Lithuanian University of Health Sciences

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Universitetet i dag

Det Lithuanian University of Health Sciences (LSMU, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas) er den største institusjonen for høyere utdanning for biomedisinske vitenskaper i Litauen, med vellykket integrering av studier, forskning og klinisk praksis. LSMU består av to hovedakademier: Medical Academy og Veterinary Academy .

Studenter i medisin, odontologi og sykepleie får sine praktiske ferdigheter ved LSMU Hospital Kauno Klinikos , som er den største medisinske institusjonen i de baltiske statene. Mer enn 1200 høyt kvalifiserte leger og 2.400 medlemmer av pleiepersonellet tar seg av over 78 000 pasienter ved LSMU sykehus hvert år. Hele det medisinske personalet verdsetter innovative og progressive metoder for behandling og diagnostikk, som oppfyller globale standarder.

Apotekstudenter får praktiske ferdigheter ved University Pharmacy, som er designet ikke bare for å tjene publikum, men også for å være hovedopplæringsanlegget til Fakultet for farmasi, og tilbyr studentene et bredt spekter av praktisk kunnskap og ferdigheter og gi dem førstehåndsarbeidserfaring . Studenter som søker å bli veterinærleger, oppnår sine praktiske ferdigheter i store og små dyreklinikker og operasjonsrom på Veterinærhøgskolen.

LSMU er en aktiv deltaker i ERASMUS utvekslingsprogram. Studenter kan studere ved utenlandske universiteter eller reise til utlandet for praksis i inntil ett år. Kontraktene om akademisk utveksling er inngått med universiteter i 26 europeiske land. Majoriteten av ERASMUS-partnerne er i Tyskland, Spania, Frankrike, Finland og de andre EU-landene.

128626_dr-2157993_1920.jpg

Vår visjon

Et ledende europeisk helsevitenskapelig universitet for velstand i samfunnet. Vi vil søke gjennom hele vårt samfunn å bli et av de 701 beste universitetene i QS World University Rankings.

Vårt oppdrag

Visjonen vil bli fulgt gjennom MISSJONEN vår - å skape, akkumulere, systematisere og spre vitenskapelig kunnskap og de nyeste prestasjonene innen studier og vitenskap, lære og utvikle en kreativ, ærlig, initiativvisende, utdannet, uavhengig og initiativrik personlighet, fremme demokrati og velferd, utvikle et sunt og utdannet samfunn. Den essensielle rollen til LSMU i denne utdanningsprosessen er jakten på et sunt samfunn, som garanterer sosial og økonomisk fremgang i landet, dets sivilisasjonsidentitet samt opprettelse, støtte og utvikling av nasjonale og globale kulturelle tradisjoner. Dyreverdenens helse og velferd er en integrert del av dette målet.

Innovativt miljø

Universitetets bibliotek og informasjonssenter er et av de mest moderne bibliotekene i EU, som er medlem av Association of European Research Libraries, LIBER, det viktigste nettverket for forskningsbiblioteker i Europa. Biblioteket har både virtuelle og RFID-teknologier og er veldig populært blant forskere og studenter, ikke bare i Litauen, men også i andre land for sin unike arkitektur og informasjonssystemer.

LSMU deltar i utviklingen av prosjekter som resulterer i nye teknologier, utvidet vitenskapelig forskning og utvikling samt fornyet og modernisert infrastruktur ved universitetet. Snart åpnes Center of Modern Pharmaceutical and Health Technologies så vel som det nye farmasøytiske fakultetet med moderne laboratorier og klasser. I tillegg er fakultetet for folkehelse for tiden under bygging på campus til Veterinærakademiet.

Et valg for utenlandske studenter

Siden 1990 har LSMU vært Alma Mater for mange internasjonale studenter og rundt 1000 utenlandsstudenter på heltid fra 70 land (hovedsakelig fra Sverige, Israel, Tyskland, Spania, Storbritannia, Libanon, India, Sør-Korea) er for tiden registrert her. Det utgjorde nesten 17% av den totale studentpopulasjonen ved LSMU.

Antall studier internasjonalt øker for hvert år. Tyskland, Italia, Frankrike, Tyrkia, Tsjekkia, Finland og Norge er de mest populære Erasmus-partnerlandene blant LSMU-studenter. Utenlandske studenter som velger å studere ved LSMU, kommer ofte fra Spania, Italia, Latvia, Belgia og Polen.

128627_medicine-91754_1920.jpg

Internasjonal erfaring og anerkjennelse

LSMU samarbeider med mer enn 140 europeiske, amerikanske og asiatiske universiteter for studie- og forskningsformål.

Universitetet er medlem av en rekke internasjonale organisasjoner, som European University Association (EUA), Association of Schools of Public Health in the European Region (ASPHER), Association of Medical Schools in Europe (AMSE), Association for Medical Education in Europe (AMEE), Baltic Sea Region University Network (BSRUN), Organisasjon for doktorgrad. Utdanning i biomedisin og helsevitenskap i det europeiske systemet (ORPHEUS), European Association of Etablements for Veterinary Education (EAEVE), World Veterinary Association, etc.

LSMU er også medlem av Verdens helseorganisasjon (WHO), der den fyller rollen som et samarbeidssenter for forskning og opplæring i epidemiologi, samt for å forebygge hjerte- og karsykdommer og andre kroniske ikke-smittsomme sykdommer.

Studieprogrammene ved LSMU oppfyller universitetsutdanningsstandarder som brukes i EU-land, og nyutdannede er kvalifisert til å ta USAs medisinske lisenserundersøkelse (USMLE) og PLAB-undersøkelsen av General Medical Council i Storbritannia.

Studier ved LSMU

LSMU ønsker internasjonale studenter velkommen til følgende studieprogram:

Program Varighet
Språk Grad og kvalifikasjon
Tildelt
Integrerte studier
Medisin 6 år Engelsk MSc i helsevitenskap, lege
Odontologi (odontologi) 5 år Engelsk MSc i helsevitenskap, lege odontolog
Apotek 5 år EN MSc i helsevitenskap, farmasøyt
Veterinærmedisin 6 år EN MSc i veterinærvitenskap, veterinærlege
Bachelorstudier
Sykepleie 4 år Engelsk BSc i helsevitenskap, sykepleier
Ergoterapi 4 år Engelsk BSc i helsevitenskap, ergoterapeut
Helsepsykologi 4 år Engelsk BSc i samfunnsvitenskap
Masterstudier
Folkehelse 2 år Engelsk MSc i helsevitenskap
Ledelse av folkehelse 2 år Engelsk MSc i helsevitenskap
Livsstilsmedisin
(fjernundervisning)
1,5 år Engelsk MSc i helsevitenskap
Avansert sykepleiepraksis 2 år Engelsk MSc i helsevitenskap, avansert sykepleier
Matvitenskap 2 år Engelsk MSc i landbruksvitenskap
Dyrevitenskap 2 år Engelsk MSc i landbruksvitenskap
Dyr og menneskelig interaksjon 2 år Engelsk MSc i landbruksvitenskap

Steder

Kaunas

Address
A. Mickevičiaus g. 9, LT 44307 Kaunas
Kaunas, Kaunas County, Litauen

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss