University of Veterinary Medicine Budapest

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Den mest oppdaterte informasjonen om University of Veterinary Medicine Budapest uten å reise til Budapest

Her er listen over informasjonskilder du kan finne nyttige:

  • Bestill en online avtale!
    Hvis du føler at universitetet har interessert deg, og ønsker å lære mer om opptaksprosessen, kan det være nyttig å ta en prat med en av våre opptaksansvarlige. Du kan bestille en avtale på 20 minutter her: href = "https://indico.univet.hu/e/admissioninfo .


  • Ta en virtuell omvisning på universitetet!
    Her kan du finne en lenke til den virtuelle turen på universitetet: href = "https://univet.hu/virttour/eng/ . Etter de små pilene og informasjonspunktene, vil du kunne få en følelse av leiren. uten å besøke den.

Flere informasjonskanaler på nettet (videoer, attester, presentasjon online, animasjon osv.) Tilgjengelig på www.univet.hu/no

58742_lo_53.jpg

University of Veterinary Medicine er den eneste veterinærskolen i Ungarn. Det er en statlig institusjon som er under tilsyn og finansiert av det ungarske departementet for menneskelige kapasiteter og er akkreditert for å utstede vitnemålene til doktor i veterinærmedisin (DVM) og postgraduate degree of Philosophiae Doctor (Ph.D.) i veterinærvitenskap. Universitetet har en uavbrutt undervisningsrekord i mer enn to århundrer, noe som gjør det til en av de eldste veterinærskolene i verden.

En kort historie om veterinærutdanning i Ungarn

I 1787, kort tid etter grunnleggelsen av verdens første veterinærskole (1762, Lyons), ble det opprettet en "stol for dyreheling" ved Det medisinske fakultet i byen Pest (nå et område i byen Budapest) for å gi studenter medisin og kirurgi med grunnleggende kunnskap om dyresykdommer og håndtering av disse, en integrert del av en allmennlegers aktivitet på det tidspunktet.

Som et uavhengig universitet har skolen fått et internasjonalt rykte i første halvdel av 1900-tallet.

Som en del av den landsomfattende omorganiseringen av høyere utdanning i 2000 ble universitetet det veterinærvitenskapelige fakultet ved det nystiftede Szent István-universitetet. Fra sommeren 2016 fikk skolen vår uavhengighet igjen, og det tidligere navnet University of Veterinary Medicine gjelder.

58743_lo_59.jpg

Internasjonal akkreditering

I 1995 ble veterinærskolen internasjonalt akkreditert av European Association of Establements for Veterinary Education (EAEVE). Oppfølgingsbesøket fant sted i 2004 med et positivt resultat. Akkreditering av veterinærskolen i Budapest ble forsterket av EAEVE og FVE (Federation of Veterinarians of Europe). Akkrediteringsrapporten konkluderer: " Universitetet for veterinærvitenskap kan hevde en stolt stilling blant sine europeiske kolleger. De unge nyutdannede trenger ikke være redde for å konkurrere med sine europeiske kolleger om sine kunnskaper og praktiske ferdigheter. "

Siden 2004 er Ungarn et fullstendig medlem av Den europeiske union som betyr aksept av grader innen EU og deres ekvivalens med grader fra andre EU-land. Budapest-vitnemålet aksepteres i tillegg til EU-land i flere andre også. Etter avslutningen av en styreeksamen i Canada eller USA har de nyutdannede rett til bosted og til praksis i Nord-Amerika.

Fakta og tall

University of Veterinary Medicine Budapest er, som passende for et land med en befolkning på 10,5 millioner, den eneste veterinærskolen i Ungarn. Nåværende påmelding er omtrent 100, 120 og 120 studenter for henholdsvis ungarske, tyske og engelske programmer. Det betyr at vi totalt har 1400 elever ved veterinærskolen. Som for alle statlige universiteter i landet, er universitetet offisielt overvåket av utdanningsdepartementet, og dets undervisnings- og forskningsprogrammer er også sponset av departementet for landbruk og regional utvikling og det ungarske vitenskapsakademiet.

58744_fb_lo_69.jpg

Steder

Budapest

Address
István u. 2
1078 Budapest, Ungarn

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss