • League of European Research Universities (LERU)

Alumni

Universitetet ønsker å støtte livslangt forhold til alumni. Har du uteksaminert fra University of Copenhagen , er du hjertelig velkommen til å bli med i alumni-nettverket. Medlemskap er gratis.

Steder

København

Address
10 Nørregade
1165 København, Danmark